Nogomet

Dortmundčani letijo kot že dolgo ne: 'petarda' Wolfsburgu, Bezjak brez prvenca do točke

Darmstadt, Wolfsburg, 20. 09. 2016 21.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Borussia Dortmund je teden pred derbijem z madridskim Realom v Ligi prvakov spet prikazala izjemno strelsko predstavo. V četrtem krogu 1. Bundeslige so Dortmundčani visoko slavili pri Wolfsburgu in se s tekmo več od Bayerna prebili na vrh lestvice (5:1). Roman Bezjak spet začel tekmo v postavi Darmstadta.

Črno-rumeni so v zadnjih tednih neustavljivi. Na treh tekmah so zabili 17 zadetkov.
Črno-rumeni so v zadnjih tednih neustavljivi. Na treh tekmah so zabili 17 zadetkov. FOTO: AP

Slovenski reprezentant Roman Bezjak še čaka na prvi zadetek v nemškem nogometu. Nekdanji član Celja, Ludogorca in Rijeke je začel še drugo od treh tekem po prihodu v vrste Darmstadta, a podobno kot na dvoboju z Borussio Dortmund ni imel sreče. Vratar Oliver Baumann ga je z dobrim posredovanjem zapravil v prvem polčasu, v katerem ni bilo zadetkov, za vodstvo gostov pa je na koncu v prvem napadu drugih 45 minut poskrbel še en nekdanji član Rijeke Andrej Kramarić. Obračun se je že bližal koncu, ko je Denis Olijnjk na stadionu Jonathan-Heimes-Stadion am Böllenfalltor izvlekel točko za domače, ki so se vsaj začasno dvignili do 12. mesta na lestvici. Ta je v torek zvečer dobila novo vodilno moštvo, s tekmo več je na prvem mestu zdaj Borussia Dortmund, ki je s še eno izjemno strelsko predstavo slavila na gostovanju pri Wolfsburgu (5:1). Že po štirih minutah je portugalski reprezentant Raphaël Guerreiro po podaji Marca Bartre s prvim ligaškim zadetkom za svoj novi klub načel mrežo Volkswagnovega moštva, Portugalec je s svojo boljšo levico ukanil Koena Casteelsa. Orvi strelec zadnjih sezon Pierre-Emerick Aubameyang je vodstvo BVB podvojil v 16. minuti, Gabonec je preigraval v kazenskem prostoru in z zavitim strelom lepo zadel mimo Casteelsa.

Daniel Didavi je v drugem polčasu izid znižal, a Dortmund lahko v zadnjih tednih zadane v praktično vsakem napadu. To se je po kar 12 zadetkih na zadnjih dveh tekmah pokazalo tudi tokrat, talentirani Ousmane Dembele je že po petih minutah spet odlepil črno-rumene, 19-letni Francoz je prispeval prvi zadetek za klub s Signal Iduna Parka, Aubameyang pa je v enem naslednjih napadov zaokrožil svoj "doppelpack". Lukasz Pisczek je v 73. minuti postavil končni izid in dortmundski navijači si že zdaj manejo roke pred sredinim gostovanjem madridskega Reala v Ligi prvakov, ki jo bomo po vsej verjetnosti prenašali na Kanalu A in VOYO. Obeta se prava evropska poslastica. Edina slaba novica je bila poškodba Bartre, nekdanjega člana Barcelone, ki je vprašljiv za spopad z nekdaj velikimi rivali iz španskega prvenstva.

Izidi 4. kroga:

Darmstadt ‒ Hoffenheim 1:1 (0:0)
Olijnjk 90.; Kramarić 46.
Roman Bezjak (Darmstadt) je odigral celo tekmo.

Freiburg ‒ Hamburger SV 1:0 (0:0)
Petersen 70.

Ingolstadt ‒ Eintracht Frankfurt 0:2 (0:1)
Abraham 45., Oczipka 50.

Wolfsburg ‒ Borussia Dortmund 1:5 (0:2)
Didavi 53.; Guerreiro 4., Aubameyang 16., 62., Dembele 58., Piszczek 73.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.