Nogomet

Leipzig zapravil kar dve enajstmetrovki, hat-trick Guirassyja

Berlin, 07. 10. 2023 17.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Nogometaši Leipziga so v tekmi 7. kroga nemške lige igrali neodločeno 0:0 z Bochumom. Stuttgart je s tremi goli Serhouja Guirassyja premagal Wolfsburg s 3:1 in začasno skočil na prvo mesto Bundeslige, Guirassy pa je že pri 13 golih v sezoni. Borussia Dortmund je s 4:2 odpravila Union. Do tega kroga vodilna Bayer in Bayern bosta igrala v nedeljo.

Xavi Simons
Xavi Simons FOTO: AP

Leipzig je bil teoretično velik favorit v obračunu z Bochumom, a tega ni mogel potrditi na igrišču. Domačim rdečim bikom, pri katerih sta oba Slovenca začela v prvi postavi, je uspelo zapraviti tudi dve enajstmetrovki. Prvo je v 28. minuti zastreljal Xavi Simons, drugo pa v 61. Emil Forsberg, obakrat je dobro posredoval vratar Bochuma Manuel Riemann. Ta je ubranil tudi nevaren poskus Yussufa Poulsena deset minut pred koncem. Benjamin Šeško je igral do 57. minute, Kevin Kampl pa vso tekmo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Borussia Dortmund je gostila Union Berlin, ki je v tej sezoni v veliki krizi. A vsaj na začetku se to ni poznalo, Niclas Füllkrug je sicer rumeno-črne hitro popeljal v vodstvo, a sta v prvem polčasu za preobrat poskrbela Robin Gosens in Leonardo Bonucci. Nadaljevanje pa je bilo v znamenju porurske zasedbe, Nico Schlotterbeck in Julian Brandt sta v le petih minutah izid spremenila v vodstvo, za piko na i je zadel še Julian Ryerson.

Leipzig vs Bochum
Leipzig vs Bochum FOTO: Sofascore.com

Stuttgart je bil pred tem krogom na drugem mestu in imel možnost skoka prav na vrh, če bi zmagal. A začel je slabo, Wolfsburg je prvi polčas dobil z zadetkom Yannicka Gerhardta. Bolje je šlo domačim v nadaljevanju, prvi strelec nemške lige v tej sezoni Serhou Guirassy je v 67. minuti izenačil z bele točke, potem pa v 79. odločil zmagovalca, za dobro mero pa takoj dodal še tretji gol v 81. minuti. S tem je začasno svojo ekipo z 18 točkami poslal na vrh lestvice. Njegovi današnji zadetki pa so bili že 11., 12. in 13. v tej sezoni, toliko golov po le sedmih krogih pa v nemškem prvenstvu doslej ni dosegel še nihče. V zadnji popoldanski tekmi je Augsburg izgubil z Darmstadtom z 1:2. 

Izidi, 7. krog:
Borussia Mönchengladbach - Mainz          2:2 (1:1)
Neuhaus 22., Scally 88.; Gruda 24., Barkok 75.

Augsburg - Darmstadt                      1:2 (0:0)
Demirović 86.; Skarke 52., Kempe 70./11-m

Borussia Dortmund - Union Berlin          4:2 (1:2)
Fullkrug 7., Schlotterbeck 49., Brandt 54., Ryerson 71.; Gosens 9., Bonucci 31./11-m

Leipzig - Bochum                          0:0
Xavi Simons v 27. in Forsberg (oba Leipzig) v 61. minuti sta zapravila 11-m. Obakrat je sijajno posredoval vratar Manuel Riemann. Kampl je igral vso tekmo, Šeško (oba Leipzig) pa do 57. minute.

Stuttgart - Wolfsburg                     3:1 (0:1)
Guirassy 66./11-m, 78., 82.; Gerhardt 34.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.