Brighton predčasno med angleško nogometno elito

Italijan Gianfranco Zola po zgolj štirih mesecih ni več trener Birminghama

Avantura nekdanjega italijanskega reprezentanta Gianfranca Zolaja na klopi drugoligaške angleške zasedbe iz Birminghama se je končala že po zgolj štirih mesecih. Enemu najboljših nogometašev londonskega Chelseaja trenerske izkušnje na Otoku, pred tem je vodil West Ham in Watford, niso kaj prida pomagale.

Gianfranco Zola

Gianfranco Zola (Foto: Reuters)

Strmoglavljenje angleškega kolektiva se je tako nadaljevalo tudi po prevzemu 50-letnega Italijana Gianfranca Zolaja.

Gianfranca Zolaja bo na trenerskem položaju zamenjal z vsemi žavbami namazan 70-letni Redknapp, ki je nekoč vodil West Ham, Portsmouth, Southampton, Tottenham, Queens Park Rangers in jordansko izbrano vrsto, ognjeni krst na novem položaju pa bo imel v soboto na mestnem derbiju z Aston Villo.

Zasedba je le tri točke pred selitvijo v tretjo ligo angleškega nogometa. Kontroverzni kitajski lastniki Birminghama so se po zamenjavi Garyja Rowetta opekli še z Zolajem, ki je klub popeljal le k dvema zmagama na 22 tekmah. Birmingham je trenutno na 20. mestu v angleški drugi ligi, tako imenovanemu championshipu, vodilni Brighton ima 45 točk več. Moštvo s polnim imenom Brighton and Hove Albion si je sicer z osvojenimi 92 točkami v angleški drugi ligi že priborilo uvrstitev med angleško nogometno elito, v Premier League.

Brighton and Hove Albion

Brighton and Hove Albion so novopečeni angleški premierligaši. (Foto: AP)

Brighton bo tako v naslednji sezoni drugič zaigral v Premier League po sezoni 1982-83, ko so v finalu pokala FA izgubili proti Manchester United. Zasedba, ki jo vodi Chris Hughton, se je v najelitnejše prvenstvo na Otoku uvrstilo po zmagi z 2:1 nad Wiganom.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev