Bilje

V Bilje prihajajo Figo, De Boer, Stanković, Vidić ...

Bilje, 31. 07. 2018 18.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po sedmih uspešnih dobrodelnih nogometnih tekmah v kraju Bilje pri Novi Gorici, so se organizatorji odločili, da dobrodelno tekmo spremenijo v pravi nogometni spektakel. Tako so s pomočjo predsednika evropske nogometne zveze Aleksandra Čeferina, na sončno stran Alp uspeli zvabiti številne nogometne legende. 1. septembra boste tako ljubitelji nogometa s prenosom na Kanalu A in 24ur.com, lahko na delu spremljali Luisa Figa, Dejana Stankovića, Gilberta Silvo, Franka De Boerja in še mnoge druge.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Današnja novinarska konferenca v Novi Gorici, v Hitovem hotelu Perla je razkrila vse podrobnosti o tem izjemnem dobrodelnem dogodku, ki je v Slovenijo zvabil številna zveneča imena svetovnega nogometa. S skupnimi močmi so Nogometno društvo Bilje, Nogometna zveza Slovenije in POP TV, ki bo dogodek neposredno prenašal na Kanalu A in 24.ur.com, pripravili izjemnem dogodek, ki bo seveda poskušal zbrati čimveč sredstev za pomoč mladim, ki to pomoč najbolj potrebujejo. Nogometni praznik bo sicer nosil naslednje sporočilo: 'Mladi sanjajo, naredimo njihove sanje resnične.'

Namen in cilj nogometnega dogodka je pridobitev denarnih sredstev za dve dobrodelni organizaciji, in sicer slovensko javnost ustavno 'Zavod VOZIM' in dobrodelno nogometno gibanje 'Common Goal'. In prav zaradi te dobrodelne note, so organizatorji stopili v stik s predsednikom evropske nogometne zveze (UEFA) Aleksandrom Čeferinom, ki se bo skupaj z nekaterimi legendami nogometa, te dobrodelne tekme tudi udeležil. Poleg prvega moža Uefe, bodo v Biljah prisotni tudi Luis Figo, Frank De Boer, Dejan Stanković, Gilberto Silva, Nuno Gomes, Nemanja Vidić, Gaizka Mendieta in Christian Karembeu. A ta seznam še ni zaključen, saj organizatorji pričakujejo, da se bo dogodka udeležilo še več nekdanjih nogometašev, svetovnih in slovenskih.

Dobrodelni nogometni spektakel si boste lahko 1. septembra ogledali tudi v živo na Kanalu A in 24ur.com.

Čeferin, ki se sicer novinarske konference ni udeležil, ni skrival zadovoljstva nad projektom. "Zelo sem vesel in ponosen, da lahko podprem to dobrodelno tekmo v Biljah. Nogomet v resnici lahko prispeva k socialnim spremembam in resnično lahko izboljšuje življenje ljudi širom sveta. Na tej tekmi bomo zbirali sredstva, s katerimi bomo tudi promovirali vrednote, ki jih zagovarja UEFA v svoji kampaniji pod naslovom Enaka igra, kot so raznolikost, vključevanje in dostopnost, pa tudi pomembnost socialnega dela ki ga vzpostavlja Common Goal organisation," je pristavil Čeferin.

Na novinarski konferenci je bil prisoten tudi predsednik NZS Radenko Mijatović.
Na novinarski konferenci je bil prisoten tudi predsednik NZS Radenko Mijatović. FOTO: Aljoša Kravanja

Polovica sredstev gre Zavodu VOZIM
V Zavodu VOZIM, čigar začetki so povezani s prometno varnostjo, svoje zgodbe – pretežno zgodbe ponesrečenih v prometnih nesrečah – predavatelji aktivno delijo že desetljetje. V tem času so z delavnicami "Še vedno vozim – vendar ne hodim" skoraj dosegli številko 70.000 – toliko mladostnikov je že slišalo njihove zgodbe. Te se mladim usedejo globoko v zavest in ti posledično spreminjajo svoj odnos do vožnje in varnosti na cesti. A prometna varnost (in programi za različne udeležence – kolesarje, motoriste, voznike avtomobilov, pešce) ni edino področje, na katerem so aktivni. Razvili so še preventivne programe na področju škodljive rabe alkohola med mladimi, kjer skozi program »Zgodbe za varnost« mladi spoznavajo posledice škodljive in tvegane uporabe  alkohola, hkrati pa se pri njih spodbuja zdrav življenjski slog.

V zadnjem času je njihov odmevnejši projekt »Heroji furajo v pižamah«, ki povezuje oboje in je bil letos nagrajen z najvišjo strokovno nagrado "Excellence in Road Safety Award". Gre za inovativen vseslovenski projekt medsektorskega povezovanja za zmanjšanje voženj pod vplivom alkohola ter rabe alkohola med mladimi. Povezovanje poteka med mladimi, mladinskimi centri in lokalnimi odločevalci, nacionalnimi strokovnjaki s področja prometne varnosti in javnega zdravja, starši ter podjetji. Edinstven projekt orje ledino na področju povezovanja različnih deležnikov/akterjev s poslanstvom izboljšanja prometne varnosti med mladimi v lokalnem okolju in širše. Tako z iniciativo "Heroji furajo v pižamah" prispevajo k oblikovanju ter implementaciji konkretnih rešitev, ki vodijo v izboljšanje prometne varnosti v lokalnem okolju.

V Biljah so ponosno predstavili letošnji projekt.
V Biljah so ponosno predstavili letošnji projekt. FOTO: Aljoša Kravanja

Nenazadnje pa je eno ključnih področij njihovega delovanja tudi socialna integracija in psihosocialna rehabilitacija invalidov/gibalno oviranih. Z vključevanjem oseb z manj priložnostmi omogočajo, da se gibalno ovirani kakovostno integrirajo nazaj v vsakdanje. Hkrati pa z njihovim aktivnim delovanjem razbijajo tabu invalidnosti.

Sanje se razblinijo ob nesreči, zato ostaja ključno poslanstvo Zavoda VOZIM obvarovati mlade, da bodo lahko odrasli in uresničili svoje sanje z namenom »Da naše zgodbe ne postanejo zgodbe mladih!"

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

natolcevanjenapolno
31. 07. 2018 20.17
-18
kar nekaj, na neko njivo pridejo penzionisti...