Nogomet

Čeferin nezadovoljen s Fifo: premalo vemo o širitvi svetovnega prvenstva

Nyon, 09. 12. 2016 19.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin je na današnji seji v Nyonu med drugim kritiziral delo Mednarodne nogometne zveze. Fifa po njegovem mnenju ni dovolj dobro predstavila sprememb, ki sledijo ob širitvi svetovnega prvenstva z 32 na 48 udeležencev.

Aleksander Čeferin je kot predsednik evropske nogometne zveze nezadovoljen z informacijami, ki v medije prihajajo s strani mednarodne nogometne zveze.
Aleksander Čeferin je kot predsednik evropske nogometne zveze nezadovoljen z informacijami, ki v medije prihajajo s strani mednarodne nogometne zveze. FOTO: AP

"Vse, kar vemo, prihaja iz medijev. Če bo Fifa konkretno predstavila zadeve, lahko odgovorimo, trenutno imamo le informacije, pridobljene iz časopisnih člankov, pogovorov," je ob robu izvršnega odbora Uefe v Nyonu dejal predsednik evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin. Slovenec je ob tem poudaril, da pričakuje podrobnejše informacije na zasedanju generalnih sekretarjev vseh šestih konfederacij Fife prihodnji teden v Tokiu. Prvi mož mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino je pred časom dejal, da želi na prvenstvu leta 2026 imeti 48 reprezentanc v zaključnih bojih. Odločitev o tem bo januarja 2017 sprejel svet Fife, katerega član je tudi Čeferin. Glasovanje pa po besedah prvega moža Uefe ni nekaj samoumevnega, glasuješ o nečem lahko le takrat, kadar poznaš dejstva, ki jih širitev prvenstva prinaša s seboj. Evropske zveze niso naklonjene temu, da bi se morale odpovedati enemu od 13 zagotovljenih mest, če bo prvenstvo ostalo pri formatu 32 ekip na SP. Uefa je edina konfederacija, ki je vztrajno proti širitvi svetovnega nogometnega prvenstva.

Finale Lige Evropa 2018 v Lyonu

Izvršni odbor Evropske nogometne zveze, ki mu predseduje Aleksander Čeferin, je na zasedanju v Nyonu danes odločil, da bo finale evropske lige 2018 v Lyonu. Francosko mesto si je organizacijo finala evropskega tekmovanja prislužilo prvič, Lyon pa se od letošnjega evropskega prvenstva lahko hvali z novim stadionom, ki sprejme 59.000 gledalcev. Finalni dvoboj evropske lige v tej sezoni bo gostil Stockholm, medtem ko bo finale lige prvakov v Cardiffu, leta 2018 bo finale lige prvakov v Kijevu. Delegati bodo v Nyonu odločali tudi o drugih evropskih tekmovanjih in tekmovanjih mladih, koeficientih in razdeljevanju denarne pogače za tekmovalni ciklus 2018-21. Na dnevnem redu bodo tudi kandidature za organizacijo največjih tekmovanj v letu 2019. Nyon bo znova prizorišče Izvršnega odbora Uefe 8. in 9. februarja 2017. V letošnji sezoni sicer naslov brani španska Sevilla, ki pa ne bo imela priložnosti še četrtič zapored osvojiti omenjene lovorike. Andaluzijci bodo v spomaldanskem delu še naprej nastopali v Ligi prvakov. V izločilne boje so se uvrstili kot drugouvrščena ekipa skupine H, prehitel jih je le serijski italijanski prvak Juventus.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

leond1
09. 12. 2016 20.04
-2
MA KEJ SO TU MONO DENILI ZA PREDSEDNIKA ČISTO LEGLO KORUPCIJE
mackon08
09. 12. 2016 19.43
+0
UEFA, FIFA leglo korupcije rezervirano za izbrane.