Nogomet

Blatter se je že pritožil, Platini uradno še ne

Zürich, 09. 10. 2015 15.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik Mednarodne nogometne zveze v odstopu Joseph Blatter se je pritožil na 90-dnevni suspenz, ki ga je v četrtek izrekla etična komisija Fife.

Sepp Blatter in Michel Platini, prvi mož Evropske nogometne zveze, sta se znašla v preiskavi švicarskega tožilstva zaradi sumov o finančnih nepravilnosti. Platini se uradno na suspenz še ni pritožil. O pritožbi Blatterja je poročal ameriški New York Times. Švicar je predsedniku komisije Hansu-Joachimu Eckertu poslal pismo, v katerem se pritožil na nepravilno ravnanje komisije, zahteval pa je zaslišanje. Ob tem ga je zmotilo tudi, da je obvestilo o suspenzu dobil šele, ko je novico razkrila Fifa. Blatterjeva odvetniška ekipa se prav tako ne strinja z obravnavo, sporočila je, da Švicarja niso zaslišali pravilno, odločitev komisije pa temelji le na obtožbah švicarske preiskave.

Sepp Blatter
Sepp Blatter FOTO: Reuters

"Gospoda Blatterja smo zaslišali 1. oktobra, zaslišanje je opravil Robert Torres iz Fifine etične komisije. Gospod Blatter je imel pravico komentirati vsa vprašanja, ki smo jih odprli," je očitke zavrnil tiskovni predstavnik etične komisije Andrea Bantel. Vodja Uefe Platini, ki je tik pred suspenzom vložil kandidaturo za predsednika Fife, je prav tako napovedal pritožbo, vendar tega za zdaj uradno še ni storil. Drugi kandidat za prvega moža Fife, Chung Mong Joon iz Južne Koreje, je kaznovan s šestletno prepovedjo delovanja v nogometu.

Danes se je oglasilo tudi Združenje evropskih klubov (ECA) in zahtevalo strukturne reforme in transparentnost delovanja. Zase zahteva vključitev v proces reform. "Najmočnejši klubi morajo biti del pozitivne rešitve," se glasi sporočilo ECA.

Michel Platini
Michel Platini FOTO: Reuters

Fifa bo o težavah najverjetneje spregovorila prihodnji teden, saj je predsednik azijske nogometne konfederacije šejk Salman bin Ebrahim Al Khalifa pozval začasnega predsednika Fife Isso Hayatouja, da skliče izredni sestanek. "To so izjemne okoliščine in zato rabimo sestanek. Le skupaj bomo šli čez težke čase," je sporočil Khalifa.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aristotel
09. 10. 2015 16.43
suspenz za tri mesece delajo se norca iz same organizacije Fife in vseh ki delajo v nogometu in so z njim povezani tako ali drugače,Blatter je pokvarjen to se ve a da je umešan Platini,ki je bil vrhunski nogometaš in je v karieri ogromno zaslužil in še sedaj veliko služi na svoji funkciji je blago rečeno žalostno še bolj pa da jih je zveza suspendirala za tri mesece to je signal da še naprej naj se tako dela...podn od organizacije...žal