Nogomet

Bo Schalke izgubil milijon evrov?

Gelsenkirchen, 16. 10. 2008 11.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodstvo nemškega nogometnega kluba Schalke 04 bi utegnilo zaradi 'neumnosti' Kevina Kuranyija do izteka njegove pogodbe izgubiti milijon evrov.

Kevin Kuranyi se je selektorju za 'neumnost' že opravičil, a Löw ga še ni vrnil v izbrano vrsto.
Kevin Kuranyi se je selektorju za 'neumnost' že opravičil, a Löw ga še ni vrnil v izbrano vrsto. FOTO: Reuters

Nogometaš Schlalkeja Kevin Kuranyi je pred dnevi protestno zapustil nemško reprezentanco. Selektor Joachim Löw ga ni uvrstil v začetno enajsterico za tekmo proti Rusiji (2:1), športnik pa se je počutil ponižanega in dvoboja sploh ni spremljal na stadionu. Kuranyi si je s potezo rezerviral naslovnice nemških časnikov, ob tem pa povzročil tudi nekaj preglavic vodstvu matičnega Schalkeja.

Vodstvo Nemške nogometne zveze klubu za posameznega reprezentanta plačuje 45 tisoč evrov tako imenovane amortizacije na tekmo, kar pomeni, da Kuranyi Schalkeju do nadaljnjega ne bo prinašal denarja. Do konca kvalifikacijskega ciklusa je še devet tekem – Kuranyi je izpustil tudi sredino –, kar pomeni, da utegne klub iz Gelsenkircha samo v tem reprezentančnem ciklusu izgubiti 450 tisoč evrov.

Kuranyi ima pogodbo s klubom do konca leta 2010, kar pomeni, da se bo končni znesek gibal blizu milijona evrov. Seveda gre za hipotezo, saj so nemški mediji prepričani, da bo Löw za naslednjo tekmo reprezentance že vpoklical Kuranyija.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

marka
17. 10. 2008 17.46
rakitič je najbolji