Nogomet

Deschamps in Cantona se bosta 'pomerila' na sodišču

Pariz, 27. 05. 2016 14.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor francoske nogometne reprezentance Didier Deschamps se je zaradi spornih izjav nekdanjega nogometaša Erica Cantonaja odločil ukrepati na sodišču. Legendarni član Manchester Uniteda je Deschampsa namreč obtožil, da je ekipo Francije za domači Euro 2016 sestavljal po rasnem ključu.

Francija ima še naprej več težav daleč stran od zelenic. Na fotografiji francoski selektor in nekdanji reprezentant Didier Deschamps.
Francija ima še naprej več težav daleč stran od zelenic. Na fotografiji francoski selektor in nekdanji reprezentant Didier Deschamps. FOTO: Reuters

Eric Cantona je dvignil veliko prahu z izjavo, da napadalec Nice Hatem Ben Arfa in zvezdnik madridskega Reala Karim Benzema vpoklica v francosko reprezentanco nista dobila zaradi prednikov in dejstva, da je selektor Didier Deschamps eden najbolj "čistih" Francozov v državi. Priprave na veliki turnir, ki se začne sredi junija, so že v zaključnih etapah, galski petelini pa se še naprej ubadajo predvsem s težavami izven zelenice. Deschamps je sicer pred kratkim ostal brez Realovega branilca Raphaela Varana, že prej pa je tudi sam razburil del javnosti zaradi objavljenega zaključnega seznama za Euro 2016. Na njem ni Ben Arfaja, morda najboljšega posameznika zadnje sezone v francoski Ligue 1, manjka pa tudi Benzema, ki je medijske prispevke polnil zaradi odmevnega (in še vedno domnevnega) sodelovanja pri izsiljevanju reprezentančnega kolega Mathieuja Valbuenaja. Cantona je v četrtek dejal, da bi Ben Arfa in Benzema na prihajajočem evropskem prvenstvu zaigrala, če bi bila čista Francoza, Deschamps pa je postregel z odgovorom - prek odvetnika.

"Te obtožbe dojemamo kot zelo resne," je za RMC povedal odvetnik Carlo Alberto Brusa, ki je dodal, da je ugled Deschampsa neupravičeno očrnjen. "Ta ekipa je primer raznolikosti. V njej je več igralcev tujega rodu kot leta 1998, ki ga navajajo kot primer," je Brusa dodal za L'Equipe. Predsednik Francoske nogometne zveze (FFF) Noel Le Graet je za RMC dodal, da so bile Cantonajeve besede "nesmiselne", kot primer pa je navedel podporo, ki jo je Benzemaju ves čas izkazoval Deschamps. Benzemaja po mnenju Cantonaja selektor ni vpoklical tudi zaradi političnega pritiska. Napadalca madridskega Reala boste na POP TV sicer lahko spremljali v sobotnem prenosu finala Lige prvakov, ki se začne ob 20. uri. Selektor galskih petelinov bo tudi z zanimanjem spremljal predstavo Antoina Griezmanna, ki bo ob odsotnosti Benzemaja udarna francoska igla na domačem turnirju.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.