Nogomet

Celjani trepetali za zmago, nove tri točke Rogaške

Celje , 10. 04. 2024 18.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
S.V., STA
Komentarji
8

Celjani so v 30. krogu prve slovenske lige z zmago nad Bravom (2:1) storili nov korak na poti do naslova. Za domače sta zadela Edmilson in Egor Prucev, za goste iz Ljubljane, ki so imeli do konca tekme številne priložnosti za izenačenje, pa je v 63. minuti znižal Martin Pečar. V Domžalah so Slatinčani z zgodnjim golom Thalissona slavili minimalno zmago (0:1).

Celje - Bravo
Celje - Bravo FOTO: Sofascore.com

Nogometaši Celja so na domačem igrišču zasluženo premagali Bravo, potem ko so v zaključku tekme zdržali nalet Ljubljančanov. Mnogi so se ob zapravljenih priložnostih spomnili na zadnjo domačo tekmo proti Aluminiju, ko so po veliki prevladi in dveh napakah v obrambi le remizirali z 2:2.

Tokrat so bili kljub zapravljeni enajstmetrovki, zadeti vratnici in prečki vendarle uspešnejši oziroma srečnejši. Obrambno naravnane goste so načeli ob koncu prvega polčasa, na začetku drugega polčasa vodstvo povišali, na koncu pa vnovič poskrbeli za nekaj pogrizenih nohtov svojih navijačev, saj so prejeli gol, nato pa tekmecu dopustili še nekaj nevarnih akcij, ki jih gostujoča zasedba ni kronala z izenačujočim golom.

Festival zapravljenih priložnosti so začeli v deveti minuti, ko je Rolando Aarons z desne strani podal v sredino, kjer je z neposredne bližine gola do strela prišel Edmilson, njegov strel pa je z nogo ubranil vratar Matija Orbanić. Že naslednjo minuto je po kotu z glavo zunanji del mreže zadel Klemen Nemanič. V 18. minuti je Egor Prucev pripravil priložnost Marku Zabukovniku, a je Gašper Trdin njegov strel blokiral, David Zec pa je v 25. minuti po enem izmed osmih kotov Celjanov v prvem polčasu iz ugodnega položaja streljal čez gol.

V 27. minuti je Jamajčan Aarons zavrnil žogo na rob kazenskega prostora do Tamarja Svetlina, žoga je po njegovem strelu zadel vratnico, le minuto pozneje pa je okvir vrat zadel še Zec. Ko je Orbanić ubranil še strel Denisa Popovića z bele točke, je bilo videti, da je gol Brava za Celjane zaklet. Toda v 43. minuti se je mreža vendarle zatresla. Aarons in Edmilson sta izvedla podobno akcijo kot pri prvi priložnosti, le da je nekdanji nogometaš Newcastla tokrat podajal po zraku, Brazilec pa je bil bolj natančen z glavo.

Celje bo v naslednjem krogu gostovalo pri Rogaški, Bravo bo gostil Maribor.

V drugem delu so prvi zagrozili Šiškarji, Jakovu Gurlici je zapretil vratar Matjaž Rozman, ki se je enkrat izkazal že v prvem polčasu, ko je ubranil strel z glavo Mateja Poplatnika. Gol pa so spet prvi dosegli Celjani, ko je v 52. minuti po protinapadu v polno zadel Prucev. Videti je bilo, da je usoda Ljubljančanov zapečatena, toda 10 minut pozneje so se vrnili v tekmo. Martin Pečar je lepo izvedel prosti strel, Rozman je sicer bil blizu obrambe, vendar mu je žoga ušla v mrežo.

To je v vrste Celja vrinilo nekaj negotovosti. Bravo je zaigral bolj pogumno, prisilil domače v napake, a tega ni znal kaznovati. Najlepšo priložnost za to je zapravil Tihomir Maksimović, ki je iz neposredne bližine streljal mimo gola.

Statistika Domžale - Rogaška
Statistika Domžale - Rogaška FOTO: Sofascore.com

Domžalčani so zapretili na uvodu, ko je Tom Alen Tolić v kazenskem prostoru storil vse, kot je treba, le strel je bil za vratarja Rogaške preslab, z odbito žogo pa se ni znašel niti Luka Topalović. Takrat si nihče ni mislil, da bo to za domače edina res lepa priložnost na tekmi. Imeli so sicer še nekaj polovičnih priložnosti, a nič resnejšega.

Tudi Slatinčani niso bili nevarni, izkoristili pa so že prvo priložnost v četrti minuti. Po prostem strelu z desne strani se je v gneči odlično znašel Brazilec Thallison, ki je s težkega položaja žogo poslal na pravo mesto in poskrbel za končnih 0:1.

Črno-beli iz Rogaške Slatine tako nadaljujejo z izjemnim rezultatskim nizom v spomladanskem delu državnega prvenstva, s katerim so se z novo zmago na sedmem mestu točkovno poravnali z Domžalčani. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

30. krog prve slovenske lige, izidi:

Maribor - Mura 5:0 (2:0)
Soudani 20., 24., Jakupović 68., 74., Božić 70.

Celje - Bravo 2:1 (1:0)
Edmilson 43., Prucev 52.; Pečar 63.
V 32. minuti je 11m zapravil Popović.

Domžale - Rogaška 0:1 (0:1)
Thalisson 4.

Olimpija - Radomlje 2:2 (1:1)
Durdov 9., Elšnik 54./11-m; Malenšek 38., Dobrovoljc 78.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
11. 04. 2024 11.14
-6
Lolimpija, Mura- HAHAHAHAHA. Niti N od nogometa. Katastrofa za klube z takimi vlaganji.
za bojši jutri
10. 04. 2024 19.05
+0
Kaj bo sedaj? V Mariboru spet petarda,
SlepiSlovenc
10. 04. 2024 18.09
-8
Igra za carton network.
khmmm
10. 04. 2024 17.56
+11
Se vedno cele cele sampijon kak mi je to vsec da negre pokal v meglo pa zabim sam da jena stajerskem
wsharky
10. 04. 2024 17.37
-9
kaj pomaga nk-celju da postane prvak, ko pa so tretjerazredni klub, ki ne bo preživel tretjega predkola za kvalifikacije v eu ligo
celjanek
10. 04. 2024 17.45
+14
Kaj ste pa vi?4.razredni klub?ne preživite 4.kola vaške lige.
SAKOSAKO
10. 04. 2024 17.00
+7
Prvi polčas super! Drugi polčas katastrofa! Celje se je branilo kot, da igra proti Barceloni!
wsharky
10. 04. 2024 17.38
-2
ne razumeš, v pavzi so se dogovorili kako in kaj v drugem polčasu