Nogomet

FOTO in VIDEO: Domači Euro je vse bližje

Ljubljana, 08. 01. 2018 15.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V./E.Č./STA
Komentarji
1

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu, ki jo konec meseca čaka domače evropsko prvenstvo, je ta čas v predzadnjem sklopu priprav. Izbranci selektorja Andreja Dobovičnika trenirajo v Podčetrtku, vmes pa so se na medijskem dnevu predstavili še v Ljubljani.

Več videovsebin
  • Andrej Dobovičnik: Cilji morajo biti visoki
    01:51
    Andrej Dobovičnik: Cilji morajo biti visoki
  • Kristjan Čujec: Cilj je doseči več, kot v preteklosti
    01:18
    Kristjan Čujec: Cilj je doseči več, kot v preteklosti
  • Iz 24UR: Priprave futsal reprezentance na Euro
    01:46
    Iz 24UR: Priprave futsal reprezentance na Euro

Reprezentanca sicer še ni popolna. Selektorjevemu vabilu se niso mogli odzvati Igor Osredkar, Nejc Hozjan in Dejan Bizjak, ki jim njihovi klubi niso dovolili prihoda na mini priprave, ker ta termin ne spada pod uradne v sklopu Evropske nogometne zveze (Uefa)."Težko je karkoli reči, manjkajo še trije člani, dva sta v Italiji. Počasi bomo spravili ekipo na višjo raven, za zdaj je še vedno poudarek na fizični pripravljenosti, za uigravanje ostaja še dovolj časa še pred tekmami z Iranom in pred EP," je trening pred druženjem s predstavniki 'sedme sile' pospremil selektor Andrej Dobovičnik.

Čeprav so do prvenstva še dobri trije tedni, še ni čas za uigravanje taktike in piljenje zadnjih podrobnosti. Še vedno je v osredju predvsem "fizika", poudarja selektor: "Mini priprave v tem terminu imamo predvsem zato, ker imamo domače prvenstvo. Pa tudi zato, ker veliko igralcev igra doma in ne v tujini, zato smo to izkoristili. Na treningu sta bila tudi Vrhovec in Fideršek, ki lepo okrevata, glede na to, da sta bila pred kratkim še poškodovana. Prepričan sem, da bosta v pravem trenutku prava."

Slovenska izbrana vrsta v futsalu se pripravlja na bližajoče se evropsko prvenstvo, ki bo konec meseca na domačih tleh.
Slovenska izbrana vrsta v futsalu se pripravlja na bližajoče se evropsko prvenstvo, ki bo konec meseca na domačih tleh. FOTO: Ervin Čurlič

Po teh mini pripravah, ki se bodo končale v četrtek, bo sledil še sklepni del: od 19. do 23. januarja priprave v Laškem, v sklopu teh pa še dve prijateljski tekmi, 22. januarja Slovenija - Iran v Trbovljah in dan pozneje še ena z istim tekmecem v Celju. "To so zadnje večdnevne priprave pred prijateljsko tekmo z Iranom, potem bomo imeli še dva ali tri dni. Po drugi tekmi z Iranom pa bomo začeli analizirati tekmece na EP. Fantov za zdaj še ne želim s tem obremenjevati, za to bo še dovolj časa. Saj velikih neznank ni, mi poznamo njih, oni poznajo nas," o prvi tekmi na Euro proti Srbiji 30. januarja še noče razmišljati Dobovičnik.

Na pripravah je bil danes tudi Matej Fideršek, ki je šele dobro okreval po poškodbi, a je že nared za polno obremenitev: "Na zadnjih zborih sem se počutil v redu, naredili smo tudi magnetno resonanco in je vse ok. Moram malo stisniti, da pridem na pripravljenost, kakršna je bila prej, ampak mislim, da bo vse v redu," pravi član splitskega kluba.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

4151
08. 01. 2018 20.15
+5
Danes gledam sport na POP TV in vrla voditeljica Nika Mulec ne premore pravilno prebrati priimka nasega futsal selektorja Dobovičnika (prebere Dobovčnik). To priča le to, da je ocitno prvic slisala za Dobovičnika. Punca je tam za to, da prebere sport novice in mislim, da bi se lahko vsaj malo pripravila oz. poznala priimke slovenskih selektorjev.... saj jih ni tako veliko... obup!