Nogomet

City do treh točk na Stamford Bridgeu lahkih nog

London, 16. 04. 2016 19.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
2

V tekmi 34. kroga angleške Premier League je Manchester City po šestih letih spet zmagal v Londonu proti Chelseaju (3:0). Vzdušje na stadionu Stamford Bridge je bilo ves čas srečanja skrajno komorno, takó kot ga ne pomnim.

Veselje Manchester Cityja.
Veselje Manchester Cityja. FOTO: AP
Medtem ko so bili polfinalisti letošnje Lige prvakov v prvi četrtini tekme do obubožane in nezainteresirane enajsterice domačega Chelsea še usmiljeni, pa se je občutna razlika izpostavila takoj po tem, ko so Cityjevci srečanja v lepem, a hladnem popoldnevu lotili malo bolj resno. Prvič po sezoni 2009-2010 se je pripetilo, da je Manchester City v prvenstvu zabeležil dvojno zmago. Avgusta lani jo je na Etihadu Chelsea po grbi dobil prav tako s 3:0. Ob koncu februarja je v pokalni tekmi, ko so sinje modri v Londonu nastopili s praktično rezervno postavo, Chelsea slavil z izidom 5:1. Na odmor je City odšel le z golom prednosti. Po ekspresnem prodoru je Belgijec Kevin De Bruyne, ki je poprej že zapravil lepo priložnost, ko se je sam znašel pred rojakom Thibautjem Courtoisom, podal Sergiu Agueru, ki je po lepem preigravanju pred Garyjem Cahillom suvereno zadel v levi spodnji kot domačega vratarja. Slednji je pred tem obranil kar pet stoodstotnih priložnosti gostov, podobnih tisti De Bruyneovi. Belgijec, ki je bil vzgojen v Chelseajevi akademiji in ga je nekdanji trener modrih Jose Mourinho leta 2012 prodal nemškemu Wolfsburgu, je bil superioren na sredini igrišča.

Kevin De Bruyne, Sergio Agüero in Jesus Navas
Kevin De Bruyne, Sergio Agüero in Jesus Navas FOTO: AP
Prav smešno je bilo opazovati nekajkratne šprinte za žogo, pri katerih je sodeloval tudi domači arhitekt igre Cesc Fabregas. Španec je po dvajsetih metrih teka za urnim Belgijcem vsakokrat zaostal za najmanj pet metrov.  Aguero je pred svojim drugim zadetkom podajo na desno stran spet prejel od De Bruynea. Zadnji gol je argentinski golgeter dosegel iz enajstmetrovke. To je zakrivil Courtois, ki je bil bil zaradi prekrška nad Fernandinhom v 78.minuti tudi izključen. To je bil že peti Aguerov hat-trick v Premier ligi. Na Stamford Bridgeu sta po tri gole pred njim dosegla le Arsenalovca Robin Van Persie in Nwankwo Kanu. Vzdušje na stadionu Stamford Bridge je bilo ves čas današnjega srečanja skrajno komorno, takó kot ga ne pomnim. Nenazadnje pa je bil odziv domačih navijačev v logičnem sorazmerju z nehomogeno predstavo ekipe v modrih dresih. Manuel Pellegrini, trener Manchester Cityja, je po tekmi pred novinarji poudaril, da ko je njegova vrsta pripravljena v celoti ali ko je ne pretresajo poškodbe, je vedno sposobna zmagati, kjer koli.

Manuel Pellegrini
Manuel Pellegrini FOTO: AP
Ob tem je Čilenec dodal še: “Kar čudi me, da Sergio Aguero odkar igra v Angliji, nikoli ni bil izbran v skupino najboljši v sezoni." Pellegrinijeva sklepna misel se je nanašala na zaključek sezone in na bližajoči se polfinalni obračun v Ligi prvakov proti madridskemu Realu: “Če smo zbrani, in v tem času se potrjuje prav to, smo zelo samozavestni. V takem razpoloženju in dobro fizično pripravljeni pa smo lahko nevarni za vsakogar. Tudi proti Realu bomo igrali na zmago. Uvrstitev v finale elitnega evropskega tekmovanja bi bila lepa nagrada za ves naš trud."

Pasica Matjaž Ambrožič
Pasica Matjaž Ambrožič FOTO:

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ka pa mislis
17. 04. 2016 21.38
-1
Ko ste ujeli formo, malce prepozno, bo prisel guardiola in spet ne bo nic
drimtim
17. 04. 2016 09.38
+4
po težki tekmi v LP še regeneracija s chelsea,