Nogomet

Buffon v skrbeh: Nevarno je, ker ne bo Neymarja

Pariz, 03. 02. 2019 13.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni italijanski vratar Gianluigi Buffon si že več kot dve desetletji močno želi osvojiti Ligo prvakov. Gre za edino lovoriko, ki mu v bogati klubski karieri še manjka. Tokrat jo bo prvič lovil v dresu PSG-ja, a po poškodbi soigralca Neymarja je izrazil strah pred prvimi tekmami izločilnih bojev najelitnejšega klubskega tekmovanja.

"Vsako leto si mislim, da je morda prav to leto, ko bom osvojil Ligo prvakov. Toda zdaj mineva že 24 let, od kar poskušam zmagati v LP," je povedal Gianluigi Buffon na novinarski konferenci. "A to je zelo težko. Moraš imeti tudi nekaj sreče. Za nas je to poseben trenutek, ker se je Neymar poškodoval," je pristavil 41-letni vratar, ki v tej sezoni večinoma brani le v elitni Ligi prvakov. "Za nas je Neymar zelo pomemben, saj je storil neverjetne stvari za to ekipo v zadnjih treh mesecih. Za nas je nevarno, da ga nimamo," je strah izrazil Buffon, ki bi mu vsi soigralci, pa tudi nasprotniki najverjetneje zelo privoščili eno redkih lovorik, ki mu še manjka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi zato, ker mu je kar trikrat spodrsnilo prav na zadnji stopnički – v finalu Lige prvakov. Prvič je bilo to leta 2003, ko je v dresu Juventusa izgubil (po streljanju enajstmetrovk) z AC Milanom, nato je leta 2015 sledil poraz z Barcelono v Berlinu, nazadnje pa je leta 2017 klonil v cardifskem finalu proti Real Madridu. Ker mu ni uspelo v (zakletem?) dresu Juventusa, se je minulo poletje nato odloči, da se pridruži zvezdniški zasedbi PSG-ja. S Parižani ga v osmini finala Lige prvakov čaka prerojeni Manchester United (prenos na Kanalu A, prva tekma bo 12. februarja ob 20.45 v Manchestru).

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
04. 02. 2019 07.58
+2
Ne vem, zakaj bi bil Buffone zaskrbljen , saj ne bodo igrali samo z devetimi igralci v polju. Bo pač Neymarja nadomestil drugi igralec , morda, še bolj motivirani in zato tudi bolj uspešni igralec. Med temi igralci niso tako velike razlike v kvaliteti. Volja in trdo delo na igrišču lahko izničita razliko v kvaliteti.