Nogomet

Dve enajstmetrovki in Mayoral Zidanu za obletnico podarili zmago nad Numancio, Barceloni okvir vrat in Alvarez preprečila večjo prednost

Vigo, 04. 01. 2018 20.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 10 min

Po krajšem počitku se je s tekmami osmine finala Kraljevega pokala začelo tudi nogometno leto 2018 v Španiji. Branilka naslova Barcelona je na prvi tekmi v gosteh na stadionu Balaidos remizirala s Celto (1:1) in jo čaka še nekaj dela pred domačimi navijači, preden se bo uvrstila v četrtfinale. Lažje delo je imel madridski Real, ki je v gosteh s 3:0 odpravil Numancio. Cristiano Ronaldo in Lionel Messi nista igrala.

Tako se je Jose Arnaiz razveselil svojega tretjega gola v španskem Kraljevem pokalu.
Tako se je Jose Arnaiz razveselil svojega tretjega gola v španskem Kraljevem pokalu. FOTO: AP
Nogometaši Barcelone so leto 2017 zaključili sanjsko saj so v zadnji tekmi leta s kar 3:0 v gosteh odpravili največjega tekmeca, madridski Real in svojo prednost na vrhu La Lige pred večnimi tekmeci povečali na neverjetnih 14 točk. Novo leto pa niso začeli s tekmo v španskem državnem prvenstvu, ampak v Kraljevem pokalu. To je lovorika, katero Katalonci v svojih rokah držijo že tri sezone in letos lovijo četrti zaporedni naslov. Na poti do rekordnega 30 naslova pa bodo najprej morali v osmini finala premagati vselej neugodno Celto iz Viga, s katero se je na nedavni prvenstveni tekmi razšla z neodločenim izidom 2:2. Strateg katalonskega ponosa sicer prvo tkemo v novem letu ni začel z udarno enajsterico in je tako na klopi pustil večino nosilcev igre, med osemnajsterico pa ni bilo Lionela Messija, Luisa Suareza in Andresa Inieste, se pa je ja klop vrnil dalj časa poškodovani, sicer najdražji nogometaš Barcelone vseh časov. Ousmane Dembele. Valverde je tako srečanje začel s sledečo postavo: Cillessen, Semedo, Pique, Vermaelen, Digne, Paulinho, Busquets, Gomes, Vidal, D. Suarez, Jose Arnaiz, Vidal. Na drigo strani pa je domači strateg Juan Carlos Unzue na zelenico poslal sledečih enajst nogometašev: Alvarez, Mallo, Sola, Fontas, Jonny, Wass, Lobotka, Sanchez, Aspas, Gonzalez, Sisto. 

Po relativno mirnem uvodu v srečanje, kjer izrazitih priložnosti ni bilo, je Barcelona povedla in hitro prišla do zadetka v gosteh. Po bliskovitem protinapadu, katerega je po levi strani izpeljal Andre Gomes, se je po predložku v sredino najbolje znašel 22-letni Jose Arnaiz Manuel Diaz, kateremu v letošnji sezoni Valverde minutažo namenja zgolj v pokalu. In mladi nogometaš mu je to zaupanje, da lahko igra v konici napada znova povrnil z zadetkom. Dosegel je namreč tretji zadetek na tretji tekmi pokala, pred tem je zadel v prejšnjem krogu, potem ko je na obeh tekmah zabil Murcii. Kljub vodstvu, pa so gostje še naprej pustili, da imajo domačini več časa žogo v posesti in to jih je kaznovalo v pol ure igre. Gostujoča obramba je namreč v 31. minuti povsem zaspala in Iago Aspas se je sam znašel pred Cillessenom, a iz neposredne bližine uspel žogo poslati zgolj v prečko, žoga se je nato od Cillessena odbila na njegovo desno. Nizozemec je obstal, namesto da bi stekel za žogo in do nje je prišel Sisto, ki je nato skoraj iz mrtvega kota žogo dobesedno 'zabil' v zgornji del gola Barcelone in izid poravnal na 1:1. Gostujoči nogometaši so sicer protestirali, češ da je žoga po strelu Aspasa že zapustila meje igrišča, a je počasi posnetek te ovrgel. Celta je bila po izenačujočem golu še naprej boljše moštvo na zelenici, a posesti žoge niso uspeli kronati z vodilnim zadetkom. V 42. minuti je na drugi strani nevarno sprožil Paulinho, a bil premalo natančen, da bi žogo poslal za hrbet domačega vratarja. To je bila tudi zadnja omembe vredna priložnost prvega polčasa, ki se je torej končal z neodločenim izidom 1:1.

Tako pa je Jasperja Cillessena v 31. minuti po strelu Aspasa rešial prečka. Le nekaj trenutkov kasneje, pa je Nizozemcu žogo za hrbet poslal Sisto.
Tako pa je Jasperja Cillessena v 31. minuti po strelu Aspasa rešial prečka. Le nekaj trenutkov kasneje, pa je Nizozemcu žogo za hrbet poslal Sisto. FOTO: AP
Busquets stresel prečko, Suarez zgrešil 'smrtno' 
Oba stratega se na začetku drugega polčasa nista odločila za menjave, tako je na zelenico stadiona Balaidos enakih 22 igralcev, ki so tekmo tudi začeli. Prva priložnost nadaljevanja pa je pripadla Barci. Tokrat je Denis Suarez zaposlil razpoloženega Joseja Arnaiza, a mladenič tokrat ni uspel premagati domačega vratarja Sergia Alvareza, ki se je izkazal z obrambo in žogo odbil v kot. Mlademu napadalcu Barcelone se je nova priložnost ponudila v 56. minuti, a tudi tokrat ni uspel, sicer v padcu, z glavo žoge preusmeriti v gol domačinov, potem ko ga je odlično zaposlil Lucas Digne. Barcelona je stopnjevala pritisk. Nemogoče je nekaj minut kasneje zgrešil še Denis Suarez. Po novi odlični podaji s strani je iz neposredne bližine povsem neoviran prišel do strela a žogo poslal mimo desne vratnice domačega čuvaja mreže Alvareza. Po uri igre je do strela z roba kazenskega prostora prišel še gostujoči kapetan Sergio Busquets, ki je meril zelo natančno, že premagal Alvareza, a mu je veselje preprečila prečka, od katere se je nato žoga odbila za gol in konec je bilo nevarnosti za domači gol. Nekaj življenja so v 69. minuti prikazali tudi domači, a je bil strel Aspasa premedel, da bi nevarneje ogrozil gol Cillessena, ki je žogo z lahkoto ujel. 

Vrnitev Dembeleja
V 72. minuti pa se je gostujoči strateg Valverde odločil, da malce osveži svoje moštvo. Tako je na zelenico namesto Paulinha poslal Ivana Rakitića, namesto vidno utrujenega Arnaiza pa je vstopil Ousmane Dembele, ki je tako dočakal svoj prvi nastop po več kot treh mesecih. Poleti se je sicer za 105 milijonov evrov pridružil Barci iz vrst dortumnske Borussie, a odigral zgolj tri tekme preden se je poškodoval. Katalonci so menjali, domačini pa so v naslednjem napadu nevarno zapretili. Rezervist Emre Mor je nevarno kombiniral z Aspasom, prišel neoviran do strela, a je žoga za las zletela mimo leve vratnice Cillessena, ki je bil že premagan. Kmalu za tem pa se je v prvi priložnosti znašel Dembele, ki pa s težkega položaja ni uspel premagati Alvareza, ki se je izkazal z novo obrambo. Že v naslednjem napadu je s strelom poskusil še Rakitić, a tudi njegov strel je šel preveč po sredini in Alvarez je brez težav ustavil tudi ta katalonski poskus. Tri minute pred iztekom devetdesete se je nova priložnost ponudila Aspasu, ki je silovito sprožil, Cillessen pa je z dokaj neposrečenim posredovanjem izid še ohranil poravnan na 1:1. V 91. minuti bi lahko Barcelona povedla in najbrž prišla do zmage, Dembele je prodrl po desni, z ostrim predložkom v petmetrski prostor odlično zaposlil Denisa Suareza, a tudi njemu je veselje preprečil okvir vrat in tako je ostalo pri izidu 1:1. Ima pa pred povratno tekmo na Camp Nouu Barcelona lepo prednost, saj je dosegal gol v gosteh in bo napredovala v četrtfinale že v primeru nedoločenega izida 0:0. 

Gareth Bale je načel mrežo Numancie.
Gareth Bale je načel mrežo Numancie. FOTO: AP
Madridski Real, ki je Kraljevi pokal nazadnje osvojil v sezoni 2013/14, se je na prvi tekmi osmine finala v gosteh pomeril z drugoligašem Numancio. Nasprotnik, ki v dveh tekmah galaktikom ne bi smel povzročati prevelikih težav, je bil ravnopravšenj, da varovanci Zinedina Zidana leto 2018 začnejo z zmago, sploh zaradi okoliščin, kako so končali prejšnje leto. Spomnimo, na velikem El Clasicu jih je sredi Madrida s kar 3:0 odpravila Barcelona in verjetno že rešila vprašanje, kdo bo letos španski državni prvak. Prav zaradi tega so verjetno v Madridu nekoliko bolj resno vzeli pokalno tekmovanje, kot pa bi ga sicer. Do konca sezone bodo najverjetneje vse sile usmerili v Ligo prvakov in najverjetneje tudi v Kraljevem pokalu. Zidane je tako v Sorio na stadion Los Pajaritos pripeljal močno zasedbo, v kateri sicer ni bilo Cristiana Ronalda. Sta pa srečanje začela Gareth Bale in Marco Asensio, na klopi pa so od 'težkokategornikov' na priložost čakali še Isco, Casemiro in Mateo Kovačić. 
Zinedine Zidane je na klop madridskega Reala sedel 4. januarja 2016. V tem času je nekdaj odlični nogometaš z galaktiki osvojil praktično vse, kar se osvojiti da. Z Madridčani je osvojil dva naslova v Ligi prvakov, dva evropska superpokala, en španski superpokal, en naslov v La Ligi in dva naslova na svetovnem klubskem prvenstvu.

Začetek srečanja je pričakovano pripadel gostom, ki pa si izrazite priložnosti za gol niso uspeli pripraviti. V 7. minuti je s prostega strela poskusil Bale, a je uspel zadeti le živi zid. Po zadržanem uvodu, pa so vse nevarnejši postajali domačini. Najprej Kika Casille ni uspel premagati Pape Diamanka, čigar strel pa so gostujoči branilci še pravi čas blokirali, preden bi zletel v okvir vrat. Kmalu za tem je za domačine poskusil še Higinio, ki je lepo preigral Thea Hernandeza, že premagal Casillo, a v padcu poslal žogo za las mimo leve vratnice Madridčanov. 'Grožnje' domačinov so zalegele in Real je zaigral odločneje. V 19. minuti se je lepa priložnost ponudila Lucasu Vazquezu, ki pa je povsem neoviran iz neposredne bližine uspel zatresti zgolj zunanji del mreže domačega gola. Še lepšo priložnost je v 30. minuti zapravil Borja Mayoral. Asensio je imel na voljo prosti strel in je v domači kazenski prostor poslal uporaben predložek, kjer je našel povsem samega Mayorala, ki pa je iz neposredne bližine grdo zgrešil. Gostujoči pritisk je sadove vendarle obrdobil v 35. minuti. Vazquez je nevareno prodrl v nasprotnikov kazenski prostor, kjer pa ga je nespretno zaustavil Carlos Gonzalez in glavni sodnik Javier Estrada Fernandez je brez oklevanja pokazal na belo točko. K žogi je pristopil Bale, vzel kratek zalet, poslal domačega vratarja Munirja v eno, žogo pa v drugo stran in brez težav popeljal Real v vodstvo z 1:0. Štiri minute kasneje je z razdalje nevarno sprožil še Asensio, a tudi on je uspel zatresti zgolj zunanji del mreže, tako je do konca prvega polčasa ostalo pri minomalnem vodstvu gostov iz Madrida.
  

Zinedine Zidane je bil po tekmi zadovoljen s prikazanim s strani svojih nogometašev.
Zinedine Zidane je bil po tekmi zadovoljen s prikazanim s strani svojih nogometašev. FOTO: AP

Rdeči karton in še druga enajstmetrovka za Real
Domači strateg Jagobo Arreste je ob polčasu opravil še drugo menjavo, potem ko je že sredi prvega polčasa namesto poškodovanega Ripeja na zelenico poslal Luisa Valcarceja, a tudi slednji ni zdržal do konca, saj je ob polčasu ostal v slačilnici, v igro pa je vstopil Marc Mateu. Na drugi strani Zidane, ki je prav na ta dan pred dvema letoma sedel na klop kraljevega kluba, ni posegel po menjavah in je na začetku drugega polčasa še zaupal začetni enajsterici. V 50. minuti so domači navijači 'znoreli' ko glavni sodnik ob padcu Higinia v gostujočem kazenskem prostoru ni dosodil enajstmetrovke, za nameček pa domačemu napadalcu pokazal rumeni karton. Počasni posnetek je sicer razkril, da do kontakta ni prišlo in da je domači napadalec dejansko simuliral. Dve minuti kasneje pa se je nova leta priložnost ponudila gostov, a sta si bila Dani Carvajal in Vazquez v napoto in slednji je poslal žogo visoko čez gol Munirja. V 58. minuti je bil znova nevaren Carvajal, ki je s težkega položaj poskusil presenetita Munirja, a je bil ta na pravem mestu. Po uri igre pa so upi domačinov, da pridejo do pozitivnega rezultati, naleteli na novo oviro. Diamanka je s podplatom pohodil Nacha in glavni sodnik Fernandez ni imel izbire, kot da mu pokaže rdeči karton in pahne Numancio v številčni deficit. Ob tej prekinitvi pa je tudi Zidane opravil prvo menjavo in namesto Balea, ki očitno še ni nared za vseh 90 minut zamenjal s Kovačićem. Kljub igralcu manj, pa je Numancia vseeno odločno iskala izenačenje. Najbližje temu so bili domačini v 76. minuti. Rezervist Inigo Perez je po hitrem protinapadu opazil, da Casilla ne stoji na golovi črti in je neumdoma sprožil z velike razdalje. Strel je bil izjemno natančen, gostujoči vratar pa že premagan, a je goste rešila prečka. To je bila najlepša priložnost za domačine do omenjene minute. Numancia je na vse pretega želela priti do izenačenja, a v 89. minuti dočakala nov hladen tuš. Unai Medina je v kazenskem prostoru nespretno podrl Vazqueza in glavni sodnik je še drugič na tekmi dosodil nasjtrožjo kazen v korist Reala. Žogo si je na belo piko postavil rezervist Isco Alarcon in atraktivno povišal prednost Reala na 2:0. Domačini so bili povsem potolčen in v 91. minuti je iz neposredne bližine končni izid na srečanju postavil Mayoral. Madridčani bodo tako na povratni tekmi na Bernabeuu branili visoko prednost in bodo morali zgolj še potrditi pot v četrtfinale. 

Izidi:
Celta Vigo – Barcelona 1:1 (1:1)
Sisto 31.; Jose Arnaiz 15. 

Laganes – Villarreal 1:0 (0:0)
Amrabat 49.

Numancia – Real Madrid 0:3 (0:1)
Bale 35./11-m., Isco 89./11-m., Mayoral 90.
RK: Diamanka 60./Numancia

Espanyol – Levante 1:2 (1:1)
Moreno 28.; Morales 38./11-m., Ivi 74.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (66)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
05. 01. 2018 21.49
+0
REAL DVIGUJE FORMO................. HALA MADRID................., AMPAK SE BOJIM, DA JE TO TUDI ZADNJI DRUGOLIGAŠ PROTI KATEREMU SO IGRALI V SEZONI 2017/18
ehjaehja
05. 01. 2018 14.13
-8
zdej prihaja čas ko kraljevi klub nenadno dvigne formo tako kot lani in predlani,tudi Ronaldo bi mogu postati spet superioren februarja kot vedno,če bo tako pol me ne skrbi HALA MADRID! !!
doloke
05. 01. 2018 15.10
+2
A si ti sploh gledu tekmo reala ucer? Ce bi pol nebi govoru teh neumnossti. ker real je ucer igral se slabse kot pred novim letom
Kollerik
05. 01. 2018 19.26
zapirač in crisp se po velikem, brutalnem šoku, zaradi katerega sta fasala močno skozlan božič & novo leto....spet vračata na sceno...ni kaj, humorja torej ne bo manjkalo, dolg cajt pa tudi ne bo... :)
fihner
05. 01. 2018 19.43
fihner
05. 01. 2018 19.44
Meni se kar dviguje, usta smrdljiva....ŠTALA MADRID!!
Trend01
05. 01. 2018 12.53
-4
Real naj bi bil pripravljen v januarskem "oknu" pripeljati Icardija. Tako pišejo italijanski časniki. Klavzula je €110m, a v kontra smer naj bi šel Benzema (no, tako Real upa). Uf, da se tole dejansko uresniči!
Anticripstoned
05. 01. 2018 11.20
+10
@cripstoned dobrodošel nazaj. sem se bal da te po sramoti 0:3 ne bo več. Te ni bilo en teden sem se vstrašil da je kaj narobe. Da si si kaj naredil. Crip ni vse v nogometu. Najdi si puncu, peli jo v naravo, na kavo...pozabi Real ker ti škodi in uničuje zdravje...@cripstoned radi te imamo, pusti droge prosim
265004
05. 01. 2018 11.30
+1
Drago Kugler
05. 01. 2018 16.47
+3
Kollerik
05. 01. 2018 19.20
apodgra
06. 01. 2018 08.42
+1
Vse te okrepitve in vsi novo pripeljani igralci ne koristijo veliko ekipi Reala , če sedijo na klopi za rezerve in igrajo tisti , ki bi morali greti rezervno klop .
igyyp
05. 01. 2018 11.08
+9
Vsi mi navijaci Reala dajmo se vprasat, kaj je bila to vceraj tekma ? Zelo zanic odigrano, obilo napak, igranje na 11 metrovke. Roko na srce ce bi vcerajsna ekipa barce ki je igrala proti celti, in ekipa reala ki je igrala proti numancia, igrala ena proti drugi, bi spet mi hodili po zogo v mrezo, samo vprasanje je kolikokrat. Moramo se zavedat da smo igral proti ekipi ki v 2 ligi pa moramo trajbat zogo celih 90 min da zabijemo 3 gole pa se od tega 2 iz penalov. Ena B ekipa Barce pa proti Celti ki je prakticno igrala v polni postavi, in igra odlicen nogomet. S tem realom je nekaj zelo narobe. Zato berem tu spodaj spet ene neumne komentarje, v katerih se spet pljuje po nasprotniko. Tisti, ki je pravi navijac svojega kluba, spostuje tudi druge. Real lahko la ligo kar pozabi, s tako igro pa tud CL ne more osvojit. Barca nam je nabila 3 komade na el clasicu. To se je treba vprasat, kako taksne blamaze resevat, na pa klobasat kaj bo naprej!
Trend01
05. 01. 2018 11.30
+1
Krivda je letos največ na strani Zidana. Ne zna kontrolirati Ronalda. Lani Ceballos super igralec. Letos skoraj nič od njega. Tudi premalo igra. Enako Theo. Enako Llorente. Podobno Vallejo. Edino on se je nekako vklopil. Marcelo je nekako "v navezi" z Ronaldom. Ko gre Ronaldu, gre Marcelu in obratno. Carvajal je na "50%" glede na lanske predstave. Potem teranje v prvo postavo Benza, a spusti Mariana (ajd, tudi Morato; a ta je igralec za s klopi. To je dokazal v Juvetu, Realu in zdaj v Chelseaju).Isco je "izgubljen" v svojem svetu kratkih podaj in driblanja. Na tekmo ima v povprečju 3 poskuse dolgih podaj. Realizacija je pa 50%! Asensia, ki je odigral fantastična prva dva meseca, gre po povratku Ronalda posaditi na klop. Normalno, da je izven forme. Lucas je tudi padel napram lani. Mayoral pa ni vreden piškavega oreha. K sreči je dvignil formo Modrić, a ga podobno kot Isca, bremza kondicija. Kovačić se vrača v solidno formo. Kroos tudi ni čisto tam kjer bi moral biti. Sicer natančen, a s kotov in prostih strelov slab. Real je letos le na eni tekmi dobil skok igro. Do zdaj so zadeli z glavo - kolikokrat? 1x ali 2x. Lahko bi dejal, da so edini, ki letos zaslužijo pozitivno oceno le Casemiro, Varane, Nacho. Glede konstantnosti namreč. Ostalo je "toplo-hladno".
igyyp
05. 01. 2018 12.07
+1
Statisticno gledano si itak vse v piko napisal. Ja res krivda zizuja sam on se samo smeje meni in verjetno tebi pa vec ni do smeha. V nedeljo imamo celto me je kar strah ker dobro igrajo, hitri so. Ce bo tako lahk kar pozabimo 3 pike, in ce do CL ne dvignejo forme, kaj pricakovat ?
Trend01
05. 01. 2018 12.25
Real navadno spomladi vedno dviguje formo. Sicer začnejo z lepšimi, boljšimi predstavami šele marca, a bo treba tokrat mesec prej. Izkušnje imajo, voljo za LP tudi, znanje tudi. Bodo pa ja vse skupaj povezali. Meni ta PSG ni takšen bav-bav. Imajo močno trojko spredaj, solidno sredino in slabo obrambo z vratarjem na čelu. Bomo videli v nedeljo kako bo vse skupaj izpadlo proti Celti. Predvidevam, da bo šla Celta v tekmo mnoogo bolj agresivno in na telo kot v tej tekmi iz Cope (6 prekrškov). Ali bo kreg, ali bo šlo na polno od samega začetka. Nove blamaže si pač ne smejo privoščiti.
CURVANORD Zanetti
05. 01. 2018 12.49
Pozabil si na "slabo " formo Ronalda, že lani je bilo tako ko je njemu steklo so ostali sledili.
igyyp
05. 01. 2018 16.18
Trend01 psg sploh ni bav bav, nasi v obrambi tudi niso nekaj, Celta itak da bo sla napolno, saj nimajo kaj izgubit, jaz sam realno razmisljam, psg res napad odlicen, sredina pa tudi pri nas ne blesti, napad pa tko, kak se jim zazdi se mi nekak v glavi plete da iscejo penale. Benzel itak katastrofa, Ronaldu ce se slucajno posreci dobro zadet zogo pol se je nekaj, Bale dolgo ni igral, zizu pa zaupa vsem trem, asensia jev glavnem posadil na klop, tudi isca ze vecinoma, lucas obcasno. Forsira nekaj kar ne funkcionira. Zal moje mnenje.
cripstoned
05. 01. 2018 10.27
-14
ko bo v pokalu prislo do elklasika vsi vemo kaksen bo rezultat....vedno ko gre za pokal zidanov real poniza barcelono....doma ali v gosteh....ceprav je realu ta pokal povsem nepomemben ce pride do elklasika bo barca spet ponizana....
paulista
05. 01. 2018 10.37
+9
rabil si en teden da si prišel po porazu 0:3 nazaj zelo si ponižan, čas celi vse rane
doloke
05. 01. 2018 11.38
+3
S tako igro real nemore prenagat niti svoje B ekipe kaj sele barcelone
Masterofpupetz
05. 01. 2018 13.00
+2
Johnny_J
05. 01. 2018 13.42
+3
Ko bo...ko bo...bo...to ni pomembno...bo...ponavljaš se kot papiga,dolgočasen si pa bolj kot tv reklame za pralna sredstva. Vzem se v roke,opusti droge,ki jih je uživala tvoja mama v nosečnosti,pojdi na zrak in n
fihner
05. 01. 2018 13.54
+2
Symbolic
05. 01. 2018 10.10
+5
Odmevna zmaga, petega iz Španske Druge Lige... "ni kaj"!
paulista
05. 01. 2018 09.55
+11
Vsak pokal šteje veliko, lani je na primer Celta izločila Real predlani pa Atletico. Ravno v Copa del Rey Realu pripisujejo najbolj boleč poraz proti Barci v zgodovini mesebojnih tekem bilo je v finalu pokala leta 1968 na Bernabeu slavila je Barca pred diktatorjem Francom na tribunah . Še hujši šok je bil na Bernabeu pred 20 leti , Barca je v polufinalu izločila Real v finalu pa premagala Betis na Bernabeu kar še ne bi bilo nič takega, če odgovorni za ozvočenje (najbrž ne za male denarje) ne bi po tekmi kar 3 x na ves glas spustil himno Barcelone in to na Bernabeu sredi Madrida ogorčenje nekaterih v častni loži je bilo neopisno da ne govorimo da je po Madridu odmeval spev ..ki se konča Blaugrana al vent,, Un crit valent,Tenim un nom que el sap tothom, ,,Barca, Barca, Barcaaa !
cripstoned
05. 01. 2018 10.24
-13
madriditis ne sprasuje ampak samo udari....po koleriki, johhnyu, symbolicu, la ferrariju itd so siptomi vidni tudi pri tebi....poisci si pomoc preden bo prepozno...
Anticripstoned
05. 01. 2018 11.16
+5
Johnny_J
05. 01. 2018 13.56
+4
Udaril je teb madriditis 3 gole na santiago bernabeu hahahahahahahahahahahahahhahajjhahahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahahahahahahahhahahahahahahhaha...samo zaradi tebe sem tako srečen,ker real nima za burek proti barci!
apodgra
06. 01. 2018 08.37
+1
cristoned Prišel je čas , da se sam udariš po glavi in se vpraša , kaj je s tabo narobe . Ko je črno vidiš belo in obratno . Sam rabiš pomoč in to takoj.
dark horse
05. 01. 2018 09.23
+8
Glede na izjave velecenjenega komentatorja našega dvornega norčka krispija ki se je skril v luknjo za 2 tedna letos Real ne zanima ne pokla,ne LaLiga,ne LP zakaj neki potem igrajo. To je isto kot bi človek igral loto,jackpot in rekel glavna nagrada me ne zanima. Pacient brez primere res
Johnny_J
05. 01. 2018 08.33
+10
Cilessen,pique,D. Suarez,vidal...zelo slaba igra omenjenih,tudi od paulinha ni bilo nič,predvsem Denis in vidal bi morala iti ponovno skozi osnovno urjenje,saj so bile njihove podaje včeraj katastrofalne. Denis je bil na igrišču kot kura brez glave. Vidal pred vsako podajo nakazal nasprotniku kam bo podal. Pokazatelj kako slabo so držali žogo v nogah je posest žoge,kjer je bila barca celo slabša in ne spomnim se kdaj se je to nazadnje zgodilo. Gledal tudi tekmo reala do rdečega kartona,ki je bil upravičen in tudi penal je bil,prav tako bi lahko numancia dobila penal nekaj trenutkov prej. Morem povedat,da me ta druga ekipa reala ni niti malo prepričala in ni mi jasno od kod takšna samozavest navijačev,ter trditve,kako so dobri,če so se mučili z ekipo,ki niti žoge ne zna stopat.
doloke
05. 01. 2018 11.50
dark horse
04. 01. 2018 22.58
+21
Ko potrebuješ 2 penala in rdeč karton proti nižjeligašu potem veš da si na odlični poti
nikajzadodat
04. 01. 2018 22.48
+9
Numanciji karton za simuliranje...posteno...Realu pa namesto kartona penal... samo v tem je razlika
cripstoned
04. 01. 2018 22.57
-19
barcelona je lani osvojila samo to tekmovanje...pa se to z golom iz ofsajda....kje si bil takrat....danes pa vse cisto....samo hejteri kot vedno niste cisti...
paulista
05. 01. 2018 10.06
+10
če bi lani Real osvojil Copa del Rey bi imel v sezoni vseh 6 pokalov , kar Barca ima... bi pa Real dal pol pokalov sam da ne bi doma fasal 0:3 to boli boli in boli...sam ti si se naprimer 1 teden skrival po porazu!
cripstoned
05. 01. 2018 10.23
-12
glede na to da je veseli december je bil bozic novo leto pa se na smucariji sem bil....ce ti nimas prijateljev in druzine in si lahko vsak dan tukaj te povsem razumem....zakaj bi se skrival ce pa je klub za katerega navijam ponizal barco doma in v gosteh in jim odnesel superpokal pred nosom....pozabljas da je real aktualni spanski, 2 zapored evropski in svetovni prvak....barca kljub osvojenemu sestorcku in najboljsi ekipi tega ni nikoli dozivela tako kot noben drug klub v nogometu....bayern in barca imata sestorcka....real pa ima 2 zapored osvojeno evropo in svet....hahahhaha
paulista
05. 01. 2018 10.40
+4
klub za katerega navijaš ima doma manj pokalov od Barce 65 > 62 in vseh v evropi manj 19 > 18.. Napovedal si veliko zmago Reala ko ste fasali 0:3 si se skril REVA
paulista
05. 01. 2018 11.09
+4
Real ima tudi TROJČEK doma 3x za povrstjo je fasal v Laligi doma s skupnim rezultatom 2:10 proti Barci ...te lovorike nisi omenil :-)
Anticripstoned
05. 01. 2018 12.48
+3
hahaha...v kotu si jokal cele dneve in bentl čez Zidana ker forsira Benza Sam sam v temni sobi v kotu. Sam v solzah
apodgra
05. 01. 2018 15.36
+2
cripstoned-Preveč se ponavljjaš in si kot papiga . To kar je bilo včeraj je preteklost . Na starih lovrikah se ne zmaguje. Posebno, če si bil v lanski sezoni uspešen , se moraš toliko bolj truditi in to osvojeno tudi braniti . Trenutna slika ne kaže najbolje .
vrtojb
04. 01. 2018 22.42
-1
bo presenečenje ja
Machetekills007
04. 01. 2018 22.39
-14
Maxi Dobaj
05. 01. 2018 10.17
+7
IN SODNIK BRAVO PROTI PALČKU IZ DRUGE LIGE
Maxi Dobaj
05. 01. 2018 10.24
+7
SRAMOTA ZA ŠPANSKO LIGO SEM GLEDO TEKMO IN SEM VIDO KAJ JE BILO VIDLO SE JE DA OBE ENJSTMETROVKI ODIGRANI SIMULIRANJE...
Maxi Dobaj
05. 01. 2018 14.58
+1
NARABIM OČAL SAMO SODNIK JIH RABI PA MOGOČE TI
Trend01
04. 01. 2018 22.33
-5
Oauu. Vsa čast za tale strel. Škoda, da je bila prečka. Tole pa bi bil evrogol! E, Casilla; je res čas da se poslovi?
Kollerik
04. 01. 2018 22.20
-1
Naj se Barsa po veliki zmagi nad RM-jem nikar ne sprosti preveč. Nikjer več se ne igra tako slab nogomet, da ne bi bilo mogoče presenetiti velikana v spanju. Dobro, da se je vrnil Dembele...škoda, da nisem videl tekme...
apodgra
05. 01. 2018 15.42
+2
Vrnitev Dembele-ja ne prinaša ne vem kakšne dodane vrednosti, saj tega včeraj ni demostriral na igrišču .
Kollerik
05. 01. 2018 19.23
.... naj se le po pameti ogreje na delovno temperaturo, pa bomo videli, koliko je res vreden...
Maxx365
04. 01. 2018 21.52
+12
Brez Messija in Inieste ni igre.
Drago Kugler
06. 01. 2018 19.41
+1
zajebant2
04. 01. 2018 21.22
-4
Sem mislil da gledam olimpijo ko igra
cripstoned
04. 01. 2018 21.13
-35
brez skrbi...real bo danes izgubil in na naslednji tekmi izpadel....pokal nam je nepomemben la liga se je prepustila barceloni ....vse sile usmerit v ligo prvakov kupiti kaksno okrepitev v napadu in spet osvojiti tekmovanje v katerem real pac nima konkurence....hejteri pa v jok..hahaha
Trend01
04. 01. 2018 21.20
+20
Pa daj že nehaj s takšnimi. Real si "krvavo" želi in potrebuje Copo. Ne bluzi in ne provociraj brez zveze. Drži se dejstev.
sportko47
04. 01. 2018 21.49
+12
Res krvavo si želijo Copo ... glih slučajno gledam , penal za Numancijo ni možn , za Real z lahkoto ! Zdej že drugoligaše kradejo ker Copo je letos treba dobit , a ne čivavca moja !
Trend01
04. 01. 2018 21.59
-11
O, spet je mala zadebeljena lažnjiva tatinska čivavca bevsknila in pokazala vso svoje razkošno znanje. Pojdi raje spat. V lavorček in z dekco pokrit. Bo bolj pametno. Pa začni raje indijsko ligo spremljat. Nekje moraš začeti. Tole ni za tebe in tebi podobne. Je preveč novega. Ali raje ostani pri kroketu. Boš žogice prenašal... To boš menda znal. Še nogomet je preveč zate. Tako izgleda.
cripstoned
04. 01. 2018 22.31
-11
trend...real krvavo potrebuje zamenjavo za benzemaja....to je vse kar potrebujejo v tem letu....pa tudi ce letos ne osvojijo nicesar ko ne bo problema...hejteri se bodo pac norcevali kot vedno...potem pa bo spet mir par sezon ko bo real papcal vse ekipe iz evrope...
Trend01
04. 01. 2018 22.37
+0
Lani so sicer napovedovali, da bodo ekipo pomladili. A je niso. Oz., Zidane sploh ne pusti, da se mularija razvije. Pa še Mariana je "pregnal". Saj je Mariano lepo povedal. Kaj pa naj bi naredil? Benz je bil tam, Morata tudi, Mayoral se je vrnil. Zidane in Benz sta mi priporočila Lyon in sem šel. Če bi Zidane "mal" bolj na kratko prijel Ronalda in njegovo obnašanje, bi bilo vse drugače. In ta zgodba gre nazaj do španskega super pokala. In še se je nadaljevalo. Ni vsega vedno in le Benzema kriv. Tudi postavitve so bile čudne.
sportko47
05. 01. 2018 08.38
+4
Čivavca .. lani so napovedovali ! Tut ti si napivedoval da se boš poslovil s foruma pa nč od tega , tko da ne se čudit da se tut “ tvoji “ izrečenega “ ne držijo ! A u lavorček se stisneš pa z dekco pokriješ .. to si verjetno opisal dogodke ko te po par dni ni ko vam ne zlaufa ! Eni pa mislimo da te “ hospitalizirajo “ ! No lepo da zdej vemo kako preživiš “ težke dneve “ ! A futrajo te kej, al bl švoh k nimaš apetita ?
-MARIBOR-
05. 01. 2018 09.47
+5
Bojim se, da je ta pokal edino kar še je preostalo Realu v letošnji sezoni. V državnem že preveč zaostajajo, v LP pa PSG. Težka bo.
apodgra
05. 01. 2018 15.44
+2
Ronaldo je volk samotar v ekipi Eeala in ni človeka , ki bi ga lahko ukrotil
BBarca
04. 01. 2018 21.11
+11
Lahk bi blo slabše, lahk pa tud boljše. Pod nobenim pogojem pa ni zmaga na Camp Nou-u samoumevna, že tekma v ligi par tednov nazaj je lep pokazatelj. Drugače pa naj novinar popravi zadnji stavek. Barcelona gre naprej ob remiju le, če je 0:0, če je 1:1 so podaljški, drugače pa napreduje Celta.