Liga prvakov

Borussia potrdila veselo novico: Bartra že v domači oskrbi, klub razmišljal celo o umiku iz Lige prvakov

Dortmund, 15. 04. 2017 15.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.K./T.Š.
Komentarji
2

Branilec dortmundske Borussie Marc Bartra je po tem, ko je bil ranjen v eksploziji pred tekmo Lige prvakov z Monacom, že zapustil bolnišnico, je v soboto potrdil klub. Direktor Dortmunda Hans-Joachim Watzke je v zadnjih izjavah priznal, da je razmišljal celo o možnosti, da bi se klub zaradi dogodkov umaknil iz tekmovanja. V kontaktu z vodstvom kluba je bil tudi predsednik Uefe Aleksander Čeferin.

Marc Bartra bo okrevanje po operaciji nadaljeval v domači oskrbi, po zadnjih informacijah naj bi bil z igrišč odsoten približno mesec dni. Kdaj natančno se bo pridružil treningom Borussie bodo še sporočili, dobrim željam pa so se pridružili tudi navijači pred današnjo tekmo Bundeslige, ki so mu s transparentom na tribuni zaželeli "Hitro okrevanja, Marc!" Sicer pa so pred sobotno tekmo nemškega prvenstva med Borussio in Frankfurtom zaradi zadnjih dogodkov močno okrepili policijski nadzor in tudi varovanje.

Španski branilec je moral na operacijo zapestja po bombnem napadu na avtobus dortmundske Borussie pred prvo tekmo četrtfinala Lige prvakov proti Monacu. "Minuli dogodki niso bili prijetni, tudi moja odsotnost od nogometa ne bo, a verjamem, da bo prisilni odmor hitro mimo in bom kmalu spet nazaj na igrišču," je optimističen Bartra.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Direktor Dortmunda Hans-Joachim Watzke je v enem od intervjujev po incidentu za časnik Spiegel priznal, da so razmišljali celo o drastičnem ukrepu, da bi izstopili iz tekmovanja v Ligi prvakov. A so se na koncu odločili za nastop, saj bi njihov umik pomenil zmago teroristov, ki bi dosegli svoj namen. Vseeno odločitev ni bila lahka, saj je vse skupaj zanesljivo vplivalo na igralce. Ponudili so jim tudi pomoč psihologa in direktor je dejal: "Če kateri od igralcev ne bi bil sposoben odigrati tekme, bi lahko to povedal trenerju, brez problema. A mislim, da cilj napada niso bili nogometaši Borussie, temveč je bil cilj Nemčija."

V stalnem stiku z sodniki in vodstvom kluba je bil tudi predsednik Uefe Aleksander Čeferin, ki je dal vsem jasno vedeti, da je odločitev povsem njihova, če želijo odigrati tekmo ali ne.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kun_Aguero
15. 04. 2017 18.36
+12
bi bilo fer da bi se tekma zamaknila za kak teden, ker teško verjamem da je kateri od njih imel normalno glavo po tem ko so skoraj umrli, to lahko primerjamo s tem kot da se katerem od nas to naredi da si skoraj umrl in ti delodajalec reče no jutri pridi delati. Oni so bili naslednji dan pripravljeni le na kak pogovor s psihologom in nič več. Nihče od nas si nemore predstavljati kakšen je občutek ko se zavedaš, da če bi se use skupaj malo drugače končalo nikoli več nebi mogel priti domou v roke svojih najdražjih
pizzamargerita
15. 04. 2017 23.59
+1