Nogomet

Čustveni Hodgson na kolenih, a pripravljen na vse metke in puščice, o nezaupanju igralcev ne ve nič

Chantilly, 29. 06. 2016 06.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Porazi nikoli niso lahki – še posebej ne, ko se zgodijo absolutnim favoritom, kar je občutil zdaj že nekdanji angleški selektor Roy Hodgson. Ta se je tik pred povratkom v domovino zagovarjal pred novinarji v Chantillyju. Pričel je v stilu: "Pravzaprav ne vem, kaj počnem tu, toda dejali so mi, da je pomembno, da se pojavim, medtem ko vsi modrujejo."

Tako Rooney kot Hodgson sta zanikala kakršen koli 'upor' v slačilnici angleške nogometne reprezentance.
Tako Rooney kot Hodgson sta zanikala kakršen koli 'upor' v slačilnici angleške nogometne reprezentance. FOTO: AP

Roy Hodgson se je po izpadu angleške reprezentance v osmini finala Eura 2016 proti malemu palčku Islandiji tik pred povratkom na Otok opravičil angleškim navijačem ter dejal, da se nikoli ni skrival pred javnostjo in da v štirih letih nikoli ni bežal pred odgovornostjo, ki mu jo je prinesla funkcija angleškega selektorja. "Ne verjamem, da vam imam za povedati kar koli drugačnega, česar še ne bi vedeli oz. česar še niste zapisali, toda niso me prisilili, da sem prišel sem. To sem storil zato, ker se nikoli nisem izogibal novinarskim konferencam. Nikoli nisem bežal pred komer koli. Na vprašanja sem odgovarjal vsa štiri leta," je dejal vidno razočarani Hodgson, ki je priznal, da poraza v osmini finala proti Islandiji ni pričakoval. "Ljudje so po našem izpadu z Eura sedaj še kako pametni. Predvidevam, da mora nekdo stati ter prejeti izstrelke in puščice, ki pridejo s porazom," je slikovito nadaljeval 68-letni angleški strokovnjak, ki je na Otoku deležen številnih kritik nekdanjih reprezentantov, med katerimi sta prednjačila Gary Lineker in Alan Shearer.

Za dodatno vznemirjenje pred nastopom Hodgsona na novinarski konferenci so poskrbeli še pri britanskem Skysportsu, kjer so zapisali, da so nekateri izkušenejši reprezentanti tekom prvenstva dvomili v taktične zamisli Hodgsona in v izbor nogometašev, češ da nekateri izmed angleških reprezentantov, ki so igrali na prvenstvu, niso bili v pravi formi. Vse skupaj je sicer z izjavo za javnost hitro zanikal kapetan Treh levov Wayne Rooney, ki je dejal, da so govorice 'popolnoma neresnične'. Hodgson pa je dodal: "Če je vse to res, potem so igralci to zelo dobro skrivali pred mano in trenerskim štabom."

Po vsej verjetnosti zadnja Hodgsonova novinarska konferenca na mestu angleškega selektorja.
Po vsej verjetnosti zadnja Hodgsonova novinarska konferenca na mestu angleškega selektorja. FOTO: AP

Angleži se že sprašujejo, kdo bi utegnil naslediti Hodgsona na mestu angleškega selektorja, največ možnosti pa za zdaj pripisujejo Garethu Southateu, sledijo pa mu še Harry Redknapp, Alan Shearer in Eddie Howe. A s tamkajšnje zveze so že sporočili, da ni nujno, da bo v prihodnje Anglijo vodil angleški strokovnjak. "Iskali bomo osebo, ki bo najbolj primerna za to službo, ne nujno najboljšega Angleža. Nikogar ne bomo izključili," je dejal predsednik Angleške nogometne zveze Martin Glenn.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
29. 06. 2016 20.09
vedno sem trdil, da angleži ne sodijo v sam vrh fusbala in to se je zopet potrdilo. In zagledani so vase in v svojo namišljeno veličino, skoraj tako kot francozi.
Iniesta
29. 06. 2016 19.50
Anglezi so res zanic spilali na letosnjem EP, Hodgson pa je glavni krivec! Polovico ekipe bi moral zamenjati, zacensi z Rooneyem ...
kadabra
29. 06. 2016 15.29
-3
najslabši trener v zgodovini nogometa.
Nacek2
29. 06. 2016 12.07
+1
Ja, najboljše da še eden metuzalem prepiti (Redknapp) pride. Tega Southatea sicer ne poznam, bi pa bil Southgate dobra izbira.
tedoVV1CHmedo
29. 06. 2016 10.01
+1
M. G., "metki" uradno ni slovenska beseda, prav je naboji, izstrelki, krogle...Saj vsi raje rečemo metki, ampak novinarji morete pisati knjižno slovensko.
VDv1983
29. 06. 2016 09.40
-1
redknapp naj pride
eskil
29. 06. 2016 08.54
+7
Amateji in pol amaterji premagali enormno plačane profesionalce. Tisti, ki vlagajo in plačujejo ta šport, bi se lahko zamislili, kako brez veze mečejo ves ta ogromen denar stran. Letna plača selektorja Anglije je 5 mio EUR, pomočnik selektorja pri Isladiji, pa je v prostem času zobozdravnik.
tedoVV1CHmedo
29. 06. 2016 10.02
+6
Stalno se dokazuje, da med klubi ni takšne razlike v kvaliteti, kot je razlika med plačami. Ampak če kot šef kluba narediš iz enega nogometaša zvezdnika s tem, da mu daš velikansko plačo, s tem dobiš veliko medijsko podporo in tudi bolj bogate sponzorje, ki dajo več denarja. Npr. v Realu bi lahko imeli dosti boljšega napadalca, kot je Pedraldo, s 100x manjšo plačo, vendar bi tako Real dobil slabše sponzorje in/ali manj denarja od njih.