Nogomet

Daniele De Rossi tudi po koncu sezone ostaja na klopi Rome

Rim, 18. 04. 2024 10.30 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji italijanski reprezentant in dolgoletni vezist Rome Daniele De Rossi, ki je vodenje kluba iz italijanske prestolnice prevzel sredi januarja, bo tudi po koncu sezone ostal na klopi Rome. To so prek uradne spletne strani sporočili lastniki Rome, ki so zapisali, da je De Rossi, odkar je prevzel vodenje kluba, opravil odlično delo.

Spomnimo: Daniele De Rossi je na klop Rome sedel 16. januarja letos, ko je zamenjal odstavljenega Joseja Mourinha in s klubom, za katerega je igral med letoma 2001 in 2019, podpisal pogodbo do konca sezone. 

Daniele De Rossi
Daniele De Rossi FOTO: AP

Portugalec, ki je pred Romo vodil Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid in Manchester United, je rumeno-rdeče popeljal do zmage v konferenčni ligi 2022, lani pa do finala Lige Evropa. A po seriji slabih rezultatov je moral Romo zapustiti. Na zadnjih sedmih tekmah pod vodstvom Mourinha je Roma štirikrat izgubila in le dvakrat zmagala.

Jose Mourinho na klopi Rome
Jose Mourinho na klopi Rome FOTO: Sofascore.com

Statistika Joseja Mourinhabna klopi Rome

Po De Rossijevem prevzemu pa se je rezultatska krivulja Rome obrnila, saj so sinovi volkulje na 16 tekmah kar 11-krat zmagali, trikrat remizirali in le dvakrat izgubili. 40-letni Italijan je Romo tudi popeljal v četrtfinale Lige Evropa, kjer so na prvi tekmi v gosteh z 1:0 ugnali Milan.

"AS Roma se je odločila, da bo  glavnemu trenerju Danieleju De Rossiju podaljšala pogodbo, saj je odlično opravil svoje delo. De Rossi, ki je sprva podpisal kratkoročno pogodbo, bo novo dolgoročno pogodbo podpisal v naslednjih dneh," je družina Friedkin (lastniki kluba op. a.) sporočila prek uradne spletne strani kluba.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za zdaj uradno še ni znano, do kdaj bo nova pogodba De Rossija vezala z Romo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mojcd
18. 04. 2024 10.52
Ta klub se pa ne odpre na ven, in je kjer je