Nogomet

Capello okrcal 'arogantno' vodstvo Reala, kritikam na njegov rojstni dan ni ušel niti Messi

Rim, 18. 06. 2018 19.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
11

Fabio Capello je ravno v ponedeljek upihnil 72. svečko na torti, mnenje izkušenega italijanskega trenerja pa je še vedno med najbolj cenjenimi v svetu nogometa. Capello se je v pogovoru za italijanski radio dotaknil aktualnih dogodkov s svetovnega prvenstva in odmevnega odhoda španskega selektorja Julena Lopeteguija v vrste madridskega Reala.

Capello (na fotografiji) je mesto na klopi ruske reprezentance zapustil že dolgo pred letošnjim mundialom.
Capello (na fotografiji) je mesto na klopi ruske reprezentance zapustil že dolgo pred letošnjim mundialom. FOTO: Reuters

Italijanski trener Fabio Capello je v karieri kar dvakrat sedel na klopi madridskega Reala, ki ga je nazadnje zapustil leta 2007, četudi je osvojil naslov državnega prvaka. Izkušeni 72-letni trener iz Sloveniji bližnjega Škocjana ob Soči je ravno v ponedeljek upihnil 72. svečko, v pogovoru za Radio Rai pa je precej ostro obsodil ravnanje svojih nekdanjih delodajalcev iz Madrida, ki so tik pred svetovnim prvenstvom poskrbeli za odmevno trenersko okrepitev.

Julen Lopetegui, takrat še selektor Španije, je osramočen zapustil priprave pred mundialom v Rusiji, potem ko je predsednik španske nogometne zveze Luis Luis Rubiales za njegov dogovor z Realom izvedel šele pet minut pred uradno objavo ter Baska brez pretiranega oklevanja odpustil.  Špance, ki so na prvi tekmi prvenstva remizirali s Portugalsko (3:3), zdaj vodi dosedanji direktor Fernando Hierro.

Vemo, kakšen je Florentino Perez
"Navijam za Fernanda Hierra, ki je bil moj igralec, toda menim, da se je Španija uštela, ko je zamenjala Lopeteguija, tako se ne dela," meni Capello, ki s prstom kaže na predsednika Florentina Pereza"S strani Reala je bilo arogantno, da se je pogajal s trenerjem, brez da bi prej opozoril reprezentanco, a vemo, kakšen je Florentino Perez. Kljub temu je zveza z zamenjavo trenerja naredila napako," dodaja Capello. 

Real je kmalu po zmagi v finalu Lige prvakov ostal brez trenerja članskega moštva. Zinedina Zidana (desno) je Perez (levo) zamenjal s še enim nekdanjim trenerjem Realove B-ekipe.
Real je kmalu po zmagi v finalu Lige prvakov ostal brez trenerja članskega moštva. Zinedina Zidana (desno) je Perez (levo) zamenjal s še enim nekdanjim trenerjem Realove B-ekipe. FOTO: AP

Nekdanji trener AC Milana, Juventusa in AS Rome ter selektor Anglije in Rusije je dosedanje raven predstav na svetovnem prvenstvu označil za "ne preveč visoko", je pa pohvalil Cristiana Ronalda za njegov hat-trick na tekmi s Španijo (3:3). Našel je tudi nekaj besed hvale za Lionela Messija, ki je na uvodu v mundial z Argentino ostal brez zmage in gola, zapravil je tudi enajstmetrovko (1:1).

Ni videti, da je Messi v izvrstni formi
"(Ronaldo) je prišel na tekmovanje v izvrstni telesni pripravljenosti. Do prve enajstmetrovke je prišlo po njegovem preigravanju, ki je bilo hitrejše kot katero koli v zadnjem času," dodaja Capello.

"Igra Argentine je po zapravljeni enajstmetrovki padla, Messi ni mogel storiti tistega, kar običajno počne v Barceloni. Ta Argentina nima vezne vrste Barcelone, preveč so počasni, predvidljivi. Napaka je bila, da so pretirano iskali Messija, da bi zadel po tem, ko je zapravil enajstmetrovko. Messi mi ni deloval, da bi bil v izvrstni formi, a počakajmo. Vse skupaj se je šele začelo."

Pelejeva igra nekaj povsem drugega kot Neymarjeva
Glede remija Brazilije s Švico (1:1) in precej skromni predstavi še enega zvezdnika prvenstva, brazilskega napadalca Neymarja, je Capello dodal, da član Paris Saint-Germaina še ni v pravem ritmu, glede na to, da se je šele dobro vrnil po poškodbi stopalnice. Sicer pa Capello še ne želi primerjati brazilskega virtuoza z njegovim rojakom Pelejem in velikanoma argentinskega nogometa Diegom Armandom Maradono ter Messijem.

"Vedno zna spremeniti ritem igre, toda pozna se, da mu manjka briljantnosti in zdi se mi, da ga skrbi gleženj. Brazilija je na zelenico prišla zelo mirna, podcenjevala je tekmeca in mislila, da bo zmagala brez da bi ji bilo treba pritiskati," še pravi Capello. "Pele, Maradona in tudi Messi so z drugega planeta. Pele je bil mož, ki je vodil ekipo, izmišljeval si je gole in delil podaje, to je nekaj povsem drugega."

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

itransformer
19. 06. 2018 17.23
+1
Zakaj ne igra Dibala?
Maxx365
19. 06. 2018 19.12
+1
Ka pa mislis
19. 06. 2018 08.06
-5
Nisi pa omenil da si storil najvecjo napako v svoji karieri ko si na klic sacchija zapustil real 98.
Kollerik
18. 06. 2018 22.49
+10
Capello ++++++... "Pele, Maradona in Messi so z drugega planeta" .....
+8
Pele, Maradona in tudi Messi so z drugega planeta...lepo povedano.
ehjaehja
18. 06. 2018 22.39
-12
Samo ne na svetovnem in ligi prvakov kar se zadeva messija:) (REALNO)
Maxx365
19. 06. 2018 07.55
+4
samo čakal sem, kateri trol se bo prvi našel in oporekal mnenje enega največjih trenerskih avtoritet na svetu
ehjaehja
19. 06. 2018 08.40
-4
nisi prebral kaj je rekel?rekel je da Messi ni odigral dobro tekmo hahaha ne vem od kje tebi da je rekel da je najboljši na svetu?? imaš že halucinacije?
User513426
19. 06. 2018 14.18
+4
verjamem da si prebral samo uvod za ostalo pa ti je zmanjkalo časa zaradi trolanja kar ves čas počneš
realmadrid
18. 06. 2018 22.01
+22
Mislim da je kr vse zadel v polno kaj je povedal.
ehjaehja
18. 06. 2018 21.27
-19
važno da vsi nogometni strokovnjaki hvalijo super sayana Ronaldota!!!!