Nogomet

Cantona bi postal angleški selektor: Francoz obljublja, da ne bo izgubil proti 'zamrznjenemu otoku'

Marseille, 01. 07. 2016 17.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji francoski nogometaš in zvezdnik Manchester Uniteda Eric Cantona bi z veseljem sprejel izziv in postal novi selektor Anglije. Kontroverzni napadalec je že razkril del sprememb, ki bi jih po bolečem slovesu od evropskega prvenstva uvedel v zvezdniški izbrani vrsti s tremi levi na prsih.

Cantona je že napovedal nekaj sprememb, ki bi jih uvedel v člansko moštvo treh levov.
Cantona je že napovedal nekaj sprememb, ki bi jih uvedel v člansko moštvo treh levov. FOTO: AP

Eric Cantona ‒ selektor angleške nogometne reprezentance? Družbena omrežja so bila v petek polna oznak "#CantoYes" v znak podpore legendarnemu napadalcu Manchester Uniteda, ki je z dvignjenim ovratnikom v prejšnjem tisočletju povzročil pravo nogometno revolucijo na Otoku, zdaj pa je izrazil pripravljenost, da bi sedel na vročo klop državne reprezentance Anglije. Ta je na Euru 2016 v Cantonajevi domovini Franciji spet grobo razočarala uspehov željne navijače, ki na kakšen pomemben naslov čakajo od zmage na domačem svetovnem prvenstvu leta 1966. Tokrat je bila od Angležev v osmini finala močnejša reprezentanca Islandije, poraz s pomorsko sosedo pa je že odnesel selektorja Roya Hodgsona. Vodstvo Angleške nogometne zveze (FA) je sicer odkrito priznalo, da je krog kandidatov za selektorsko mesto vedno ožji, toda Cantona, ki je po upokojitvi bolj kot trener aktiven v filmskih vodah, se je precej odkrito ponudil FA. Seveda je to storil v svojem ognjevitem slogu.

"Jaz, Eric Cantona, potencialni bodoči selektor Anglije, obljubljam, da nikoli ne bom izgubil proti majhnemu, zamrznjenemu otoku, kjer je vratar filmski režiser, pomočnik trenerja pa zobozdravnik!" je izjavil Cantona. Ostro se je lotil glavnih angleških težav: neprepričljivega vratarja Joeja Harta, napadalca Harryja Kana, ki pod Cantonajevim vodstvom ne bi več izvajal prostih strelov in kotov. Pomagal naj bi si tudi z molitvijo. "Jaz, Eric Cantona, bom molil pri bogovih nogometa, da prekinejo prekletstvo angleškega vratarja. Jaz, selektor Anglije, bom naročil velikemu Harryju Kanu, da naj preneha izvajati ključne proste strele in kote, temveč da nanje čaka in zabije zadetke z glavo! Še posebej, če bo te je**ne proste strele pošiljal na Luno ..." je dodal Cantona.

50-letni Marseillčan je s temi besedami tako navdušil državo, v kateri je preživel najodmevnejša leta svoje kariere, da je oznaka #CantoYes postala "trending topic" ali ena izmed oznak, ki je bila tisti dan največkrat uporabljena. Bo to dovolj za Cantonaja? Verjetno ne, saj sta bolj resna kandidata nekdanja angleška reprezentanta Glenn Hoddle in Gareth Southgate, poleg "stalnih osumljencev" Harryja Redknappa in Sama Allardyca pa tudi dolgoletni trener Arsenala Arsene Wenger. Otoški mediji so že v četrtek poročali, da je Cantonajev rojak "naklonjen" morebitnemu klicu FA, medtem ko se njegov rekordni mandat na klopi londonskega kluba počasi izteka.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ECantona
02. 07. 2016 12.47
-1
Slabši, kot Roy ne morem biti.