Nogomet

VIDEO: Žalujoči Brazilci objavili ganljiv posnetek 'večnih prvakov', minuta molka na derbiju Barca-Real in tekmah PLTS

Chapeco, 30. 11. 2016 14.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tragična letalska nesreča nogometnega moštva Chapecoense v Kolumbiji, ki je pretresla svet, bo zaznamovala tudi tekme slovenske Prve lige Telekom Slovenije. Naši nogometaši se bodo pridružili milijonom kolegov, ki so se ali se še bodo poklonili spominu na eno največjih športnih tragedij v zgodovini.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Tekmo Maribora in FC Luke Kopra si boste lahko od 20. ure naprej ogledali v prenosu na Kanalu A in VOYO.

Po naših informacijah bo Nogometna zveza Slovenije (NZS) v sodelovanju s klubi na tekmah Prve lige Telekom Slovenije pripravila minuto molka v spomin na letalsko nesrečo, v kateri je življenje izgubilo 75 ljudi, večina je bila članov brazilskega nogometnega prvoligaša Chapecoense. Z vseh strani sveta prihajajo sporočila podpore za skromni klub iz mesta Chapeco, ki je z uvrstitvijo v finale Cope Sudamericane spisal eno največjih pravljic v zgodovini južnoameriškega nogometa. A pravljica ni imela srečnega konca, po tragični nesreči v Kolumbiji si vsi želijo pomagati nesrečnemu klubu. Pobud je več: od posoj številnih nogometašev do tega, da Chapecoense vsaj v naslednjih nekaj sezonah ne bo mogel izpasti iz prve brazilske lige. Kolumbijski Atletico Nacional, s katerim bi se zeleni morali pomeriti v finalu Cope Sudamericane, je že pozval odgovorne, da naslov posthumno pripišejo Brazilcem, na odločitev pa se še čaka. Na uradnem profilu Chapecoenseja na Facebooku se je v torek zvečer pojavil ganljiv posnetek z naslovom "Večni prvaki". 

"Danes, ko smo se prebudili, je bil pred nami nov izziv, ker nas je življenje izučilo z različnimi lekcijami, naši bojevniki pa so postali junaki," se sliši v ganljivem posnetku. "Njihova življenja pa so odšla v večnost v boju, zaradi katerega se je svet ustavil. Danes naša tekma nima končnega žvižga. Mi skupaj smo več kot enajst igralcev. Oh, veličasti zeleni, ki rastejo, vedno boste znak sijali na srečne čase, a tudi na težke. Moj vihar, ti si večni zmagovalec." Poleg slovenskih zelenic so razumljivo tudi po ostali Evropi in svetu izkazali spoštovanje do tragično umrlih nogometašev, novinarjev in članov posadke. Novookronani prvak brazilske lige Palmeiras, s katerim se je Chapecoense na odločilni tekmi za naslov pomeril tik pred tragedijo, bo zadnji prvenstveni krog odigral celo z dresi svojih nasprotnikov. Številne ostale ekipe iz Južne Amerike so želele storiti podobno, Palmeiras pa je prvi, ki je potezo uradno potrdil. Nogometaši brazilskega prvaka bodo nosili drese, ki bi jih morali na tekmi v Medellinu nositi njihovi kolegi. Te je v Kolumbiji čakala tekma kariere, na katero pa nikoli niso prišli ...

Pri Mariboru, nocojšnjo tekmo z FC Luko Koprom si boste lahko ogledali v živo na Kanalu A in VOYO, so sožalje Brazilcem izrekli tudi v njihovem maternem jeziku, vijoličastim pa so se pridružili tudi pri Olimpiji in še mnogi drugi. Iz Španije so potrdili, da bo na velikem derbiju Barcelone in Real Madrida, "El Clasicu", ta konec tedna prav tako na sporedu minuta molka. Zelo se je tragedija dotaknila tabora argentinske reprezentance na čelu z zvezdnikom Lionelom Messijem, ki je prav s ponesrečenim letalom in identično posadko letel med Brazilijo in Argentino med zadnjim reprezentančnim premorom. V teh dneh bo nogomet skupaj z rezultati na zelenici drugotnega pomena. Naj počivajo v miru.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Realmadridfan432
30. 11. 2016 16.00
-8
res respect za messija drugi so ze kot ronaldo,ronaldinho zalostno da samo ob taksnih casih se nogometasi zdruzijo
fihner
30. 11. 2016 18.51
Neprecenljivo, kako sem ti ga spustil.....
+1
mirror je zanikal da bi cr daroval...se pojavlja drugi Nepal?!ko naj bi daroval a ni..verjetno so to bile le želje medijev...in probajo tako izsiliti iz njega da bi daroval...
+30
Vse pohvale Messiju ki bo doniral 5,3mio za druzine umrlih...upam da bodo temu sledili tudi drugi bogati fuzbalerji..