Nogomet

Diego Costa po osvojitvi lige obrnil ploščo: Nimam namena oditi, lepo mi je v Chelseaju

London, 28. 05. 2017 10.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Napadalec Diego Costa je po porazu Chelseaja v finalu angleškega FA-pokala dejal, da nima namena zapustiti kluba, če pa bi že moral oditi, obstaja samo eno moštvo, v katero bi se preselil. In to je Atletico. Na kitajske milijone, ki so mu bili zelo zanimivi sredi sezone, je tako španski reprezentant očitno že pozabil.

Costa zatrjuje, da si želi ostati del Chelseaja tudi v prihodnji sezoni.
Costa zatrjuje, da si želi ostati del Chelseaja tudi v prihodnji sezoni. FOTO: AP

"Ostal bom, če je takšna želja kluba in trenerja, če si me želi obdržati. Toda če me želijo prodati in v nasprotno smer pripeljati nove napadalce, bi odšel zgolj v en klub. In vsi vedo, kateri klub mi je najbolj všeč. Atletico? Da, to je Atletico," je po porazu v FA-pokalu proti Arsenalu (1:2), kjer se je Costa vpisal med strelce, pojasnjeval španski reprezentant, sicer eden najbolj zaslužnih igralcev za osvojeni naslov modrih v angleški Premier League. Med sezono so se večkrat pojavljale govorice o odhodu Coste na Kitajsko, s tam je namreč prišla astronomska ponudba za Costo, ki bi postal najbolje plačani nogometaš na svetu, tudi sam pa je večkrat dejal, da bi se težko uprl kitajskim milijonom. A očitno je po fantastični sezoni s Chelseajem Brazilec obrnil ploščo. "Nimam namena oditi, zelo dobro se počutim tukaj, pogodbo imam še za dve leti, toda če si me klub želi prodati, je samo ena ekipa, v katero bom šel,'' je še enkrat poudaril Costa. Ta bo po letu premora lahko znova zaigral v Ligi prvakov, ne glede na to, ali bo ostal v Chelseaju ali pa se bo preselil v madridski Atletico. Rojiblancosi so si Costo v svojih vrstah želeli že pred sezono 2016/17, a se prestopa ni zgodil. Spomnimo, da se je Costa v Chelsea preselil ravno iz ekipe Atletica, ki ga je izstrelila med svetovne nogometne zvezde.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hachi
31. 05. 2017 10.34
mislim, da je Diego pripravljen na rosado v primeru, da bi Courtois sel v Real. v tem primeru bi verjetno Costa odsel v Ateltico, v naspotno smer pa Oblak. kar niti ne bi bilo slabo. Poleg tega iz Reala dobiti recimo Isca in Morato, pa je kar nekaj postimanega. nujno je potrebno pripeljati kreativnega vezista, kajti v ekipi bi moralo biti prostora samo za ENEGA defenzivnega veznega naenkrat in to je Kante (menjava zanj Matic), glede na to, da Conte vec kot ocitno ne racuna na Fabregasa, ceprav ga ne razumem. Zouma se je sicer vrnil po poskodbi in upam, da bo do naslednje sezone v boljsi formi, kot je bil v sami koncnici. Sam osebno Conteju zamerim to, da je premalo priloznosti oz. skoraj nic ponudil Batshuayiju, nerazumljivo prednost Matica pred Fabregasom in res cudne menjave, ki jih sploh ni bilo, so bile prepozne ali pa enostavno nesmiselne. Mislim, da se rahlo izgubi, kadar je v zaostanku. takrat imam obcutek, da sploh ne ve, kako bi odreagiral.
JbmTiMt
28. 05. 2017 11.53
+4
sm naslednjo sezono bodo kazni za simuliranje
CFC1
28. 05. 2017 11.23
+4
Zelo dobro bi bilo da ostane. Zdaj je spet prišel v formo nazaj v zadnjem času in tudi nobene enakovredne zamenjave praktično nima Chelsea za njega - je eden najboljših centralnih napadalcev na svetu. Poleti bodo pa res potrebne določene igralske okrepitve po mojem mnenju. Ker če jih ne bo, s takim kadrom nimamo kaj izkat proti "drim teamom" kot jih imajo Real, Bayern itd. Upam, da bo Chelsejeva služba zadolžena za nakupe, katero vodi Emilianovo dekle, končno kaj pripeljala, kar je omembe vredno. Ja lani smo dobili Kanteja torej en top igralec, med tem ko klubi okoli Chelseaja so pripeljali dejansko dosti več. Po mojem mnenju je potrebno še zadržati Cortouisa in pa Hazarda ter Kanteja, Conteja. Upam, da bo prišlo do vrhunske okrepitve v obrambi, kot se govori, ker je res centralna obramba z Luizom in Chaihilom v zadnjih mesecih spet kazala velikke luknje, in potrebno se je zavedati, da proti odličnim napadom, kot jih imajo tudi prej omenjeni, bo tako luknjasta obramba prejela po 3 + gole na tekmo. Upam pa, da če že ne misli Conte redno igrati s Fabregasom (ker očitno sodeč po sinočni tekmi glede odločitve Conteja Matić - Fabregas, Conte še vedno ne vidi očitne kakovostne razlike med njima - vasj po moje mnenju), mora Chelsea dejansko pripeljati nekega dobrega kreatorja, ki bo redno igral in, ki je tudi v obrambi kar dober. Dobro pa bi bilo okrepiti tudi ofenzivce, ker dejansko preveč v napadu sloni smao na temu kaj bosta postorila Costa in Hazard. Moje mnenje.
hoilongmai
28. 05. 2017 15.28
+1
Fabregas mora igrati redno v prvi namesto matica pa je problem resen
CFC1
28. 05. 2017 16.56
+1
SE STRINJAM, Ampak pravim, da se očitno Conte tega sploh ne zaveda. Kar nekaj novači tega povprečnega Matića, ki ne pokaže nič v defenzivi ne v ofenzivi. Klomentatorji na prenosih govorijo o dobri sezoni Matića, zakaj že? Matićevo pomankanje kvalitete se morda takoj ne opazi samo zato, ker je Kante dober za dva destruktorja in ga je povsod polno. Naj okrepijo obrambno linijo pa ne bo treba se obremenjevat več s tem in bo Fabregas s svojim res še sedaj neverjetnim pregledom nad igro lahko igral. Pa naj pripeljejo potem takem dva top branilca, ki bostap oleg Azpija igrala v centralni trojki in potem lahko Fabregas igra in imamo tako dobro obrambo, kot zaradi doprinosa Fabregasa tudi dokaj dober in kreativen napad poleg Coste in Hazarda seveda. pa da ne bo pomote Conte je zame gladko topp tri vsaj taktilčno in motivacijsko podkovan trener top 3, ampak ima pa nekaj konstantno totalno nesmiselnih potez kot je to, da predolgo čaka na menjave, da ob zavdstanku ne zamenja defenzivca z ofenzivcem (ker moraš tako ali tako nekaj narditi, če zavstajaš) in pa tega Matića vstrajno, nesmiselno potiska v ospreedje pred kreativcem Fabregasom, ki pa je za povrh v zadnjih mesecih še v res odlični formi.