Nogomet

Blatter in Platini izkopala bojno sekiro

Sao Paulo, 12. 06. 2014 17.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odnosi med obema največjima nogometnima zvezama, Uefa in Fifa, je vse prej kot zgledni. Predsednik Fifa Sepp Blatter si je z napovedjo, da bo kandidiral še za en mandat, nakopal jezo predvsem v (Uefa. Predsednik slednje Michel Platini je povedal, da Blatter nima več njegove podpore.

Sepp Blatter
Sepp Blatter FOTO: Reuters
"Ne podpiram ga več, konec je," je dejal Michel Platini in dodal: "On že ve, saj sem mu povedal. Mislim, da Fifa potrebuje velik zalogaj svežega zraka." Platini, nad katerega so se v zadnjih dneh zgrnile tudi težave zaradi domnevnih povezav s podkupninskim škandalom, povezanim s SP v Katarju 2022, je izgubil potrpljenje s Seppom Blatterjem, potem ko je Švicar pretrgal neformalni dogovor o tem, da ne bo več kandidiral. Platini je pojasnil, da v Uefi vlada enotno mnenje o tem, da je potreben umik Blatterja in da 78-letni predsednik ne bi smel podaljšati svojega mandata dlje kot do naslednjega leta, ko se mu bo iztekel sedanji. "Delim evropsko mnenje. Nov mandat Blaterja ne bo nič dobrega za nogomet. A kot osebnost ga spoštujem," je še dejal 20 let mlajši Platini.

Olja na ogenj odnosom med obema nogometnima zvezama je prilil sam Blatter, potem ko je na kongresu Fife v Sao Paulu napovedal, da bo skušal priti še do enega predsedniškega mandata, čeprav je po uspehu na volitvah leta 2011 dejal, da bo to njegov zadnji. Že na kongresu je bilo videti, da Blatter ne uživa enotne podore med vsemi članicami, saj je bilo ob njegovem govoru o prihodnosti nogometa pod njegovim vodstvom slišati žvižge in jezno nasprotovanje. Platini sicer velja za enega možnih naslednikov predsednika Fife, vendar doslej še ni povedal, ali namerava kandidirati. Med jasnimi kandidati pa naj bi bil poleg Blatterja le še nekdanji generalni sekretar Fife Jerome Champagne.

Michel Platini
Michel Platini FOTO: Reuters

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rolo956
12. 06. 2014 20.35
+15
en bol pokvarjen kot drugi