Nogomet

Big Sam na klopi Evertona še naprej neporažen, CIty vknjižil 17. zaporedno zmago, Kane izenačil Shearerja

Liverpool, 23. 12. 2017 22.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Everton pod vodstvom Sama Allardycea nadaljuje z odličnimi predstavami. Tokrat je na domačem Goodison Parku odščipnil točki aktualnemu prvaku Chelseaju (0:0). Allardyce na klopi Liverpoolčanov še ne pozna poraza. Od kar je sedel na klop Evertona, je zbral štiri zmage in dva remija. Man City je zmagal še 17. zapored. Tokrat je padel Bournemouth. Remi Leicestra z Man Unitedom.

Gostje so pritiskali na vrata Evertona, toda vratar Pickford je bil vselej na mestu.
Gostje so pritiskali na vrata Evertona, toda vratar Pickford je bil vselej na mestu. FOTO: AP
Sam Allardyce je očitno preporodil Everton, ki v Premier League že šest tekem ne pozna poraza. Tudi proti Liverpoolu in Chelseaju, renomiranima tekmecema, je odnesel celo kožo. Tokrat je v 19. krogu angleškega prvenstva na domačem Goodisonu remiziral z aktualnimi prvaki. Četa Antonia Conteja tako z 39 točkami ostaja na tretjem mestu, Everton pa je s 26 trenutno na devetem mestu.

S točko so seveda bolj zadovoljni v zasedbi domačih, potem ko so bili celoten obračun v popolnoma podrejenem položaju. Chelsea je v okvir vrat domačega čuvaja mreže Jordana Pickforda sprožil kar osemkrat, domači pa v okvir vrat aktualnih prvakov niso zmogli niti enega samega strela. Tudi pogled na posest žoge razkriva, kdo si je bolj želel zadetka, gostje so v tem elementu igre ’zmagali’ s kar 68:32 %.

City do 17. zaporedne zmage.
Manchester City pod vodstvom Pepa Guardiole nadaljuje s pohodom na naslov angleških prvakov. Neverjetni niz zaporednih zmag sinje modrih se je zdaj podaljšal na (rekordnih) 17. In to v stilu. City je s kar 4:0 na domačem Etihadu premagal zasedbo Bournemoutha, dva zadetka je prispeval Argentinec Sergio Agüero, po enega pa sta dodala Raheem Sterling in rezervist Danilo. Agüero je zabil že dvanajsti zadetek v tej sezoni Premier League in še naprej konkurira za najboljšega strelca angleške lige. Trenutno za vodilnim Mohamedom Salahom (Liverpool) zaostaja za tri zadetke.

Hat-trick rekordnega Harryja Kanea
Nogometaši  Tottenhama so se po visokem porazu v zadnjem krogu na gostovanju pri Manchester Cityju pobrali na najboljši možni način. V Burnleyju so prišli do visoke gostujoče zmage (3:0), glavni junak tekme pa je bil še enkrat več prvi strelec aktualne sezone Premier League Harry Kane. Ta je s klasičnim hat-trickom vknjižil še 15. zadetek v sezoni, za nameček je poskrbel še za izenačitev rekorda Alana Shearerja. Angleški reprezentant je zabil še 36. zadetek v koledarskem letu 2017, kar je najboljši dosežek v zgodovini Premier League. Tega si deli z legendarnim, upokojenim napadalcem Alanom Shearerjem, ki je na 42 tekmah v letu 2015 zabil 36 zadetkov. Zanimivo, za ta dosežek je Kane potreboval kar sedem tekem manj.

Manchester United zapravil zmago v Leicestru
Nogometaši Manchester Uniteda so v 19. krogu Premier League v gosteh praktično že slavili zmago nad Leicesterom Cityjem, ko je v zadnji minuti sodnikovega podaljška domača zasedba lisjakov prek branilca Harryja Maguireja z igralcem manj prišla do izenačenja na 2:2. Nogometaše Leicester Citjya ja na stadionu King Powerja v vodstvo povedel Jamie Vardy, kar je bil še njegov 50. premierligaški gol. Toda nato je na sceno stopil Juan Mata.

Mata je na King Powerju zabil dvakrat, a to je bilo premalo za zmago zapravljivih vragov.
Mata je na King Powerju zabil dvakrat, a to je bilo premalo za zmago zapravljivih vragov. FOTO: AP

Španski vezist je najprej z natančnim strelom na oddaljeno vratnico premagal gostujočega vratarja Kasperja Schmeichla še pred koncem prvega polčasa, v drugem pa je s pravo malo mojstrovino s prostega strela v 60. minuti zabil za vodstvo rdečih vragov z 2:1. V 73. minuti je Leicester ostal zgolj z desetimi nogometaši v polju, potem ko si je Daniel Amartey po vsega 16 minutah igre priigral kar dva rumena kartona in si prislužil predčasno pot pod prho. Unitedu se je v zaključku tekme odpiralo vse več prostora v napadu, a zapravljivi napadalci rdečih vragov niso uspeli premagati danskega vratarja v vratih lisjakov. In kazen so dočakali v sodnikovem podaljšku, ko je za izenačenje na 2:2 poskrbel robustni branilec Harry Maguire. Manchester City je tako po remijih prvih treh zasledovalcev še povišal prednost na lestvici in ima zdaj po 19. krogih že visokih 13 točk naskoka pred rdečimi vragi, 16 pred Chelseajem in kar 20 pred Liverpoolom.

Premier League, 19. krog: 
Everton - Chelsea 0:0 (0:0)

Manchester City - Bournemouth 4:0 (1:0)
Agüero 27., 79., Sterling 53., Danilo 85.

Burnley - Tottenham 0:3 (0:1)
Kane 7./11-m, 69., 79. 

Leicester City - Manchester United 2:2 (1:1)
Vardy 27., Maguire 90+4.; Mata 40., 60.

Preostali izidi: 
Brighton - Watford 1:0
Southampton - Huddersfield 1:1
Stoke - West Brom 3:1
Swansea - Crystal Palace 1:1
West Ham - Newcastle 2:3 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.