Nogomet

Boleč poraz Poljske, Nemčija z zmago nad Češko obdržala poln izkupiček

Kopenhagen, Praga, 01. 09. 2017 23.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši so v petek zvečer v evropskem delu kvalifikacij za SP 2018 odigrali tekme v skupinah C, E in F. Svetovni prvaki Nemci so premagali Češko z 2:1, boleč in prvi poraz v tem ciklu pa je doživela Poljska, ki je na Danskem klonila z 0:4

Mats Hummels, strelec drugega zadetka za Nemce.
Mats Hummels, strelec drugega zadetka za Nemce. FOTO: AP

Za nemško vodstvo je že v peti minuti zadel Timo Werner, pozneje pa so Čehi sicer vzpostavili ravnotežje, za zasluženo izenačenje je poskrbel Vladimir Darida. A srečnega konca ni bilo, v drugem polčasu podrejeni prvaki so prek Matsa Hummelsa izkoristili edino pravo priložnost in iz Prage odnesli vse tri točke. Nemčija ima tako po sedmih krogih še vedno popoln izkupiček sedmih zmag in 21 točk.

V preostalih tekmah skupine C se je malček San Marino dolgo upiral Severni Irski, nato pa je dvakrat v petih minutah udaril Josh Magannis in odločil tekmo. Tudi Norveška je zmagala, proti Azerbajdžanu je prvi zadel Joshua King, pozneje pa so si gostje prek Rashada Sadigova zabili še avtogol.

V skupini E so Črnogorci zanesljivo odpravili Kazahstan, ki ostaja na zadnjem mestu skupine. Za 3:0 so na gostovanju poskrbeli Marko Vešović, Fatos Bećiraj in Marko Simić. Doslej še neporažena Poljska je pokleknila na gostovanju pri Danski, že v prvem polčasu sta za gostitelje zadela Thomas Delaney in Andreas Cornelius, poljske upe pa je dokončno pokopal Nicolai Jorgensen z jubilejnim 200. golom Danske v kvalifikacijah za svetovna prvenstva. Končni izid je bil kar 4:0. Romunija je do pomembnih treh točk prišla z edinim golom v sodnikovem dodatku proti Armeniji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flum
02. 09. 2017 08.21
+2
slo futbaleri tud za pepčka v os šoli niso dobri