Nogomet

Coutinho o svoji prihodnosti: Kjerkoli bom igral, ne dvomite v mojo polno predanost klubu

Liverpool, 08. 12. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Za odličnega napadalno usmerjenega vezista angleškega velikana Liverpoola Philippa Coutinha, ki je na dozdajšnjih 13-ih tekmah dosegel zavidanja vrednih 9 zadetkov, se je poleti zelo zagrela Barcelona. Upravni odbor Blaugrane je bil pripravljen globoko seči v žep za nakup brazilskega reprezentanta, a je imel strateg Redsov Jürgen Klopp drugačne načrte. Toda mnogi verjamejo, da bi lahko bilo že čez dober mesec dni vse drugače.

Philippe Coutinho je ostal v mestu Beatlov, upajoč na novo priložnost, da v bližnji prihodnosti vendarle obleče dres Barcelone. V 13-ih tekmah, kolikor jih je odigral v dresu Redsov v dozdajšnjem delu sezone, je dosegel zavidanja vrednih 9 zadetkov. Odtod ne čudi želja članov upravnega odbora Blaugrane, da v čim krajšem možnem času udejanji načrtovani prestop napadalno usmerjenega vezista, ki bi zadovoljil vse tri vpletene strani.

Jürgen Klopp je imel drugačne načrte

Ko je Barcelona vse bolj 'stiskala obroč' okrog odličnega Brazilca, ne oziraje se na odškodninsko klavzulo v višini 100 milijonov evrov, je strateg Liverpoola Jürgen Klopp 'presekal' sago in prepovedal vodstvu kluba s slovitega Anfielda kakršno koli razmišljanje o Coutinhovi prodaji. Ugledni španski športni časnik Marca se je v teh dneh na dolgo in široko razpisal o morebitnem dogovoru glede predčasne selitve brazilskega reprezentanta na Camp Nou. Kot mesec odločitve se navaja januar 2018, ko se bo začel zimski prestopni rok.
"Že pred časom sem jasno in glasno povedal, da sem poleti prejel ponudbo iz Barcelone. Nekaj, s čimer se vsaka oseba, ki se nahaja na trgu dela, lahko sreča kadar koli. Še danes ne vem, zakaj se je okrog tega dvignilo toliko nepotrebnega prahu. Dejstvo je, da sem na koncu ostal na Anfieldu, kjer mi gre v zadnjem času odlično od rok," je uvodoma nekoliko diplomatsko španskemu kolegu zaupal 25-letni Coutinho, ki se po poletni sagi ne želi več ukvarjati z raznimi namigovanji o svoji prihodnosti.

Philippe Coutinho (desno) bo že čez dober mesec dni znova zelo iskana 'roba' na vročem nogometnem tržišču.
Philippe Coutinho (desno) bo že čez dober mesec dni znova zelo iskana 'roba' na vročem nogometnem tržišču. FOTO: AP

"Poleti se je resnično veliko dogajalo, kar me je na mentalni ravni zelo izčrpalo. Trenutno sem član Liverpoola in verjemite mi, da bom storil vse, kar je v mojih močeh, da bom s soigralci osvojil čim več točk oziroma dosegel čim večje število zmag v vseh tekmovanjih, v katerih nastopamo. To je edino, kar je v tem trenutku pomembno," je poudaril strelec 9 zadetkov za Redse v dozdajšnjem delu sezone.

Predanost klubu pomembnejša od milijonov

Ko je govora o želji vodstva Barcelone, da čim prej realizira Coutinhov prestop, moramo spomniti na cifro 130-ih milijonov evrov, kolikor je aktualni španski podprvak pripravljen seči v žep za Brazilčev prihod v osrčje Katalonije.

"Kar se bo dogajalo v bližnji prihodnosti, ni vse v moji domeni. V tem trenutku si ne bi upal napovedati ničesar oprijemljivega. Toda ne glede na vse, kar se lahko zgodi že januarja, morate vedeti eno, da je pripadnost klubu zame pomembnejša od milijonov," je v pogovoru za Marco še dodal Coutinho.   

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

selecao
09. 12. 2017 19.16
Coutihno počakaj do konca sezone, osvoji naslov SP, domov prinesi boginjo sreče, čim dalj pripelji L'pool , mogoče lahko celo osvojiš LP. Titeja nagovori naj te da bolj na levo stran, Ney ima itak prosto in se lahko giba kjer mu paše, kar je tudi prav. Potem pa PSG, REAL, BARCA,... pare na sunce, vsaj 200 mio €.
walter2
08. 12. 2017 17.43
-1
Kaj bo v Barceloni,ki bo drugo leto igrala v Katalonski ligi,a na Evropo bo čakala do priznanja Katalonije in sprejema v UEFA in FIFA
Brcavrit
08. 12. 2017 16.08
Joj joj 24 ur. spet same floskule. Roberto nima odškodninske klavzule! Če bi jo imel, bi že igral v Španiji, tko pa.... Dajte zaposliti kakšne kredibilne novinarje lepo vas prosim.
ledr
08. 12. 2017 14.28
+1
Coutinho in Salah bi kar pasala v kontekst Barcine igre. V zameno pa jim takoj vrnemo Suareza...
Brcavrit
08. 12. 2017 16.08
Hachi
08. 12. 2017 11.48
-1
pripadnost klubu? ja, ampak kateremu?
Adolph
08. 12. 2017 09.28
-1
Placanec . . . . .