Nogomet

Bo Ibra vendarle ostal do konca sezone? Mourinho potrdil: Znova trenira z moštvom

Manchester, 09. 02. 2018 17.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V zadnjih tednih so otoški in svetovni mediji na dolgo in široko pisali o tem, da bi lahko Zlatan Ibrahimović že sredi sezoni zapustil Manchester United in se preselil čez lužo v ligo MLS. Šved je v letošnji sezoni igral zelo malo, saj je moral sanirati težko poškodbo kolena. Očitno pa bo na Old Traffordu ostal vsaj do konca sezone, saj je Jose Mourinho potrdil, da se napadalec vrača v moštvo.

Zlatan Ibrahimović bi lahko bil pomemben člen Uniteda v lovu na kakšno lovoriko v letošnji sezoni.
Zlatan Ibrahimović bi lahko bil pomemben člen Uniteda v lovu na kakšno lovoriko v letošnji sezoni. FOTO: Twitter

Mnogi so bili prepričani, da je Zlatan Ibrahimović že v lanski sezoni odigral zadnjo tekmo v dresu Manchester Uniteda. Legendarni Šved je namreč na tekmi Lige Evropa z Anderlechtom utrpel hudo poškodbo kolena in večina je bila prepričana, da zaradi svoje starosti ne bo uspel okrevati in da nikoli več ne bo mogel igrati nogometa na najvišji ravni. A Ibra je v svojem slogu utišal kritike. Ekspresno se je vrnil na zelenice in vodstvo Uniteda mu je ponudilo novo enoletno pogodbo, katero je Šved brez oklevanja podpisal. "Prišel sem v Anglijo z jasnim ciljem. Tega cilja še nisem dosegel, zato moram to nalogo dokončati. Želim osvojiti Premier League," je takrat dejal visokorasli napadalec. Na zelenice se je tako vrnil konec novembra, več ko mesec dni hitreje kot je bilo sprva predvideno. A očitno je bilo prehitro, saj je Šved kmalu znova začutil bolečine v poškodovanem kolenu in znova je moral za nekaj časa nogomet postaviti ob stran, Za rdeče vrage je tako nazadnje nastopil na 'boxing day' (26. december, op. p.), ko je United doma remiziral z Burnleyjem (2:2). Od takrat naprej pa so se začele širiti govorice, da je že odigral zadnjo tekmo v dresu 20-kratnih angleških prvakov. Povezovali so ga s prestopom v ZDA, kjer so se za njegove zasluge najbolj 'ogreli' pri moštvu LA Galaxy, a vsaj zaenkrat do tega prestopa še ni prišlo in lahko da ne bo do konca sezone. Trener vragov Jose Mourinho je namreč potrdil, da je Zlatan okreval po poškodbi in se je že vrnil v trenažni proces s prvim moštvom. "Moštvo je v zelo dobrem stanju. Še naprej bosta odsotna zgolj Eric Bailly in Daley Blind. Zlatan znova trenira s prvim moštvom in zelo dobro napreduje. Smo v odličnem stanju v ključnem delu sezone," je dejal portugalski strateg, ki drugo sezono sedi na čelu angleškega velikana. 

To je vsekakor dobra novica za navijače in nogometaše Uniteda. Rdeči namreč čaka najverjetneje ključno obdobje letošnje sezone, kjer bo postalo jasno, če so sposobni osvojiti kakšno lovoriko. V Premier League v letošnji sezoni ne igrajo slabo, a je Manchester City enostavno tako dober, da bo na koncu najverjetneje osvojil naslov. Mourinho je tako pred dnevi že uradno naznanil, da se bo klub do konca sezone boril za drugo mesto, ki je povsem realen cilj. Drugače pa je v Ligi prvakov in pokalu FA, kjer rdeči iz Manchestra realneje napadajo končno slavje. V Evropi jih sicer čaka zahteven nasprotnik, v osmini finala se bodo namreč pomerili s Sevillo, ki sicer v zadnjem obdobju ne blesti. Vragi se bodo z Andaluzijci najprej pomerili v gosteh, tekmo pa si boste lahko 21. februarja ogledali v živo na Kanalu A in VOYO. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ecnarf
09. 02. 2018 19.10
-4
Šved vrni se v bosno
kameltrajbar
09. 02. 2018 18.36
+3