Conte zrušil Capellov rekord

Nogometaši torinskega Juventusa so dosegli novo prvenstveno zmago, tokrat pa so v izdihljajih dvoboja strli odpor tradicionalno neugodnega Cagliarija. Z zmago so postavili tudi rekord Serie A, ko gre za število doseženih točk v koledarskem letu.

Nogometaši torinskega Juventusa so bili na pragu delitve točk v dvoboju s Cagliarijem, a so še enkrat pokazali svoj nepopustljiv značaj in se ob koncu veselili zmage s 3:1. Odločitev o zmagovalcu je padla v prvi (Alessandro Matri) in četrti minuti sodniškega dodatka (Mirko Vučinić). Stara dama tako ostaja trdno na vrhu prvenstvene lestvice Serie A, za nameček pa je varovancem Antonia Conteja uspel še en veliki met.

Juventus

Nogometši Juventusa so si zmago priigrali v sodniškem dodatku. (Foto: Reuters)

Podrli so rekord po številu osvojenih točk v koledarskem letu, ki je bil doslej v lasti bianconerov, a tistih, ki jih je leta 2005 vodil Fabio Capello. "Še enkrat je do izraza prišla psihološka pripravljenost Juventusa. Presrečen sem, da je pod mojim vodstvom v klubu toliko izjemnih nogometašev. Moramo nadaljevati v takšnem ritmu tudi v prihodnje. Če razvijemo 'ubijalski instinkt', tako kot v zaključku dvoboja s Cagliarijem, bomo dosegali izjemne rezultate,“ je po dvoboju dejal Conte.

Ob tem dodajmo, da so gostitelji povedli z 1:0, Juventus pa je ob igralcu več na zelenici izid izenačil šele v 75. minuti obračuna, nato pa številčno prednost ustrezno izkoristil in do izteka igralnega časa zabil še dva gola.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 32
duce749 23.12.2012 10:15:48
ja, ampak je Cagliari popravil svoje finančno stanje, to pa niste napisal
Več komentarjev