Nogomet

Chapecoense bo častni zmagovalec južnoameriškega pokala

Rio de Janeiro, 04. 12. 2016 15.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Južnoameriška nogometna zveza (Conmebol) bo brazilski klub Real Chapecoense razglasila za častnega zmagovalca južnoameriškega pokala. Moštvo je pred dnevi doživelo tragično nesrečo, ko je v strmoglavljenem letalu umrlo 19 članov ekipe.

Nogometaši Chapecoenseja so bili namenjeni na prvo finalno tekmo tega tekmovanja v kolumbijski Medellin. Že takoj po nesreči so se z zamislijo, da na tak način počastijo nesrečne športnike, s športno in humanitarno gesto izkazali pri tekmecih, kolumbijskem Atleticu Nacionalu, zdaj pa je to podprla tudi krovna celinska zveza. "Conmebol se strinja, da bi Chapecoense postal prvak Južne Amerike. Dobivamo podporo vseh zvez, argentinske, brazilske, kolumbijske. Podpira nas tudi Fifa, pa tudi prebivalci Chapeca," je dejal začasni predsednik zveze Ivan Tozzo za brazilski časnik Globo.

Poudaril je, da bo zdaj prva skrb zveze pomagati klubu, da si bo opomogel in spet zgradil ekipo. V nesreči je umrlo 71 ljudi, med njimi večina članov prve ekipe. Pri tem bo klubu v pomoč tudi nagradni sklad tekmovanja, ki je primerljiv z evropsko ligo, saj so se Kolumbijci pripravljeni odpovedati nagradi in dva milijona dolarjev prepustiti Brazilcem.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flamengo
05. 12. 2016 08.24
Obe ekipi bi morali razglasit za prvake. Saj regularne finalne tekme ni mogoče odigrati.
Trend01
04. 12. 2016 18.13
+7
Gesta je lepa in fer.... A vseeno.... Ne vem. Čudno. Morbidno. In to zaradi klinčavega lastnika firme, ki je šparal na gorivu... Neverjetno in žalostno in grozljivo.
bububu123
04. 12. 2016 20.59
+2
Ni se šparalo na gorivu. Ena plat zgodbe je da se jim je mudilo in niso dotočili do konca. Naslednja plat je da bi naj bila napaka pri dotoku goriva ( puščanje cevi)... Sem pa tudi danes bral, da bi naj bila ''črpalka'' kjer bi morali dotočiti gorivo zaprta..., ker vsako letalo mora imeti gorivo še za pol ure dlje vožnje. Je pa tudi čudno, kako je lahko pilot samo 15 minut pred strmogljavljenjem opozoril in prosil za pomoč stolp. Zakaj ni prej
JestPaTiPaMiVsi
04. 12. 2016 17.08
+14
Lepo in edino prav