Nogomet

Del Bosque kar brez dveh finalistov Lige prvakov Saula in Isca, Hodgson bo računal tudi na mladega Rashforda

Madrid, London, 31. 05. 2016 20.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Danes se izteka rok za nominacijo igralcev v posamezne reprezentance, ki bodo nastopile na bližnjem nogometnem EP v Franciji. Kljub temu, da gre za dokončne spiske, pa bodo imeli selektorji še vedno možnost za posamične menjave (v primeru poškodb). Španski trener Vicente Del Bosque bo doma pustil Saula in Isca, angleški Roy Hodgson bo s seboj vzel tudi Marcusa Rashforda.

''Potrebno je bilo uravnotežiti ekipo za primere izrednih dogodkov. Prav tako je bilo treba poskrbeti za različne rešitve. Mislim, da so vse potrebe odlično pokrite s temi 23 igralci,'' je svojo odločitev, da doma pusti Saula (Atletico Madrid) in Isca (Real Madrid), oba sicer udeleženca velikega finala Lige prvakov, pojasnjeval španski trener. ''Vsi nogometaši so bili v negotovosti, toda nekdo je moral ostati izven liste. S temi, ki smo jih odrezali, nisem govoril osebno. Seveda so si vsi želeli biti zraven, a žal imamo samo 23 prostih mest,'' je še dodal Vicente Del Bosque. 

Seznam španske reprezentance za Euro 2016:
Vratarji: Iker Casillas, De Gea in Sergio Rico
Branilci: Juanfran, Bellerín, San José, Piqué, Ramos, Bartra, Azpilicueta in Jordi Alba.
Vezisti: Lucas Vázquez, Bruno Soriano, Silva, Cesc, Koke, Busquets, Iniesta, Pedro in Thiago.
Napadalci: Morata, Aduriz in Nolito.

Rashforda je nogometna javnost spoznala šele v drugi polovici letošnje sezone Premier League.
Rashforda je nogometna javnost spoznala šele v drugi polovici letošnje sezone Premier League. FOTO: AP

Hodgson stavi tudi na mladeniča Rashforda
Angleški selektor Roy Hodgson se je odločil, da na bližajoči se Euro pelje tudi mladeniča Marcusa Rashforda, ki je nase opozoril v drugi polovici sezone v dresu Manchester Uniteda. 18-letnik je rdečim vragom kar nekajkrat priigral pomembne točke v boju za uvrstitev v Ligo Evropo, na koncu pa je Manchester Unitedu zgolj točka zmanjkala za uvrstite v kvalifikacije Lige prvakov. Poleg Rashforda je na seznam tudi Liverpoolov Daniel Sturridge. Prvo prvenstvo bo odigral tudi Jamie Vardy (Leicester City), najboljši igralec angleške Premier League po izboru novinarjev. Brez nastopa pa je ostal njegov soigralec, vezist Danny Drinkwater. S seznama je odpadel tudi krilni napadalec Newcastla Andros Townsend

 

SORODNI ČLANKI

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kadabra
01. 06. 2016 12.23
+1
fabregas namesto mate :D kaka komedija
alien8potnik
01. 06. 2016 08.16
-2
del bosque, glavno, da je iker še vedno notri. ne moreš verjet. kdaj bodo španci zamenjali trenerja repke, s tem ni več vse v redu. isco in saul?!? ne, no.