VIDEO: V javnost pricurljal posnetek Ronaldove obravnave: V Angliji nisem imel takšnih težav, zato se želim tja vrniti

Španske medije so le dan pred pričetkom skupinskega dela Lige prvakov preplavili video posnetki z julijskega zaslišanja Cristiana Ronalda pred sodnico v Madridu. Naključno ali ne, presodite sami, jasno pa je, da objavljeni posnetki sicer zaprte obravnave niso bili po godu Portugalcu. Ta je na obravnavi celo dejal, da si želi vrniti v Anglijo, ker tam ni imel nikakršnih težav.

Real Madrid trening Cardiff - 1

Ronaldo se je 31. julija zagovarjal pred sodnico, dober mesec kasneje pa je v javnost pricurljal posnetek obravnave. (Foto: AP)

''Nikoli nisem imel težav v Angliji, zato .. ne bom tega izrekel … bi se mi bilo všeč vrniti v Anglijo,'' je med drugim dejal Cristiano Ronaldo na obravnavi v Madridu 31. julija. S tem je potrdil pisanje španskih medijev v poletnih mesecih, ki so trdili, da si želi zapustiti Real Madrid zaradi težav s španskimi oblastmi. 

Sodnica Monica Gomez Ferrer ga je uvodoma vprašala, če se zaveda, da ga tožilstvo obtožuje štirih prekrškov zoper utaje davkov, zaradi česar mu grozi dve do šest let zapora. Odgovor madridskega zvezdnika CR7 je bil skop in preprost: "Mhm."

Odgovor Ronalda na zaslišanju, na vprašanje, kako je mogoče, da državni davčni blagajni dolguje 14,7 milijonov evrov, se je glasil: "To je smešno, to je smešno, oseba, ki toliko daje Španiji …" Nato pa je na trditve sodnice, da njegova davčna napoved ni pravilna, Ronaldo zatrdil: ''Ampak napoved je pravilna." Portugalec je še dejal, da ima le končan le šesti razred osnovne šole in da zato urejanje financ prepušča svojim svetovalcem in odvetnikom: "Zaupam v moje ljudi, v ljudi, ki delajo zame in zaupam temu, kar narekuje zakon. Prositi, prositi je lahko. Prosili bomo za to, jasno. Ne gre iz vašega žepa. To je običajno. Ljudje, ne govorim za vas (nanašajoč se na državnega odvetnika), temveč na splošno. Ljudje vedo, da je prositi lahko. Doma imam 50.000 pisem, kjer me prosijo za denar, toda vsem po celem svetu ne moremo pomagati."

Cristiano Ronaldo

"Če jaz plačam, prispevam vse, kar moram prispevati državi, zato imam mirno vest."

Ronaldo je bil na obravnavi vidno čustven in ganjen, a se je do sodnice in preostalih članov obravnave obnašal spoštljivo. "Razjasnimo: razumem vaše delo. Ustvarila se je takšna razsežnost s tem, kar se je zgodilo, s strani drugih ljudi, katerih imen ne bom izgovoril," je še dodal najboljši strelec Lige prvakov vseh časov. "Če jaz plačam, prispevam vse, kar moram prispevati državi, zato imam mirno vest. Če obstajajo zakoni, če obstajajo osebe – odvetniki, svetovalci – in če mi rečejo, da so stvari v najlepšem redu … Če bi vi bila na mojem mestu, kaj bi storili?" je še obrazložil Ronaldo.  

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 52
StarDeluxe 13.09.2017 21:50:39
Lopov go...vnaldo...v čuzo z njim!
Več komentarjev