Liga Evropa

Bo Eduardo sodeloval s Kekom? Nekdanja zvezda 'ognjenih' in Dinama pred vrati Rujevice

London, 28. 12. 2017 10.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji hrvaški reprezentant Eduardo da Silva, ki je v svoji karieri nastopal tudi za londonski Arsenal, je, kot trdijo hrvaški mediji, pred vrnitvijo na Hrvaško. Napadalec, ki je bil nazadnje član brazilske ekipe Atletico Paranaense, naj bi bil pred vrati Rijeke. Aktualnega hrvaškega prvaka že nekaj let uspešno vodi slovenski strokovnjak Matjaž Kek.

Matjaž Kek navkljub slabšim rezultatom v jesenskem delu sezone trdno sedi na trenerskem stolčku Rijeke.
Matjaž Kek navkljub slabšim rezultatom v jesenskem delu sezone trdno sedi na trenerskem stolčku Rijeke. FOTO: AP
Kvarnerski prvoligaš, ki ga že vrsto let trenira slovenski strokovnjak Matjaž Kek, je v jesenskem delu sezone doživel številne vzpone in padce. Verjetno (gotovo) tudi zato, ker doslej nji bil ne vem kako vajen igranja na dveh frontah. Kek je Rijeko odpeljal v Ligo Evropa, kar se je poznalo predvsem v rezultat v domačem prvenstvu, kjer Rijeka točkovno močno zaostaja in bo skorajda nemogoče ubranila naslov hrvaškega prvaka. Bolj realen je boj za mesta, ki vodijo na mednarodno sceno v prihodnji sezoni.
Trener Rijeke Matjaž Kek je že pred časom napovedal, da bo odšel iz reškega moštva, če bo predsednik in glavni sponzor Damir Mišković zapustil klub.
Pisalo in govorilo se je, da so mu dnevi na klopi hrvaškega kluba šteti, toda 56-letni Mariborčan kar vztraja in kot kaže bo tako tudi na pomlad. Če je verjeti nekaterim hrvaškim medijem pa bo izkušeni Slovenec v nadaljevanju sezone lahko računal tudi na novega napadalca. Gre za izkušenega nekdanjega hrvaškega reprezentanta brazilskih korenin Eduarda da Silvo, ki se vrača na Hrvaško in "išče" povratek na nogometno sceno. "Dudu je v situaciji, ko se ne more preveč izmišljevati. Njegova kariera je v zatonu, že nekaj časa nima daljšega obdobja kontinuiranega igranja, tako da v tem trenutku on bolj potrebuje Rijeko, kot Rijeka njega," pišejo hrvaški mediji, ki špekulirajo, da tržna vrednost 34-letnega napadalca strmo pada.

Eduardo da Silva je igral tudi v Ukrajini.
Eduardo da Silva je igral tudi v Ukrajini. FOTO: Reuters

Rijeko bi ta izkušeni napadalec brazilskih korenin, kot pišejo tamkajšnji mediji, na leto stal največ 200.000 evrov. "Klub že vrsto let dokazuje, da je resen klub z resnim dolgoročnim projektom. Najmanj kar lahko rečem je, da lahko stečejo pogovori. Projekt me zanima," so hrvaški mediji prenesli "interes" nekdanjega hrvaškega reprezentanta, ki se ga mnogi spomnijo tudi po grozljivo poškodbi v času, ko je nastopal za londonski Arsenal. "Od takrat naprej Dudu ni bil več isti," piše hrvaški 24sata

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RdečiKarton
30. 12. 2017 09.30
+1
Mah koga sploh zanima ta Eduardo. Za tretjo vaško ligo je dober, kaj več pa... Kot da sploh kdo spremlja hr nogomet in pa njihove odslužene igralce.
dipe
28. 12. 2017 12.07
+6
Uh, a vam je trebalo 24 ur da to novico prevedete iz Hrvaščine( Index hr) v Slovenščino.
RdečiKarton
30. 12. 2017 09.30
+1