Nogomet

Casillas o razlogu za selitev k Portu: Trener Lopetegui in ...

Porto, 01. 08. 2015 08.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Legendarni vratar madridskega Reala Iker Casillas je prvič po selitvi k portugalskem velikanu Portu priznal, zakaj se je sploh odločil za ta korak. Razlog tiči v trenerju Julenom Lopeteguiju, druga želja pa je bila lažje pustil preteklost za sabo.

"Pridružil sem se Portu prvenstveno zaradi vzajemnega zaupanja in razumevanja, ki ga gojim do trenerja Julena Lopeteguija. Imel sem kar nekaj drugih ponudb. Želel sem zapustiti Španijo, a še vedno ostajam zelo blizu svojemu domu," je za uradni klubski magazin povedal novi prvi vratar portugalskega velikana Porta Iker Casillas.

Iker Casillas
Iker Casillas FOTO: Reuters

"S podpisom za Porto bom za sabo lažje pustil preteklost, saj se bom posvetil igranju v klubu izven svoje domovine. Porto je velik in prestižen klub, kjer lahko kot vratar še napredujem. Garali bomo, da bi prekinili negativno serijo, neosvajanja lovorik na Portugalskem in v Evropi," je dodal nekdanji zvezdnik madridskega Reala. Spomnimo, da je Casillas klub zapustil zaradi skrhanih odnosov s predsednikom Florentinom Perezom, pred tem pa je bil sprt že z nekdanjim trenerjem Josejem Mourinhom.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hachi
01. 08. 2015 10.16
-16
Odlocil se je za Porto, ker drugam ni mogel iti. Koliko pa misli napredovati, pa vsi vemo, da so njegovi najboljsi casi mimo. Prej se bo sprijaznil s tem, lazje mu bo. Ocitno pa se kr sam sebi laze. Se bo pa ocitno pralo umazano perilo se kar nekaj casa, se posebej, ker bo njegova sedaj napadala Real, kolikor se bo le dalo.
R0ss0
01. 08. 2015 13.47
+17
taprav klub bo vedno pustil legendi da odigra še zadnjo tekmo za svoj klub. Iker je legenda in v klub je prinesel več kot igralci kupljeni v zadnjih 5-6 letih. Take legende delajo sproščeno slačilnico, motivarajo soigralce pred tekmami, take igralce se spoštuje ne pa zaničuje. Nisem navijač Reala, ampak taprav navijač Reala se nikoli ne bo sprijaznil z tem da je Iker odšel. Glej kako Roma pusti Totiju da igra v Romi, Inzaghi je igral v Milanu do konca. Buffon je star 37 let pa še zmeraj brani za Juve. Eni klubi pač znajo spoštovati legende
makro 1
01. 08. 2015 14.46
+3
Hachi zi bos vedu ja.. zih si kosmat po popku k tok neumne vn meces
Trend01
01. 08. 2015 14.55
+2
@purple - Lepo si napisal. A naivno. Kaj nisi spremljal dogajanja okoli Ikerja zadnjih 3-4 let ali njegove kakovosti obramb? Kako za vraga lahko primerjaš kakovost branjenja Buffona in Casillasa. Zadnjih nekaj let je vsaj stopnico višje. Koliko napak je naredil Iker? Kolikokrat je slabo posredoval pri visokih predložkih? OK. Saj je imel nekaj obramb. A za to delo so plačani. Vrhunsko. Vse ravno kontra kot Buffon! O Tottiju in Inzaghiju sploh ne bom razglabljal. Če bi se Iker malo spustil s pediestala in prevzel funkcijo drugega vratarja, bi še vedno branil. In nenazadnje - v kolikor Real ne bi imel toliko poškodb med januarjem ter marcom, bi zanesljivo osvojil domačo ligo in Iker Casillas bi zadnjo uradno tekmo odigral pred polnim štadionim in z dvigom pokala. A kaj se je zgodilo? Fantu so ponudili "poslovilca" na petek. Pogodbe ni podpisal. To se je zgodilo šele zvečer ta dan in naslednji dan je imel sam tiskovko. V nedeljo še Perez. V štadion so celo ljudi spustili (pa je bila zaprta tiskovka). 12.8. bo imel poslovilno tekmo, ko so bosta srečala Real in Porto. Torej je/bo imel 3 dogodke. Celo še več. Real mu je DOPLAČAL razliko v plači, ki mu jo je Porto ponudil! Ja, res so zoprni pri tem Realu. Legenda gor ali dol. Prvi vratar moštva ob Navasu NE more biti! Drugi pa noče. Fuzbal ni romantika. So pokali, je denar. Žal. Sicer si pa lepo povedal. P.s. - Iker je odigral zadnjo tekmo. Doma. Prej mu Ancelotti ni dal možnosti 2 meseca, ker je bil izžvižgan. Zadnjo v sezoni je pa branil.
Hachi
01. 08. 2015 14.57
-1
PURPLE, ne gre se tu za legendo ali ne, ampak za formo, ki jo kazes. Tudi Totti ne igra cele tekme. Ce bi kdaj gledal Romo, bi to takoj opazil, da Totti precej tekem sploh ni igral. Se vedno je pa tata mata za marsikoga od mladicev pri Romi. Inzaghi je tudi trgal, pa ceprav je bil starejsi od konkurence v klubu. ni pa se zanasal na to, da je legenda kluba in da bi zato moral igrati. Buffona je danes za nekaj stopnic visje od Iker, zal resnica boli, a tako je. Iker je bil tisti, ki je v garderobi delal razprtije in razdor v ekipi, ker enostavno ni prenesel, da ni prvi vratar. dalec od tega, da bi delal sprosceno ozracje. ne pisi nekaj na pamet. nikjer pa nisem rekel, da ni legenda kluba in da ni eden najboljsih vratarja vseh casov. na zalost pa pride cas, ko tudi forma pade in takrat se je potrebno sprijazniti, da prihajajo boljsi. MAKRO, in kaj neumnega sem povedal?a bo se ne vem koliko napredoval. To je tak, kot da rece Lampard, da gre v MLS, da bo napredoval. kr neki. mal trezne glave in pameti ne bi skodilo a ne?! nisem pa tudi opazil, da bi se zanj kdo drug zanimal, ampak samo Porto, zato pa je tudi ponudbo takoj sprejel.
Hachi
01. 08. 2015 14.59
-4
Trend01
01. 08. 2015 15.06
-2
Mah, saj veš kdo so te zbombadirali. Najboljš, da Real vse igralce pod 37 let nazaj vpokliče. Če kdo ne verjame, naj pogleda zadnjih 5-6 tekem Maribora kako je igral s "starci". Sicer ne dobesedno primerjati, a vendarle... V ekipi je držal igralce, ki se to ne zaslužijo. Rezultat? Poznamo vsi. Pa ne le Astana.
alien8potnik
02. 08. 2015 11.19
-4
trend in hachi - ++++++++++++++++++++++++++++
YiuYiu
01. 08. 2015 09.55
+1
11 dni še, in se vrneš domov!