Nogomet

De Bruyne poskrbel za polfinale Man Cityja, konec za nekdanjega Mourinhovega pomočnika

Manchester, 01. 12. 2015 22.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ekipe Manchester Cityja, Evertona in Stoke Cityja so prvi finalisti angleškega ligaškega pokala. Man City doma ni imel nikakršnih težav z Hull Cityjem (4:1), Everton je slavil na gostovanju pri Middlesbroughu (2:0), Stoke City pa je v četrtfinalu strl odpor žilavega Sheffield Wednesdaya (2:0).

Manchester City je na obračunu s Hull Cityjem upravičil vlogo favorita, za zmago sinjemodrih pa je levji delež prispeval letošnja 80-milijonska okrepitev Kevin De Bruyne. Belgijec je zabil zadnja dva zadetka Cityja, še pred njim pa sta mrežo Hulla zatresla Wilfried Bony in 19-letni Nigerijec Kelechi Iheanacho.

De Bruyne je zabil dva zadetka Hull Cityju.
De Bruyne je zabil dva zadetka Hull Cityju. FOTO: Reuters

Za zmago Evertona nad Middlesbroughjem, ki ga vodi nekdanji Mourinhov pomočnik pri Realu Aitor Karanka, sta poskrbela belgijski napadalec Romelu Lukaku, čigar uslugam so se pri aktualnem prvaku angleške lige Chelseaju odrekli. Prvo ime tekme pa je bil mladi, 21-letni katalonski vezist Gerard Deulofeu, sicer otrok Barcelone, ki je v 20. minuti prvi zatresel mrežo Middlesbrougha, nato pa še podal pri drugem zadetku Lukakuja.

Nogometašem Stoke Cityja sta napredovanje zagotovila nekdanji nogometaš Barcelone, ki pri Kataloncih v preteklosti ni uresničil pričakovanj, Ibrahim Afellay in branilec Phillip Bardsley. Pot prijetnega presenečenja Sheffield Wednesdaya se je tako zaključila, potem ko so na poti do četrtfinala izločili prvoligaša Newcastle in Arsenal. Zadnjega polfinalista bo dal četrtfinalni par med Southmaptonom in Liverpoolom.

Izidi:
Manchester City – Hull City 4:1 (1:0)

Middlesbrough – Everton 0:2 (0:2)

Stoke City – Sheffield Wednesday 2:0 (1:0)

V sredo:
Southmapton - Liverpool

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.