Nogomet

Buffon pošilja sporočila Donnarummi: Juventus ni nikoli napačna poteza

Torino, 02. 01. 2018 16.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav že dolgo ni odigral tako malo tekem v dresu Juventusa, je 39-letni Gianluigi Buffon še vedno nogometaš, čigar beseda v moštvu stare dame pomeni največ. Zaenkrat še ni jasno, če se bo eden najboljših italijanskih vratarjev vseh časov po koncu sezone res upokojil, veliko bo odvisno tudi od uspešnosti sezone.

"Dobro vem, kakšna je situacija, raje se umaknem, saj ne želim predstavljati težave in je nikoli ne bom. Za tiste, ki jih imam najraje, za Juventus in Italijo, pa bom vedno na voljo. V kakršni koli vlogi," je v velikem sredinem intervjuju za dnevnik La Gazzetta dello Sport povedal Gianluigi Buffon.

Buffon (na fotografiji) med lansko finalno tekmo Lige prvakov v Cardiffu.
Buffon (na fotografiji) med lansko finalno tekmo Lige prvakov v Cardiffu. FOTO: AP

Za velikanom evropskega in svetovnega nogometa je turbulentno leto z velikimi uspehi in bolečimi padci, mednje lahko prištejemo nov poraz v finalu Lige prvakov in neuspeh v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo z italijansko izbrano vrsto. Kljub pregovorni "zimzelenosti" pa se mu čas na najvišji nogometni ravni izteka, v tej sezoni mu je Massimiliano Allegri tudi zaradi nekaterih poškodb namenil kar nekaj počitka, preden se bo z belo-črnimi morda zadnjič podal v lov za naslov v Ligi prvakov, ki mu še manjka v domači vitrini.

2500 dni zaporedoma vstaneš s pritiskom
"Juventusov ustroj mi je spremenil življenje, način, na katerega delam in izpolnjujem cilje. Četudi je družina trpela, ne bi mogli vsi zdržati tega: gre za tveganje, da 2500 dni zaporedoma vstaneš s pritiskom, da moraš zmagati," je miselnost najuspešnejšega italijanskega kluba opisal Buffon, ki se je v Torino za takrat rekordno odškodnino leta 2001 preselil iz Parme.

Glede nadaljevanja kariere je Buffon italijanskim kolegom še povedal, da bo povsem mirno sprejel odločitev o upokojitvi. V primeru, da Juventus osvoji Ligo prvakov, pa bi stari dami pomagal vsaj še na svetovnem klubskem prvenstvu.

Kot njegovega naslednika mnogi vidijo Gianluigija Donnarummo, kmalu 19-letnega zvezdnika AC Milana, ki je z željo po odhodu s San Sira že večkrat ujezil privržence rdeče-črnih. V Torinu ne skrivajo želje, da bi bodočo št. 1 italijanske reprezentance odpeljali pod Alpe, Buffon pa je mlademu talentu na stežaj odprl vrata Piemonta.

Ne morem mu svetovati
"Donnarummi lahko le sporočim, da Juve nikoli ni napačna poteza. Ne morem mu svetovati, ker ne živim njegovega življenja, ne vem, kakšna je njegova čustvena navezanost na Milan, važno je, kaj čutiš," je nadaljeval Buffon in se dotaknil tudi lanske kontroverzne selitve v obratni smeri: branilec Juventusa Leonardo Bonucci je okrepil AC Milan, ki pa mu kljub bajnim vložkom v okrepitve ni uspelo niti približno zmanjšati zaostanka za Juventusom.

"Lea (Bonuccija, op. a.) imam rad kot brata, tudi on ima rad mene. Ima zdrave poglede, toda Juventus je bil zanj idealen. Bilo mi je žal, ker je odšel, zdelo se mi je, da je to odločitev impulzivnega in ponosnega človeka. Spoštujem ga, a žal mi je, da je odšel," je še povedal Buffon.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.