Nogomet

Bogata pravljica se nadaljuje, Ryan Reynolds in Wrexham znova napredovala

Wrexham, 14. 04. 2024 08.47 | Posodobljeno pred 15 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Leta 2021 sta hollywoodska zvezdnika Ryan Reynolds in Rob McElhenney v zameno za 2,5 milijona evrov kupila najstarejši klub v Walesu. Štiri leta pozneje sta ga po dveh zaporednih napredovanjih pripeljala do tretje angleške lige (League One).

Ko sta Ryan Reynolds in Rob McElhenney leta 2021 prevzela klub, ki je bil v velikih finančnih težavah, sta dolgo pot proti vrhu začela v peti angleški ligi. Napredovanje v četrto ligo jim v prvi sezoni ni uspelo, tudi v sezoni 2021/22 jim je spodletelo, lani pa so po rekordni sezoni končno osvojili peto ligo (National League) in napredovali v League Two.

Solastnik Wrexhama Ryan Reynolds
Solastnik Wrexhama Ryan Reynolds FOTO: AP

S svojo slavo in dokumentarno serijo Welcome to Wrexham (Dobrodošli v Wrexham) sta izjemno povečala prepoznavnost kluba in posledično tudi njegove prihodke. Ti so vodstvu kluba omogočili višje vložke v igralski kader in zdajšnji uspeh. Že v prvi sezoni v League Two so si zagotovili mesto med najboljšimi tremi moštvi in napredovanje v tretjerazredno tekmovanje v angleški nogometni "piramidi".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Napredovanje so potrdili z izjemno zmago proti Forest Greenu, saj so nogometaši Wrexhama dosegli kar šest golov brez odgovora nasprotnikov. Lastnika sta veliko zmago proslavila v svojem stilu. "Če bi mi pred nekaj leti rekli, da bom zaradi neke nogometne tekme na severu Walesa jokal od veselja, bi vam bilo ime Rob McElhenney. Čestitke Wrexhamu in mojemu solastniku v zločinu," je na družbenem omrežju X zapisal Reynolds. McElhenney je bil bolj redkobeseden, saj je zapisal le: "Brez besed." 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

urib1
14. 04. 2024 10.34
+2
Kako dosežeš 6 golov brez prejetega odgovora?
mojcd
14. 04. 2024 09.07
-2
DavorPraprotnik
14. 04. 2024 08.58
+5
Dobra zgodba je tukaj v ozadju bravo