Nogomet

Birsa in Cesar ostala brez trenerja, Stuttgart pa je našel novega

Verona, Stuttgart, 09. 10. 2018 15.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo italijanskega prvoligaša Chieva je odpustilo trenerja Lorenza D'Anno. Po osmih krogih Serie A Chievo, katerega člana sta nekdanja slovenska reprezentanta Boštjan Cesar in Valter Birsa, zaseda zadnje mesto na prvenstveni lestvici.

Chievo jesezono začel s kazenskim pribitkom in ima na lestvici trenutno -1 točko.
Chievo jesezono začel s kazenskim pribitkom in ima na lestvici trenutno -1 točko. FOTO: AP

Lorenzo D'Anna je na klop Chieva sedel tri kroge pred koncem prejšnje sezone, ko je zamenjal Rolanda Marana. Takrat je Chievo obdržal v italijanski elitni nogometni ligi. V tej sezoni Chievo še ni zmagal, izgubil je šest tekem, na dveh je remiziral.

Namesto D'Anne naj bi na trenersko mesto stopil Gian Piero Ventura. Ta je novembra lani ostal brez službe selektorja italijanske članske reprezentance, ki se prvič po letu 1958 ni uvrstila na svetovno prvenstvo.

CHIEVO

BIRSA

Weinzierl bo reševal slab začetek Stuttgarta
Nemški nogometni prvoligaš Stuttgart, trenutno zadnja ekipe 1. Bundeslige, je dva dni po tem, ko se je razšel s trenerjem Tayfunom Korkutom, našel novega stratega. Do leta 2020 je pogodbo podpisal Markus Weinzierl, ki je nazadnje vodil Schalke 04. Triinštiridesetletni Weinzierl je Schalke zapustil poleti leta 2017. Pred tem je uspešno vodil Augsburg.

"Veselim se novega izziva. Stuttgart je velik klub, ki je trenutno v težkem položaju. Prepričan sem v potencial ekipe in kluba. Bundesligo sem v zadnjih mesecih intenzivno spremljal in komaj čakam na začetek dela," je za spletno stran Stuttgarta povedal Weinzierl.

STUTTGART

Stuttgart je po sedmih krogih 1. Bundeslige na zadnjem mestu, enkrat je zmagal, dvakrat remiziral in štirikrat izgubil. Klub je pod vodstvom Korkuta, ki je Stuttgart prevzel januarja letos, obstal v elitni nemški nogometni ligi. Korkut je za nagrado dobil dveletno pogodbo, a je brez službe ostal zaradi slabega začetka nove sezone. Stuttgart bo naslednjo tekmo nemškega prvenstva igral 20. oktobra, doma bodo gostili Borussio Dortmund, trenutno vodilno ekipo 1. Bundeslige.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.