Nogomet

Chelsea in Leicester odigrala lepo in remizirala

London, 15. 05. 2016 19.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
4

Novi in stari angleški prvak sta si v zadnjem sezonskem obračunu v Londonu prijateljsko razdelila točki (1:1). Tekma, ki sicer ni odločala o ničemer, je ponudila hiter, dopadljiv in kombinatoren nogomet. Čistih priložnosti ni bilo veliko, kljub temu pa so navijači uživali v sončnem popoldnevu.

Claudio Ranieri s svojimi varovanci.
Claudio Ranieri s svojimi varovanci. FOTO:
Brez preštevilnih napak predvsem vezistov obeh moštev, bi bila tekma na Stamford Bridgeu lahko ena najboljših v sezoni. Vseeno igralcem obeh ekip ne gre zameriti, še posebej ne vztrajnim in do zadnjega sodnikovega žvižga požrtvovalnim varovancem Claudia Ranierija. Trener Leicester Cityja je tik pred začetkom srečanja od svojih nekdanjih delodajalcev, torej Chelseaja, prejel posebno priznanje za prispevek k razvoju kluba. Rimljan je londonske modre vodil med letoma 2000 in 2004, ko ga je odstavil tedaj še vedno novi lastnik kluba Roman Abramovič. Še pred tem se je prva enajsterica Leicester Cityja do sredine igrišča sprehodila mimo častnega zbora,  katerega so prvakom v pozdrav postavili nogometaši Chelseaja. Tekmo so bolj podjetno začeli domači, od srede prvega polčasa pa so se pol priložnosti hitro vrstile tudi pred vratarjem Thibautjem Courtoisom. V 26. minuti se je na tribunah stadiona razlegel glasen aplavz domačih navijačev, ki so tako pozdravili svojega kapetana Johna Terryja. Ta na srečanju zaradi izključitve pred tednom v Sunderlandu ni smel nastopiti. Usoda legende domačega moštva zaenkrat še ni znana. Po večmesečnih špekulacijah o tem, ali se bo 35-letni branilec po koncu sezone preselil na Kitajsko in športno pot nadaljeval tam, se je v četrtek izvedelo, da je Chelsea Terryju vendarle ponudil podaljšanje pogodbe za eno sezono. Ali jo bo Terry, pa še ni sporočil.

Guus Hiddink
Guus Hiddink FOTO: AP
Tik pred odmorom je po lepi dvojni podaji s Cescom Fabregasom najbolj nevaren strel v prvem polčasu z desne strani že globoko v 16-metrskem prostoru sprožil Brazilec Willian, a je tega Kasper Schmiechel z iztegnjeno levico odlično ubranil. V drugi del so se bolj hrabro pognali gostje. Toda kmalu zatem je bilo razmerje moči na igrišču že spet izenačeno. Nato se je stopnjeval pristik domačih. Po lepem poskusu mladega napadalca Tammyja Abrahama in prav takem obetavnega vezista Ruben Loftusa-Cheeka, je Schlupp v kazenskem prostoru nerodno podrl Nemanjo Matića. Iz kazenskega strela je zadel Fabregas. Marsikdo je že pomislil, da bo Chelsea tekmo zaključil še z enim zadetkom. A se gostje, kot je bilo v njihovi navadi vso sezono, niso pustili zmesti. Pri tem jim je še kako pomagala spodbuda zvestih navijačev, ki so že pred tem na daljavo zbadali tudi Tottenham. "Tottenham, mi vas čakamo!", je bilo slišati iz kota tribune imenovane Shed End. Tottenham je bil zadnje tedne edini resni kandidat, da bi Leicesterju morda še uspel izmakniti naslov. Z veliko požrtvovalnostjo so gostje v zadnji četrtini tekme prestrezali podaje domačih in pogostokrat nevarno pohiteli v protinapade. Pri domačih sta tedaj precej popustila Willian in Eden Hazard. Ko se je eden od napadov Leicesterja zaustavil na robu domačega kazenskega prostora, je od daleč poskusil Danny Drinkwater ter sijajno zadel za izenačenje. Courtois silovitega strela v oddaljeni kot ni uspel doseči. V sodnikovem podaljšku je z nevarnim diagonalni strelom Leicester prestrašil tudi še Abraham, a je žoga zletela le za las mimo daljše vratnice. Po koncu so se od svojih pristašev najprej poslovili igralci Leicesterja, nato pa so častni krog pred domačo publiko obšli še domačini. V priložnostnem nagovoru je John Terry še enkrat poudaril, da si želi ostati pri Chelseaju. Na tiskovni konferenci je trener prvakov Claudio Ranieri povedal, da ga je pred tekmo sprejel tudi Roman Abramovič. "Lastnik kluba in vsi, ki so me danes pozdravili, so bili zelo prijazni. To mi veliko pomeni. Tekma pa je bil odlična, zelo dinamična. Naš prvotni cilj je bil ne prejeti zadetka, a smo tudi pri 1:0 vztrajali in se borili do konca. To se nam je obrestovalo," je bil slikovit Italijan.

John Terry
John Terry FOTO: Reuters
"Po jutrišnji paradi, ki jo imamo doma, se odpravljamo na promocijsko potovanje na Tajsko, nato pa smo prosti. Šele po tem pa bom lahko v miru analiziral izteklo se sezono. Naslednja bo za nas zelo zahtevna, pa čeprav bomo igrali taktično enako. Zelo pomembna bo naša psihična pripravljenost. Seveda pa se veselimo tudi nastopov v Ligi prvakov," je klepet v tiskovnem središču pod Stamford Bridgeom sklenil prijazni 64-letni Ranieri. Guus Hiddink, ki je decembra prevzel vodenje Chelseaja, je bil prav tako zelo zabaven. "Ne rad jokam ali kaj podobnega. Ob tem, da se od nogometa kljub vsemu ne poslavljam dokončno. Še bom svetovalec v akademiji, še bom pomagal mladim. Res pa je, da klubov ne bom več vodil, tako da je bila ta zame res zadnja tekma te vrste," je pojasnil 70-letni Nizozemec. "Chelsea prevzema novo strokovno moštvo in prepričan sem, da me decembra, tako kot lani, ne bodo klicali na pomoč," se je šalil Hidddink. "Prepričan sem, da je Chelsea pred novim dvigom in pred novimi velikimi uspehi. Za Johna Terryja pa lahko potrdim, da je sposoben na tej ravni igrati vsaj še eno sezono," je nasmejan in hvaležen nam novinarjem za lepo sodelovanje, svojo drugo kratko trenersko rezidenco na londonskem zahodu pospremil Guus Hiddink.

Pasica Matjaž Ambrožič
Pasica Matjaž Ambrožič FOTO:

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

I_LOVE_FOOTBALL
15. 05. 2016 20.06
+8
Kakopa to, da dominator Bilić z West Hamom ni prišel v bilokere kvalifikacije za Evropo in da dominator Kovač ni obdržal Eintracht v ligi?
zbuks
15. 05. 2016 20.37
+2
Pa ce so dominatorji, kaj ti ni jasno 😀 ha ha ha
BayernGomez
15. 05. 2016 21.04
+5
Pa kako da ni Kovačić dobil nagrado za naj dominatorja na klopi?
Erik432
16. 05. 2016 09.53
+3
Pa dobro kje je mandžo (med prijatelji poznan tudi kot dominator)? S kom naj zdaj strokovno debatiramo.