Nogomet

Chelsea po zmagi nad mestnim tekmecem Tottenhamom prvi finalist FA pokala

London, 22. 04. 2017 18.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V polfinalu angleškega FA pokala sta se na londonskem Wembleyju pomerila mestna tekmeca in hkrati vodilna v Premier League Chelsea in Tottenham. Slavili so nogometaši Chelseaja in se uvrstili v finale pokala, kjer čakajo boljšega iz dvoboja Arsenal - Manchester City. Končni izid je bil 4:2 za modre.

Londonska tekmeca, tudi vodilna v Premier League, sta v polfinalnem dvoboju FA pokala iskala možnost za nov korak k še eni izmed letošnjih (potencialnih) lovorik. In preboju v finale so se, vsaj malo, že v peti minuti približali nogometaši Chelseaja, saj je Brazilec Willian zadel iz prekinitve, potem ko je z roba kazenskega prostora neubranljivo meril v daljši vratarjev kot (1:0). Ostroge so bliskovito odgovorile in že po nekaj minutah izenačile. Chelsea je prvo nevarnost po kotu še rešil, v nadaljevanju akcije pa je po podaji Christian Eriksen v polno z glavo imenitno zadel Harry Kane (1:1). Čeprav je imel Tottenham v preostanku prvega dela pobudo, pa so na odmor z rezultatsko prednostjo odšli varovanci trenerja Antonia Conteja.

Victor Wanyama in N'Golo Kante
Victor Wanyama in N'Golo Kante FOTO: AP

Najstrožjo kazen je zanesljivo izkoristil Willian (2:1). Tako kot po prvem vodstvu Chelseaja, je bil tudi tokrat odgovor Tottenhama bliskovit. Že po nekaj minutah igre v nadajevanju je Dele Alli, po lepi podajih Eriksena, stvari spet postavil na začetek (2:2). Novo vodstvo, že tretje na tekmi, si je Chelsea zagotovil petnajst minut pred koncem, ko je z roba kazenskega prostora zadel tokratni rezervist Eden Hazard, ki je sprožil diagonalni strel po odbitku. Tottenham je na vse načine poskušal nemudoma izenačiti, kar bi dvoboj odpeljalo v podaljšek, a je na mesto tega že čez dve minuti Srb Nemanja Matić s kakšnih 25 metrov snel pajčevino s Tottenhamovih vrat in Chelsea se je že lahko veselil uvrstitve v finale FA pokala. Tottenham, ki do dvoboja s Chelseajem ni izgubil na zadnjih desetih tekmah, se bo sedaj povsem usmeril v Premier League in bo skušal nadoknaditi zaostanek štirih točk.

Izid:

Chelsea - Tottenham 4:2 (2:1)
Willian 5., 43./11-m, Hazard 76., Matić 80.; Kane 18., Alli 52.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aki10
23. 04. 2017 14.29
+2
Gremo Arsenal danes proti plastiki! COYG!!
CFC1
23. 04. 2017 13.10
+1
tOTENHAM JE BIL BOLJŠI,AMPAK SPET NE TOLIKO BOLJŠI. jA RES JE, DA SO VEČINO ČASA napadaki, ampak ti napadi so izgledali tako, da so si na 40 - 35 metrov od gola večinoma podajali žogo in tu in tam poizkusili z globinsko podajo. Temu se lahko rečejo bolj jalovi napadi kot kar kolli drugega. Ni toliko pomembno, če si nasprotnik podaja žogo 40 metrov od vrat (primer Barcelona). Pomembne so ustvarjene priložbiostui ib konec koncev učinkovitost, ki jo je Chelea mel to tekomo. Na drugi strani pa Totenham spet ni imel toliko več priložnosti, kot je nenazadnje skušal prikazati tudi Obrez, ki ga na koncu več nisem mogel niti poslušati, ker je bil že prav nadležen s svojo pristranskostjo. Finalče bo zagotovo poslastica. Vesel pa sem, da je Chelsea prepoznal (bolje povedano general COnte) spet najboljšo možno tktiko s katero se lahko zopredstavi Toternhamu, ki jer trenutno v dosti boljši formi. To pa lahk nam daje optimizem za zaključek prvenstva, ker če smo premagali Totenham s prvo postavo glede na njihovo formo v zadnjem obdobju, potem lhko tudi, če bomo pravi zadržimo še vedno za zaključek sezoneveliko prednost 4 točk.Pa lp. vsem.
Chelsea1991
22. 04. 2017 21.04
-4
kokodajsi pa lovorika ja, ta pa je dobra...ps, naslednjo celotno sezono igrajo na wembleyu kjer so popušli vse tekme v LP, kjer so popušli 2012, 2015, danes...naslednjo sezono tottenham ne bo top4 ker je wembley za njih zaklet, ne pa da bojo naslednje leto prvak, bo še liverpul prej prvak kot pa kokodajsi z luzersko mentaliteto, ki bi morali biti prvaki že lani pa so se pokakali proti lestru...
FC Chelsea2
22. 04. 2017 21.03
+5
to je to na odločilnih tekmah zmagujemo.
Trend01
22. 04. 2017 20.55
+5
Tottenham boljši, Chealse uspešnejši, konkretnejši. Čestitke Luizu za rojstni dan. Za darilo je kar dobro 2x "fasal". Danes praznuje še legenda Kaká. Tudi njemu čestitke. Skratka - dober, zanimiv nogomet.
Trend01
22. 04. 2017 21.07
+7
Hachi
22. 04. 2017 21.20
+8
jap, mislim, da je bil Luiz ze med tekmo na praznovanju r. dne :D
Iniesta
22. 04. 2017 20.50
+3
Poketino opravlja imenitno delo v Totenhemu. Letos (se) ne bodo sampijoni, cez kaksno leto ali dve pa sigurno ....