Nogomet

FOTO: Chelsea zaostajal, trpel, a se vrnil od mrtvih in celo slavil na Etihadu

Manchester, 03. 12. 2016 12.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V 14. krogu angleške Premier League sta se na stadionu Etihad pomerila Manchester City in londonski Chelsea. Šlo je za dvoboj prvouvrščenih ekip angleškega prvenstva, pred derbijem so imeli Londončani točko prednosti. Po njem imajo pred sinje modrimi že štiri točke naskoka, saj so slavili s 3:1.

Pep Guardiola
Pep Guardiola FOTO: AP
Derbi kroga v Premier League sta tekmeca pričakovano začela malce bolj previdno in disciplinirano, a nikakor ne obrambno naravnano. Prvo omembe vredno priložnost so si priigrali gostje iz Londona, ko je v 14. minuti Diego Costa pripravil strel Edenu Hazardu, ta pa je z roba kazenskega prostora meril za las nenatančno. Belgijec je že v uvodnih minutah utrpel neprijeten udarec v gleženj. Kazalo je že, da bo Chelsea ostal brez svojega udarnega moža, a je Hazard stisnil zobe in nadaljeval tekmo. V prvih dvajsetih minutah tekme so bili modri iz Londona celo za odtenek bolj podjetni, domače navijače pa je v 21. minuti "prebudil" Sergio Kun Aguero, ki je sprožil prvi strel sinje modrih na vrata Thibauta Courtoisa in napovedal, da bo Manchester poskušal prevzeti vajeti igre v svoje roke. Sredi prvega dela pa v razmaku dobre minute razburjenje pred obema vratarjema. Najprej je iz očitnega prepovedanega položaja zadel Fernandinho, v nasprotnem napadu pa je Hazard že preigral vratarja Claudia Brava, a se ni odločil za strel, temveč je iskal podajo pred vrata in gostitelji so preprečili najhujše. City je hitro odgovoril, spet je bil v središču pozornosti Aguero, ki pa je zadel le gostujočega nogometaša Cezarja Azpilicueto. Manchester City je bil v končnici prvega polčasa precej bolj nevaren, skoraj vedno preko Aguera, enkrat pa naj bi gostujoča obramba po mnenju domačih nogometašev in predvsem navijačev nepravilno zaustavljala Ilkayja Gundogana, a je sodniška piščalka ostala nema.

Diego Costa je poskrbel za izenačenje, Gary Cahill pa še pred tem z avtogolom za vodstvo Manchesetr Cityja.
Diego Costa je poskrbel za izenačenje, Gary Cahill pa še pred tem z avtogolom za vodstvo Manchesetr Cityja. FOTO: AP

Potem pa so gostitelji le prišli v vodstvo, ko je po podaji Jesusa Navasa nespretno reagiral Gary Cahill in presenetil Courtoisa ter še pred odmorom zagotovil rezultatsko prednost sinje modrim (1:0). Varovanci Pepa Guardiole so udarno začeli drugi polčas, Kevin De Bruyne je sam stekel pred Courtoisa, a je belgijski reprezentančni dvoboj dobil vratar Chelseaja. Sinje modri so imeli v prvih petnajstih minutah nadaljevanja kar tri "smrtne" priložnosti za povečanje prednosti, največjo De Bruyne, ki je v polnem sprintu iz bližine zadel le okvir vrat. In potem vnovič, kdor ne da, dobi. Z globinsko podajo se je izkazal Cesc Fabregas, z individualno kakovostjo pa Diego Costa in pol ure pred koncem je bil izid poravnan (1:1). City je skušal vnovič prevzeti terensko iniciativo, vršili so pritisk na gostujoča vrata, a spet pozabili na obrambo in Londončani so po bliskovitem protinapadu, akcijo je začel Hazard, nadaljeval Costa, končal pa rezervist Willian, nepričakovano prišli do vodstva (1:2). Hazard je v zadnji minuti po novem hitrem protinapadu zapečatil usodo Cityja in poskrbel za popoln rezultatski zasuk v drugem polčasu. Domači nogometaši so v zadnjih minutah povsem izgubili živce in Aguero ter Fernandinho sta predčasno končala tekmo.

Izid:

Manchester City - Chelsea 1:3 (1:0)
Cahill 45./ag; Costa 60., Willian 71., Hazard 90.
RK: Aguero (90), Fernandinho (90).

Postavi:
Manchester City: Bravo, Stones (Iheanacho), Otamendi, Kolarov, Fernandinho, Gundogan, Navas, Sane (Clichy), Silva, De Bruyne, Aguero. Trener: Pep Guardiola.

Chelsea:
Courtois; Azpilicueta, David Luiz, Cahill; Moses, Kante, Fabregas, Alonso; Pedro (Willian), Diego Costa (Chalobah), Hazard (Batshuayi). Trener: Antonio Conte.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (58)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Symbolic
05. 12. 2016 11.04
Eh bogi Mourinho, ti pa se še naprej kapriciraj z Mato... "genijalec"! Kdaj se ti bo "zašajnalo", da je Felaini za "otpad"? Kdo je zdaj kriv? Felaini? Nikakor ne ampak, Mourinho s svojo strahopetno odločitvijo!
Borut Javoršek
05. 12. 2016 10.30
Čestitke modrim za lepo predstavo.Največji talent agleškega nogometa pa je nedvomno naš Felaini hlod od hloda dela sramoto rdečim vragom.
Somebody...
04. 12. 2016 22.08
+1
navijači chelseaja na instagramu followajte @chelsea_slovenia KTBFFH
FH500
04. 12. 2016 18.01
+2
Redsi iz 1-3 na 4-3...cccccc
Maxx365
04. 12. 2016 17.31
-3
berem spodnje komentarje, kako je potrebno fernandinha grozno kaznovat in kakšna uboga žrtev je bil fabregas. Tisto, ki to pišete si dajte še enkrat pogledat posnetek dogajanaj ampak v počasnem posnetku in boste videli, da je fabregas najprej prisolil klofuto fernandinju, potem pa je glumil glivo, kot da ne ve zakaj ga fernandinjo napada. Popolnoma ga razumem, da je znorel, tudi sam bi
Somebody...
04. 12. 2016 22.05
če si dobr gledu posnetek najprej fernandinho od zadaj napade fabregasa nato prejme klofuto na katero odreagira .... če si že pikolovski bod do konca
Hachi
05. 12. 2016 10.13
Maxx, lepo je biti objektiven. zelo pocasi si poglej pocasen posnetek in bos videl, da je Fabregas najprej prisel miriti situacijo in Iheanacha. Nato je priletel Fernandinho in Fabregasa zagrabil za vrat. Sele nato je focnil (ni bil nek udarec) Frabregas Fernandinha, ki pa je nato ponorel. Fabregas ni nato niti malo odreagiral, Brazilec pa se enostavno ni ustavil, niti potem, ko je sel proti slacilnici.
JbmTiMt
03. 12. 2016 21.09
+17
guardiola je z obnasanjem dokazal da ne prenasa poraza. kaksne ispade je imel. ponizevanje tourea.
Somebody...
04. 12. 2016 22.05
poniževanje toureja in nerokovanje s fabregasom ... zgubil moje spoštovanje
Iniesta
03. 12. 2016 19.39
+18
Konte je res odlicen trener ... Imenitna predstava čelsija in zasluzena zmaga!
Symbolic
04. 12. 2016 12.32
+3
Priznam, da sem Conteja ob prihodu gledal z rezervo in mislil, da ni primeren trener za Chelsea... Demantiral me je popolnoma: v istem obdobju, z isto ekipo, 17 točk več kot je Chelsea osvojil z Mourinhom... Bravo Conte!
Iniesta
04. 12. 2016 20.07
+1
Pravim ti da je tip neverjeten trener. Odlicna poteza Romana. Za Murija pa bi bilo najbolje da gre za selektorja ...
CFC1
03. 12. 2016 17.30
+18
Za tiste, ki imate otliko povedati o sreči Chelseaja danes ste lahko samo lepo tiho. Je Hachi preaktično povedal vse povsem realno in krektno. Jaz bi pa samo še dodal gledena to, koliko (gobih prekrškov je lepa beseda za to kar je cyti danes delal) bi si Aguero, ki je že pred tem dsamo do konca 1. polčasa neredil par umazanih prekrškov pa še kdo prislužili odhod v slačilnico mnogo pred tem kot se je zgodilo. Pep spet prvič letos, ko ima sicer igralsko spet najboljšo ekipo v PL, a je ta razlika nogo manjša kot v prejšnjih letih pri Bayernu in Barceloni,, bi moral zdaj pokazat, da špekulacije o tem, d je zelo precenjen trener, čle ne celo enden najbolj precenjenih v zadnih desetletjih v nogometu pa namesto teg izgublja skoraj vse največje tekme (enakovrednih ali pa celo prioti na papirju dosti slabšim ekipam) in je vseskozi taktično nadigran s strani drugih trenerjev. S takšno ekipo Bayerna, ko jo je imel na voljo Pep pa res ni nevem kakšna ometnost zmagati v nemški ligi v PL pa je dobival "taktične klofute" proti na papirju enakovrddnim ekipam. Barcelona pa tudi v tistm času s takšno igralsko premočjo, kot jo je imela, bi lahko kot kaže vse skupaj zmagovala skoraj bres pomoči trenerja. Chelseaju pa samo kapo dol in predvsem trenerskemu velemojstru (najmanj kar se lahko reče) Conteju, da z ekipo sestavljeno iz nekaj vrhunskih top worldclass igrlcev ter ostalih povprečnih do dobrih igralcev, uspe ekipo pripraviti tako, da na papirju premaguje dosti boljše igralske zasedbe in to je še en pokazatel, koliko se v športu nasplošno lahko nadoknadi izgubljeno v kvaliteti z velikim srce, timskim duhom, ekipno, borbeno igro.Še enkrat lahko samo rečem velik poklon za dosedaj prikazano tako igralcem kot strokovnemu vodstvu Chelseaja. Če bo Chelsea tako nadfaljeval potem so dejansko prvi favoriti za naslov letos v Pl, pa se lahko Fergoson in njegovi pristaši sprenevedajoo kolikor hočejo. O Conteju pa bi samo to še rekel tip je res trenerski fanatik in morebiti zdaj vsaj med najboljšimi tremi strokovnjaki v nogometnem trenerskem poslu, če ne kart največji. Slednji že vso svojo kariero taktično nadigrava tekmece s ekipami, ki na papirju (nekatere od njih) niti nebi smele imeti prevelikih realnih možnosti, a mu še vseeno uspe pripraviti in divigniti tudi poprečne igralce na vrhunski nivo in jih prepričati v to, da lahko uspejo, da so dobri in da zmorejo!
CFC1
03. 12. 2016 17.31
+7
Ps: se opravičujem za vse slovnične napake
Uporabnik437802
03. 12. 2016 18.44
+4
pa še res je........ker tole je pa muka za brat:-)
CFC1
03. 12. 2016 22.48
+4
Pardon, sem na hitro spisal in nisem ravno si vzel cajt niti, da bi na hitro prebral skos .... Glede na število likov pa mislim, da je vsebina dovolj razumljiva. Kolikor sem prebral celoten svoj komentar lahko rečem, da ima prvi del res dosti slovničnih napak. Večji del pa je kar dobro tudi slovnično berljiv in napisan :)
Maxx365
04. 12. 2016 17.24
-1
JbmTiMt
03. 12. 2016 17.08
+17
ker izpad ob nemoci citya
CFC1
03. 12. 2016 17.35
+12
Bomo videli koliko je FA sposobna realno določioti kazen, ker sam ravno nimam nekih velikih pričakovanj o tem + ko Muo daje takšne destikulacije in ostali trenerji sodnikom, dobijo takoj vsaj denarne kazen, če ne kar tekmop prepovedi, to pa za Pepa še do sedaj ni veljalo ...
JbmTiMt
03. 12. 2016 17.42
+5
nogometjemrtev
03. 12. 2016 17.04
-11
hjaj ta chelsi
Tiko9
03. 12. 2016 16.14
+23
Nora tekma, Diego Costa je trenutno razred zase, je pa treba pohvaliti še enega igralca Chelseaja, ki dobi premalo pohval in to je Moses!!
Hachi
03. 12. 2016 16.17
+16
absolutno, Moses in Kante sta letos lahko recemo kljucna. ta dva ogromno preteceta. nihce niti ne opazi, koliko "umazanega" dela opravi Kante in koliko presprinta Moses. tako v obrambnih kot v napadalnih akcijah je non stop aktiven. prav tako se je izjemno vkljucil v sistem in samo ekipo Alonso. danes malce raztresen Azpi, ampak na koncu se je dobro izteklo.
Tiko9
03. 12. 2016 18.34
-3
Meh meni Alonso ni pretirano pri srcu, mislim, da bi lahko na temu položaju pripeljali kaj boljšega.
Lion power
03. 12. 2016 19.27
+3
Kak predlog? Glede na cene in izbiro je več kot ok. Asistira,vključevanje v napad ima na veliko večji ravni kot Azpilicueta. Tako da glede dvomljivosti ki so jih izražal strokovnjaki je eden boljših na svoji pozociji v ligi, širše ne bom primerjal ker v Evropi ne igrajo. Desna stran je bila danes, prejšnji teden pa še kdaj ranljiva. Dave je ok sam tiščanje konstantno na drugo pozicijo ki ni njegova je pustila posledice. A dokler obramba funkcionira kot sedaj ne bo nihče menjal. Sicer pa tudi ni nekih alternativ. Poklical so Kenedya nazaj iz posoje tako da to je back up Alonsu. Ostalo žal ni na nivoju iz akedemije na trgu pa tudi ne.
Tiko9
04. 12. 2016 11.07
+2
Kar se tiče Alonsa se mi zdi, da je prepasiven in vse dela prepočasi za tempo igre, ki ga želi Conte. Je pa zaenkrat naša najboljša opcija. Dave se bo že počasi prilagodil. Meni se zdi Baba čisto ok za to pozicijo oziroma moj predlog je Alex Sandro iz Juventusa, kar se tiče igralcov iz akademije verjetno nihče razen kakšnega Jaya Dasilve ni blizu nivoja Premier lige na temu položaju.
FC Chelsea2
03. 12. 2016 15.58
+27
ali bo končno kdo dojel, da Pep ni dober taktik in tud ni nikoli il. Šele zdaj v angliji sebo dejansko videla njegova kvaliteta. tako dobrega chelsea pa že dolgo nisem videl kot je v letošnji sezoni.
bondjanez
03. 12. 2016 16.06
-3
Kaj bos pa za Murija reku, ki je bil se lani Bog za vas. Sele zdej ste pogruntal kaj je v resnici.
Trend01
03. 12. 2016 16.20
+4
Trener, ki ga z odličnim Bayernom vsako leto dobesedno razbije španska ekipa - ne more biti "top of the top" trener. Dobaer? Ja. Odličen? Ne. Mourinho je pa igralsko "uničil" Real, lani skregal Chelsea in tudi letos se zna kaj podobnega zgoditi pri Unitedu.
Paštašutar
03. 12. 2016 17.11
-6
Namesto da bi bilo 3-0,4-0 je bilo 1-3,samo to o tej tekmi !!!!
rossonero.acm
03. 12. 2016 17.11
+4
...in šele potem se prikaže..palček Smuk:)
Symbolic
04. 12. 2016 14.20
Trend, še ob prihodu Mourinha v MUtd sem napisal, da zdrahar ne spada v klub s pedigrejem...Vendar, zadnje predstave MU-ja, kljub temu, obetajo neko napredovanje v igri...
Trend01
04. 12. 2016 19.08
Do naslednjih dveh kiksov. Kot je bil že danes..... Sicer pa, da. Že zadnjič sem dejal, da se Rooney pobira. Tudi Pogba je našel samega sebe v ekipi. Če jih bo Rooney skupaj držal, bodo uspeli. Sicer gre vse skupaj....
Lion power
03. 12. 2016 15.39
+23
Šampionsko fantje nimaš kaj. Pep dobrodošel v premier league kjer tvoje jajčkanje je samo za borbo okoli 4 mesta pa nič več. Aguero ima že od nekdaj z Luizom neke probleme. Pred leti je z obema nogama Luizu skočil na hrbet pa ni dobil nič, tako da upam da poleg 3 dobi še kako dodatno kazen. Prav tako Fernandinho. Lep pozdrav z vrha ;)
kameltrajbar
03. 12. 2016 15.44
-9
..neh no..city je bil boljši..po priložnostih in igri + čudne sodniške odločitve...:)))...chelsea zasluženo zmagal...če ne daš-dobiš....)...to je nogomet..treba je imeti tudi kanček sreče..na tej tekmi je bila vsa na strani chelsea...:)))...
bondjanez
03. 12. 2016 15.55
-12
Ce bi sodnik sodil prvi polcas, bi blo 3:0 verjetno in zgodba koncana. Smola za MIC. Aguero je pa ko Suarez. 100 sans 2 gola. Lion... Pep ne igra. Ce falijo s 3 metrov si lako najboljsi coach na svetu pa ti ne pomaga.
Lion power
03. 12. 2016 15.57
+8
Če če če pa ni. Tako da brez veze premlevat kaj bi bilo če bi bilo ker je kot je.
bondjanez
03. 12. 2016 15.58
-1
Saj sem napisal smola za MIC. So zgubil. Zdej a so bli pa slabsi pa nisem siguren.
Hachi
03. 12. 2016 16.00
+12
kameltrajbar, mas prav, vsa sreca je bila na strani Chelseaja, zato je avtogol dosegel Cahill, ko se je pri njegovem posredovanju odbila v sam čošak chelseajevih vrat. pa Hazardova priloznost, da ni poskusil s strelom, ko je ze bil mimo vratarja, pa njegov strel za las mimo vrat, itd. Seveda, tudi City je imel obilo priloznosti, sploh precka KDB-ja. roke so bile vse popolnoma brez kakrsnekoli namere. so pa pri Cityju prakticno celo tekmo mesarili, igrali zelo na robu kartonov, pa je sodnik dopuscal tudi taksno igro. spregledal tudi prekrske nad Hazardom, Willianom,... seveda, lahko bi se tekma ob zadetku KDB-ja obrnila v drugo smer, lahko pa bi se ze zdavnaj pred tem ob morebitnem zadetku Hazarda obrnila v korist Chelseaja ze kar na zacetku tekme. skratka, tekma je bila odlicna, trda, moska, polna priloznosti, ampak ce niti enega gola ne dosezes sam, nasportnik pa kar 4, potem zmagati na sreco ne mores oz. zelo tezko. Aguero in Fernandinho pa si zasluzita pavzo tam nekje do konca januarja!
Lion power
03. 12. 2016 16.00
+2
Priložnosti,posest,podaje ne prinašajo točk, goli pač. In nekateri si še mislite da nogomet je znanstvena fantastika. Kdor več da ta dobi simpl k pasulj. In rzapravljat dalje je totalna bedarija dal niso če smo pikolovski niti 1 gola, če ne znajo zaset ni to problem Chelseaja ampak njih samih.
hoilongmai
03. 12. 2016 16.05
-1
BPL1
03. 12. 2016 15.36
+36
City dokazuje da je patetičen klub. Obnašanje na koncu in sramotno žalostne tribune ko te gleda cel svet...po domače ZA KOZLAT!! Čestitke Chelseaju, nori so!
rich1987
03. 12. 2016 15.35
+9
o jaaaaaaaaaaa
cr7rma
03. 12. 2016 15.33
+22
Kok lepo je vidt poraz samooklicnega najboljšega trenerja na svetu guardiolo, vsečna igra chelsea in zaslužena zmaga zdej pa HALA MADRID!
Sigis
03. 12. 2016 15.35
+13
jurci275
03. 12. 2016 15.38
+17
ne bi reku glih všečna igra, jim je pa danes tudi z malo sreče prinesla rezultat, če ne bo kakšne poškodbe so 1. favoriti...
Lion power
03. 12. 2016 15.41
+8
Ferguson pa Redknapp pa še kar jajcata da nimajo šans za prvaka. A po njunem mnenju jih ima United in Arsenal hahaha
Hachi
03. 12. 2016 15.48
+11
Chelsea ima eno veliko prednost pred ostalimi. letos ne igra v Evropi in za se zgoditi, da bo prav ta faktor odlocil sezono v njihovo korist, ker imajo dovolj casa za pripravo na naslednjo tekmo.
mytim
03. 12. 2016 15.53
-3
bondjanez
03. 12. 2016 16.01
-2
Mi ja pa vsec ko Madridistom prhaja ko Pep zgubi. Se vedno pece kolk jih je solal.
Hachi
03. 12. 2016 16.10
+6
bondjanez, saj tudi barcelonarckom prhaja, ko Mourinho izgubi. a je kaj drugace?!
bondjanez
03. 12. 2016 16.16
-1
Hachi
03. 12. 2016 16.51
+2
FCbfan1
03. 12. 2016 15.32
+13
Je rekel Pep, da še ni treniral tako dobrega igralca kot je De Bruyne. Ne se no hecat.
Chelsea1991
03. 12. 2016 15.28
+19
pa da vidimo sedaj ta dvojna merila budal na FA, če je lani costa dobil 6 tekem kazni za manjši prekršek potem morata de*bilna smrduha aguero in fernandinho dobiti vsak 7 tekem, dobila bosta pa 3 max
CURVANORD Zanetti
03. 12. 2016 15.33
-6
Fabregas bi se lahko branil z kaksno klofuto pa nic je kar pustil da ga cota
jurci275
03. 12. 2016 15.36
+2
Hachi
03. 12. 2016 15.39
+23
pametno. Fabregasa se potrebuje, sploh sedaj, ko je Matic poskodovan. sem izjemno vesel, da ni reagiral, pac pa najprej miril situacijo, Fernandinho pa cist utrgan. Aguero sel an Luiza povsem z namenom, da ga poskoduje, tako da bi moral dobiti 5+ tekem. Fernandinho pa upam, da dobi vsaj 8, ker je se potem delal sranje. lomili so pa prakticno celotno tekmo. Chelsea potrpezljivo cakal priloznost in jih tudi izkoristil. zadeli pa so tocno tisti, ki si najbolj zasluzijo: Costa, Hazard in predvsem privoscim Willianu, da se vrne nazaj v formo po izjemno tezkem obdobju zanj. Skratka, fantasticna tekma s prelepim zakljuckom, Pep na kolenih s Cityjem na domacem terenu, Chelsea pa se vedno na vrhu lestvice.