Nogomet

Conte bo v Chelsea pripeljal belgijskega Drogbaja

London, 30. 06. 2016 06.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
8

Belgijski reprezentant Michy Batshuayi je sicer še precej nepoznano ime na svetovni nogometni sceni. A to se bo kot kaže prav kmalu spremenilo, saj naj bi 22-letni napadalec, sicer igralec Marseilla, okrepil londonski Chelsea. Mladeniča primerjajo s slovitim Didierjem Drogbajem, ki je pustil pečat tudi pri londonskih modrih.

Ogledniki s Stamford Bridgea niso spregledali kratke, a odlične "avdicije", ki jo je v osmini finala evropskega nogometnega prvenstva v Franciji prikazal belgijski reprezentant Michy Batshuayi. Glede na medijska poročila bo 22-letni napadalec kariero nadaljeval v angleški Premier League, med vsemi ponudniki je izbral Chelsea in bo po vsej verjetnosti prvi veliki nakup italijanskega stratega Antonia Conteja. Britanski Sky Sports je včeraj poročal, da je nogometaš v Bordeauxu že opravil klubski zdravniški pregled in se že dogovoril za prestop v londonski klub.

Batshuayi, otrok staršev iz DR Konga iz razvpitega bruseljskega priseljenskega predmestja Molenbeek, je člansko kariero začel v domačem Standardu iz Liega leta 2011, nato se je v letu 2014 preselil v Francijo k Marseillu. Trenutno je, še zlasti po odličnem nastopu na evropskem prvenstvu, eden izmed najbolj vročih napadalcev in ne čudi, da so si ga za prevzemno tarčo izbrali v londonskem klubu, za katerega igra že kapetan belgijske reprezentance Eden Hazard.

Michy Batshuayi
Michy Batshuayi FOTO: AP

Za reprezentanco je Batshuayi debitiral marca 2015, potem ko je izbral ekipo države, v kateri se je rodil, ter zavrnil igrati za reprezentanco domovine svojih staršev. Decembra lani ga je revija FourFourTwo primerjala s slovitim afriškim napadalcem Marseilla Didierjem Drogbajem v eksplozivnosti, hitrosti, moči, občutku za postavljanje na igrišču ter povezovalni igri. Drogba je tudi Marseille zamenjal za Chelsea.

Chelsea je po poročanju britanskega Guardiana v boju s še drugimi interesenti, na Batshuayija so vrgli oko tudi West Ham, Crystal Palace, Tottenham Hotspur in Juventus. Za kapitalni ulov bodo Londončani globoko segli v mošnjiček, vrednost prestopa naj bi dosegla vrednost 40 milijonov evrov.

Marseille je januarja z napadalcem podpisal novo pogodbo do leta 2020. Prvotni nakup v višini 5,5 milijona evrov, koliko so pred dvema letoma odšteli Liegeu, se bo temu francoskemu klubu zbledele slave več kot obrestoval. Za francoski klub je zbral 78 nastopov in zabil 33 golov, 17 od tega v minuli sezoni.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

georgebest7
30. 06. 2016 12.11
+2
je prsu mal na klopco igrat
chelsea_97
30. 06. 2016 14.43
+0
neumnež haha upam , da veš da conte ponavadi igra z 2 napadalcema
georgebest7
30. 06. 2016 15.51
-1
niti nism. Conte je isti trener kot mourinho, pa špila skos iste, pa upam da se spomnes primera: lukaku, de bruyne...pa neki hotu ligo prvakov pol pa gre v drugorazredni klub kot je chelsea klop gret, js bi sou raj v crystal palace
chelsea_97
30. 06. 2016 16.37
+1
po tem komentarju vidim ,da si še bolj kot pa sem mislil........ kot1: falcao,remy in pato odhajajo tko ,da ustane samo costa in še on je velikokerat poškodovan 2:če ima klub 1 sezono slabo ko gre use narobe je že drugorazredni kub zate? haha kje imaš pamet človek 3: ne povezuj primera lukakuja pa de bruyneta z tem u tistem trenutko je imel chelsea use preveč vezistopv in tud usi vemo da, mourinho pa mladi igralci ponavadi ne gredo skupaj
georgebest7
30. 06. 2016 17.48
-1
solanke,traore pa to? ne vidim nič dobrga v nakupu, razen ce se costa poskuduje, bo dobu fant priložnost. Mourinho gre skupaj z mladimi igralci, bo dokazal pri man utd, pri vam je bil problem da mladinci nimajo mentalitete za naskok v prvo ekipo. Drugače ste pa zmeraj bili drugorazredni klub, razen v eri Mourinha.
chelsea_97
30. 06. 2016 18.22
+1
georgebest71: traore ni nikoli igral kot napadalec samo hiddink ga je igral na tem položajo pol sezone 2: ne bluzi mourinho pa mladi igralci , ker se use bolj smešiš haha 3: najbolji generaciji mladih igralec točno mourinho ni dal priložnosti kasneje pa tud hiddink ne tko ,da ne bluzi o mentaliteti , ker če ne dobiš priložnosti se pač nemoreš dokazat 3: brez mourinha je chelsea osvojil ligo prvakov,ligo evropa, premier league in fa pokale tko da ne bluzi ............ pa še nekaj ne odgovarji več z neumnimi komentarji, ker lahko tud js začnem zaničevat tle man uneted pa pisat bedarije o njih kot ti trenutno za chelsea
georgebest7
30. 06. 2016 20.32
-1
se čujema na konc sezone, zmejen? bomo vidl kdo bo dau spt največ priložnost mladincem.. man utd oz. Mourinho.. osebno mislim da je Costa čist dovolj, po mojem mnjenju, pa vključit solankeja obvezno, batshuayi bo oviral priložnosti mladim, to sm želeu povedat pa niti sam nebo velik igral, zapolni si. drugač pa ne zaničujem sam osebno mnenje povem, kar je tud moja pravica. GGMU
chelsea_97
30. 06. 2016 20.46
+1
georgebest7 sem že rekel da conte igra z 2 napadalcema in en 18 letnik sigurn nebo u začetni postavi ampak bo dobival priložnosti iz klopi če nebo šel na posojo in btw mourinho že z ibrahimovičem dokazuje kok računa na mladince tko, da ne govori ........ in btw js tud lahko začnem tle govoprit nekaj na pamet u man unetedo kot si ti u chelsea pa kakšen klub je man uneted pa tko kot si ti za chelsea pa bom rekel ti sam , da je pač takšno moje mnenje u njem