Nogomet

Chelsea je ognjemet prvakov dočakal z goliado proti Watfordu, zmago modrih zagotovil Fabregas

London, 15. 05. 2017 22.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Chelseaja so se na tekmi zaostalega, 28. kroga angleške Premier League, dokopali še do 29. ligaške zmage, potem ko so s 4:3 na domačem Stamford Bridgeu ugnali zasedbo Watforda. Odločilni zadetek za zmago novih angleških prvakov je v 88. minuti dosegel rezervist Cesc Fabregas.

Terry, ki se po koncu sezone poslavlja od modrih, je dosegel prvi zadetek na tekmi.
Terry, ki se po koncu sezone poslavlja od modrih, je dosegel prvi zadetek na tekmi. FOTO: AP

Tekma se je sanjsko začela za domače moštvo, saj je Chelsea v 22. minuti v vodstvo po podaji iz kota popeljal kapetan John Terry, ki se po koncu te sezone poslavlja od modrih. Branilec je sicer slabo zadel žogo, a je bil njegov poskus dovolj dober (in srečen), da se je žoga od vratnice odbila v v mrežo Watforda. Veselje domačih ni trajalo dolgo: slabi dve minuti pozneje je namreč za izenačenje po slabem posredovanju strelca prvega zadetka Terryja poskrbel Etienne Capoue. Ta je z neoviran z glavo poslal žogo za hrbet Asmirja Begovića. V 36. minuti je bilo vzdušje na londonskem stadionu znova boljše, saj je z lepim diagonalnim strelom z roba kazenskega strela modre v novo vodstvo (2:1) popeljal Cesar Azpilicueta. To je bil tudi končni izid prvega polčasa.

Michy Bashuayi, ki je na zadnji tekmi zagotovil naslov Chelsaju z zadetkom na gostovanju pri West Bromu, je v četrti minuti nadaljevanja povišal na 3:1, potem ko ga je s podajo lepo zaposlil Nathan Ake, tako da Belgijcu ni bilo težko zadeti v nebranjeno mrežo Watforda. Veselje na Stamford Bridgeu ni trajalo dolgo, saj je dobro minuto kasneje Daryl Janmaat znižal zaostanek gostov. S samostojnim prodorom je ob nezbrani obrambi modrih v 51. minuti matiral Begovića s strelom na oddaljeno vratnico. Za izenačenje proti novim angleškim prvakom na 3:3 pa je v 74. minuti poskrbel italijanski napadalec Stefano Okaka in poskrbel za glasno slavje Watfordovih navijačev na Stamford Bridgeu, ki so bili v manjšini. Chelsea je po dveh prejetih zadetkih šel po zmago in prav rezervist Cesc Fabregas je bil tisti, ki je prinesel še 29. ligaško zmago za modre. Z natančnim strelom s 16 metrov je po podaji Williana matiral gostujočega čuvaja mreže Heurelha Gomesa. Po tekmi je na Stamford Bridgeu sledil še ognjemet v čast novim angleškim prvakom.

Premier League, 28. krog:
Chelsea – Watford 4:3 (2:1)
Terry 22., Azpilicueta 36., Batshuayi 49., Fabregas 88.; Capoue 24., Janmaat 51., Okaka 74.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.