Nogomet

Čeferin dobil vabilo Hrvaške nogometne zveze, sprejel ga bo tudi premier Plenković

Zagreb, 01. 12. 2016 14.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin na povabilo predsednika Hrvaške nogometne zveze (HNS) Davorja Šukerja konec decembra prihaja na Hrvaško.

Nekdanji predsednik NZS vse od izvolitve potuje po Evropi in se udeležuje različnih dogodkov. Prejšnji mesec se je mudil v Ukrajini, na fotografiji med obiskom Londona.
Nekdanji predsednik NZS vse od izvolitve potuje po Evropi in se udeležuje različnih dogodkov. Prejšnji mesec se je mudil v Ukrajini, na fotografiji med obiskom Londona. FOTO: AP

Obisk na Hrvaškem, tamkajšnja nogometna zveza je bila med najglasnejšimi podpornicami uspešne kandidature Aleksandra Čeferina za mesto predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa), bo eden prvih, odkar je Grosupeljčan postal predsednik Uefe, za Hrvaško pa to pomeni veliko priznanje in čast, so danes sporočili iz HNS. Predsednika Uefe Čeferina bo 20. decembra sprejel tudi predsednik hrvaške vlade Andrej Plenković.

Šuker in Čeferin že leta tesno sodelujeta v okviru skupnega delovanja nogometnih zvez iz regije, ki so prve ponudile podporo Čeferinu pri kandidaturi za prvega moža evropskega nogometa. Zdaj sodelujeta tudi v okviru Uefinega izvršnega odbora, katerega član je Šuker od leta 2015. V HNS so prepričani, da ima novi predsednik Uefe razumevanje za izzive manjših in srednjih nogometnih zvez, še posebej v luči reorganizacije klubskih tekmovanj.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RdečiKarton
01. 12. 2016 20.43
+0
Samo prav se moraš pisat pa boš daleč prišel v svetu.
Definbahija
01. 12. 2016 20.26
-1
Prilizovanje, hmal bo tudi Tramp pri njih