Nogomet

Chelseajev trener priznal, da sploh ni vedel za prestop Pulišića

London, 03. 01. 2019 13.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Chelseaja Maurizio Sarri vse do zadnjih minut, ko so pri angleškem premierligašu potrdili prestop Christiana Pulišića iz Borussie Dortmund, ni vedel za načrte vodilnih pri londonskem klubu. Modri so se z Dortmundčani dogovorili za 64 milijonov evrov vreden posel, Sarri pa je po remiju s Southamptonom (0:0) priznal, da ga je vse skupaj precej presenetilo.

Pulišić (na fotografiji levo) med tekmo aktualne sezone Lige prvakov z madridskim Atleticom na stadionu Wanda Metropolitano.
Pulišić (na fotografiji levo) med tekmo aktualne sezone Lige prvakov z madridskim Atleticom na stadionu Wanda Metropolitano. FOTO: AP

Po tem, ko je Chelsea potrdil, da je za 64 milijonov evrov od Borussie Dortmund odkupil Christiana Pulišića, ameriškega reprezentančnega vezista pa do konca sezone posodil Dortmundčanom, je o podpisu petinpolletne pogodbe z nogometašem hrvaških korenin spregovoril tudi trener angleškega premierligaša Maurizio Sarri. Italijan pravi, da so ga klubski veljaki pred kakšnim mesecem povprašali o mnenju glede predstav 20-letnika, o katerem naj bi govoril z izbranimi besedami, a ga o poteku pogajanj niso obvestili vse do (uspešnega) konca.

PULIŠIĆ

"Nič nisem vedel o Christianu Pulišiću do včeraj," je za BBC Sport po dvoboju s Southamptonom odkrito priznal Sarri. "Klub me je povprašal po mojem mnenju pred enim mesecem, moje mnenje pa je bilo pozitivno, zdaj pa sem izvedel, da so posel sklenili, a nič nisem vedel. Nisem glavni, ko gre za tržišče. Moramo igrati vsake tri dni, zato ne morem razmišljati o naslednjem letu, moram misliti na naslednjo tekmo."

'Nisem glavni za tržišče'
Po mnenju mnogih se je Chelsea s Pulišićem, vsaj delno, "zavaroval" pred napovedanima odhodoma Edena Hazarda in Cesca Fabregasa. Glede na to, da Sarrijevo moštvo pestijo še številne poškodbe, težave z mišicami imata Pedro Rodriguez in Callum Hudson-Odoi, tekmo s Southamptonom pa je predčasno končal tudi Willian, so italijanskega stratega še vprašali, če mu ne bi bilo bolje, da bi Pulišić prišel že januarja.

"Ne vem, jaz nisem glavni, ko gre za tržišče, zato mi je zelo težko govoriti o tržišču ali o prestopu Pulišića. Uprava zelo dobro pozna moje mnenje," je svoje stališče ponovil Sarri, ki pa meni, da poškodbi Pedra in Williana nista tako resni. Tudi na vprašanje, če bodo modri januarja iskali okrepitve v napadu, kjer jim v zadnjem času ne gre, je nekdanji trener Empolija in Napolija odgovor prepustil vodstvu.

"Ne vem, ker nisem glavni, ko gre za tržišče. Moram razmišljati o moji odgovornosti. Moram poskusiti izboljšati moje igralce, moje moštvo, mojo napadalno fazo igre ali izboljšati mojo napadalno fazo v zadnjih 20 metrih. Zdaj se moramo izboljšati v zadnjih 20 metrih. Klub ve, kakšno je moje stališče, moje mnenje. Poteza je na upravi," še pravi 59-letni Neapeljčan.

CHELSEA

LESTVICA

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.