Nogomet

Dinamovci ublažili reško slavje s petardo na stadionu Maksimir, kjer sodnik spet 'ni imel svojega dne'

Zagreb, 27. 05. 2017 21.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Romanje več kot 6.000 reških navijačev v Zagreb se ni končalo s sladko zmago v prestolnici, kjer so nogometaši Dinama novopečene hrvaške prvake v zadnjem krogu hrvaškega prvenstva odpravili z visokih 5:2. Vseeno je Matjaž Kek z Rečani lahko slavil že pred časom potrjeni zgodovinski podvig.

Kekova Rijeka je na koncu sezone zbrala 88 točk, dve več od Dinama in prvič osvojila državni naslov.
Kekova Rijeka je na koncu sezone zbrala 88 točk, dve več od Dinama in prvič osvojila državni naslov. FOTO: Damjan Žibert

"Gospod derbi", alžirski napadalec Dinama El Arabi Hillel Soudani, je na derbiju zadnjega kroga 1. HNL stresel jezo nad državno prvakinjo Rijeko, ki so jo Zagrebčani na domačem Maksimirju odpravili s kar 5:2. Zgodovinsko romanje reških navijačev v Zagreb, kjer naj bi se jih zbralo več kot 6.000, je minilo tudi v znamenju šikaniranja vodstva kluba iz prestolnice, ki Rečanom ni želelo izročiti tolikšne količine vstopnic, da bi potešili izjemno zanimanje. Vseeno je bila gostujoča južna tribuna stadiona Maksimir praktično nabito polna, Roman Bezjak pa je v prvi postavi Rijeke z Maticem Črnicem na klopi doživel hladen tuš že v enem prvih napadov. Soudani, ki je pred časom na zadnjem derbiju na Reki fenomenalno s "škarjicami" zadel za točko dinamovcev, je že v četrti minuti načel gostujočo mrežo, ko je prodrl praktično s sredine igrišča in zadel za 1:0. Dinamo bi lahko imel takrat na zelenici sicer tudi enega igralca manj, Josipu Pivariću so sodniki spregledali prekršek nad Markom Vešovićem v vlogi zadnjega branilca, občasni hrvaški reprezentant ni dobil niti rumenega kartona.

Po podaji s strani v 34. minuti je Soudani z močnim strelom po tleh z okoli enajstih metrov povišal že na 2:0, tik pred koncem polčasa pa je zaokrožil svoj hat-trick. Glavni sodnik Mario Zebec ni imel svojega večera in nekaj minut prej ni dosodil precej očitnega prekrška Gordona Schildenfelda nad Vešovićem, Soudani pa je nato še posolil reške rane z golom iz čistega prepovedanega položaja. Vešović je z zadnjim strelom polčasa nato vrnil Rijeko v igro za vsaj točko, a je bilo gostujočih upov hitro konec. V 47. minuti je Dani Olmo zadel za 4:1, Armin Hodžić pa je poskrbel za "petardo". Petar Stojanović je lahko s soigralci na klopi že slavil zmago, poraz državnih prvakov pa je vsaj malce ublažil Franko Andrijašević v 83. minuti.

Izidi 36. kroga:

Dinamo Zagreb ‒ Rijeka 5:2 (3:1)
Soudani 4., 34., 45., Olmo 47., Hodžić 51.; Vešović 45., Andrijašević 83.
Franko Andrijašević (Rijeka) je v 62. minuti zapravil 11-metrovko.
Petar Stojanović (Dinamo) je bil na klopi, Roman Bezjak je odigral vso tekmo, Matic Črnic (oba Rijeka) je bil na klopi.

Inter Zaprešić ‒ Istra 1961 0:3
Cibalia ‒ Lokomotiva Zagreb 1:1
RNK Split ‒ Osijek 0:1
Slaven Belupo ‒ Hajduk Split 1:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
28. 05. 2017 10.16
+3
nepomembna tekma,kdo bo pa še resno igral po zgodovinskem naslovu.bravo Kek čestitke za odlično delo