Bilje

Bilje bo za dobrodelni nogometni spektakel ponudilo pravo zvezdniško zasedbo

Bilje, 15. 08. 2018 20.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Milena Novak
Komentarji
4

V Biljah pri Novi Gorici bo 1. septembra že tradicionalno potekal nogometni spektakel, kjer bo nastopila kopica slavnih nogometnih imen. Izkupiček od vstopnic in donacij bo šel v dobrodelne namene - fundaciji Common Goal in Zavodu Vozim, ki združuje poškodovane v nesrečah, ki s skupnimi močmi skrbijo za preventivo ter z navdihujočimi zgodbami želijo ozaveščati mlade.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: V Biljah bodo nastopili številni zvezdniki
    02:06
    Iz 24UR: V Biljah bodo nastopili številni zvezdniki
  • Iz SVETA: Dve leti od nesreče
    05:15
    Iz SVETA: Dve leti od nesreče
Banner Bilje
Banner Bilje FOTO: 24ur.com

Najavljenih je kar nogometašev, ki jih vsi zelo dobro poznamo in smo jih lahko v preteklosti občudovali na svetovni nogometni sceni. Denimo Alessandro del Piero, izvrstni italijanski napadalec, ki je blestel z Juventusom kar 19 sezon, odigral 513 tekem in zadel 208 golov.

Marca Materazzija se spomnimo kot odličnega branilca Interja ter po neslavni 'čelni' epizodi z Zinedinom Zidanom iz finala SP leta 2006 v Nemčiji.

Pride še najboljši strelec SP leta 90 v Italiji - Salvatore 'Toto' Schillacci. Golgetersko krono si je prislužil s šestimi goli.

Na dobrodelnem spektaklu bosta tudi dva Nizozemca: branilec Ajaxa, Barcelone, Galatasaraya, Gl. Rangersov Frank De Boer in njegov rojak, napadalec Pierre van Hooijdonk, ki je gole je zabijal za Feyenoord, Benfico in Fenerbahče.

Prideta tudi Srba Nemanja Vidić, ki se ga spomnimo iz Manchester Uniteda, in Dejan Stanković, legenda Interja.

Na tekmi bo zaigral tudi Španec Gaizka Mendieta, nekdanji soigralec Zlatka Zahovića pri Valencii. Videli boste lahko še Francoza Christiana Karambeua, svetovnega prvaka iz leta 1998, pa bivšega portugalskega golgeterja Nuna Gomesa, njegova rojaka Ricarda Carvalha in Luisa Figo. Slednji je velik zaupnik in svetovalec Aleksandra Čeferina, predsednika evropske nogometne zveze, ki bo prav tako med udeleženci.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
17. 08. 2018 22.12
+2
Ja, igrale bodo nogometne zvezde, stare vsaj 50 let.
PošteniSlovenec
16. 08. 2018 07.20
+3
Zelo sem razočaran ker med zvezdami ni največjih Jugoslovanov Dragana Đajiča, Ivice Šurjaka in Braneta Oblaka.
dr.Megla
15. 08. 2018 21.11
+12
Od teh starčkov ki sedijo na miljonih bi pričakoval da vsak nakaže 50.000e, to bi bila lepa gesta. . . Ta vstopnina bo prinesla nekaj tisoč eur kar se mi ne zdi nek presežek