Nogomet

VIDEO: Primorski derbi Koprčanom

Domžale, 01. 08. 2014 19.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Nogometaši Luke Koper so tudi v drugem krogu slovenskega prvenstva zabeležili minimalno zmago - u uvodnem nastopu v Radomljah so slavili z 2:1. Zrcalna slika pa je Gorica, ki je v treh krogih Prve lige Telekom Slovenija zabeležila tri poraze in z gol razliko 1:4 zaseda zadnje mesto.

Nejc Vidmar
Nejc Vidmar FOTO: Aljoša Kravanja

Zavrč je po dveh gostovanjih le dočakal tekmo pred domačimi gledalci, čeprav jo je odigral na Ptuju, saj Haložani na svojem stadionu gradijo novo tribuno. Gledalci na ptujskem mestnem stadionu pa so v prve pol ure gledali igro med obema kazenskima prostoroma. Nekoliko več so sicer bili pri žogi Domžalčani, ki pa več kot strela Žana Majerja z velike razdalje niso zmogli. Nato se je igra le nekoliko bolj razživela, toda poizkusi Dorisa Kelenca na domači ter Žana Majerja in Rudija Požega Vancaša na gostujoči strani niso obrodili sadov. Novo priložnost je v 39. minuti zapravil Joshua Parker, ki je sprejel podajo Majerja, se sam znašel pred vratarjem Zavrča, toda Marko Ranilović je bil na mestu. Nato pa so gosti le zadeli. Erik Janža je podal iz kota, debitant Benjamin Morel pa je žogo poslal v levi spodnji kot. Domači so v drugi polčas krenili bolj napadalno. Po uri igre je Dino Kresinger z glavo meril v spodnji desni kot, z obrambo pa se je izkazal Nejc Vidmar. Igralci Zavrča so imeli žogo več v svojih nogah, a so Domžalčani dobro stali v obrambi in jim zaprli vse poti do gola. Vztrajnost se jim je obrestovala v 91. minuti, ko je nespretnost domače obrambe izkoristil rezervist Aladin Šišić in postavil končni rezultat.

Celjani prišli do prve zmage v sezoni

Mlada celjska ekipa po dveh krogih še ni dosegla gola, čeprav je sprožila največ strelov med vsemi prvoligaši. Proti Krki pa ji je uspelo zadeti že v tretji minuti. Lepo akcijo je takrat z roba kazenskega prostora zaključil Benjamin Verbič. Domači so oblegali gol Krke, vendar številni streli niso našli cilja, Novomeška obramba je zdržala do 30. minute, nato pa klonila še drugič. Akcijo Mihe Zajca in Gregorja Bajdeta je zaključil razpoloženi Valon Ahmedi. Gosti so sicer že pred tem pripravili nekaj strelov, ki niso bili posebej nevarni, še najbolj je vrata tekmecev ogrozil Josip Fuček v 35. minuti, Matic Kotnik pa se ni pustil premagati. Ta nogometaš je še enkrat zapretil tri minute pred koncem prvega polčasa, rezultat pa je ostal nespremenjen.

Matic Konik je ohranil celjsko mrežo nedotaknjeno.
Matic Konik je ohranil celjsko mrežo nedotaknjeno. FOTO: Miro Majcen

Krka je v drugi polčas začela bolj pogumno, prvi strel pa so si pripravili Celjani. Ahmedi je dobro preigraval, a je strel je ustavil Matko Obradovič. V 56. minuti je s prostega strela meril Krkin Tomislav Jurič, Kotnik pa je žogo poslal v kot. Celjski vratar je bil na mestu tudi pet minut kasneje, ko je ustavil strel Fučka. Tekma se je nato znova razživela. Domača zasedba je bila v 69. minuti blizu novemu golu. Ahmedi je znova preigraval, našel Danijela Miškiča, ki pa je zadel vratnico. V 75. minuti je nevarno streljal Gregor Bajde, v 80. pa za goste Jurič. Tri minute kasneje je Fuček znova zapretil, bil pa malenkost premalo natančen. V naslednjem napadu so domačini oblegali Krkin gol, gostujoča obramba je slabo posredovala, Blaž Vrhovec pa je žogo potisnil v gol ter zapečatil usodo Novomeščanov.

Velenjčani do krstne zmage v sezoni

Tekmo so bolje začeli gostje, ki so v uvodnih minutah pokazali, da si silno želijo prvih točk v sezoni. Terensko premoč so kronali že v 11. minuti, ko je Dalibor Radujko visoko skočil sredi kazenskega prostora in meril tako natančno, da je bil vratar Vjekoslav Andrić brez moči. Po vodstvu so pobudo prevzeli domačini, ki pa si vse do zaključka niso uspeli priigrati izrazitejše priložnosti. V 40. minuti je Kalcer vendarle izenačil. Kapetan Janez Zavrl se je v gneči dokopal do skoka in žogo z glavo poslal v spodnji kot. Vratar Matjaž Rozman jo je sicer odbil v vratnico, a je usnje vseeno končalo v mreži. Ko je že kazalo, da bosta ekipi odšli na odmor poravnani, je Rudar izvedel kot, žoga je na prvi vratnici prišla do Ivana Firerja, slabo posredovanje vratarja Filipa Drakovića ter domače obrambe pa je botrovalo vodstvu gostov.

Nogometaši Rudarja so v tretjem nastopu v novi sezoni dosegli prva dva zadetka in vknjižili prve tri točke.
Nogometaši Rudarja so v tretjem nastopu v novi sezoni dosegli prva dva zadetka in vknjižili prve tri točke. FOTO: Damjan Žibert
V nadaljevanju gledalci niso več videli zadetkov. Igra je bila še naprej atraktivna; prvi del drugega polčasa je pripadel gostom, zaključek pa domačim nogometašem. V zadnjih desetih minutah je Kalcer vse moči usmeril v napad, toda Luka Vrhunc v 80. minuti in Niko Snoj v 90. pri zaključku nista bila dovolj natančna oziroma zbrana.

V Novi Gorici odločila mojstrovina Lotriča

Ivica Guberac
Ivica Guberac FOTO: Damjan Žibert

Primorski derbi je odločil zelo lep zadetek 19-letnega Mitje Lotriča, ki je v 41. minuti žogo s približno 25 metrov neubranljivo poslal v levi zgornji kot. Zanimivo, da je isti igralec odločil tudi zadnji medsebojni obračun v 33. krogu prejšnje sezone. Kljub porazu je Gorica pustila dober vtis, saj je igrala hrabro, požrtvovalno in napadalno, a je bila v zaključku akcij premalo zbrana oziroma natančna. V prvem polčasu gledalci niso videli prav veliko priložnosti, razen seveda izjemnega strela Lotriča, ki je Koprčane popeljal v slačilnico z zadetkom prednosti.

Gostje so to prednost v nadaljevanju spretno branili, hkrati pa imeli tudi nekaj priložnosti za povišanje izida. Zlasti v drugi polovici drugega dela, ko je Gorica vse moči usmerila v napad, so imeli Koprčani dovolj prostora za hitre protinapade. Najlepšo priložnost za drugi zadetek je v zadnjih minutah zapravil Matej Palčič.

Izidi, 3. krog:
Zavrč - Domžale 0:2 (0:1)
Morel 44., Šišić 90.
Celje - Krka 3:0 (2:0)
Verbič 3., Ahmedi 30., Vrhovec 84.
Kalcer Radomlje - Rudar 1:2 (1:2)
Zavrl 40.; Radujko 11., Firer 44.
Gorica - Luka Koper 0:1 (0:1)
Lotrič 41.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Symbolic
04. 08. 2014 09.06
+3
Avtorju članka: v tekstu zgoraj piše, da je Gorica, zabeležila tri poraze in zaseda zadnje mesto??? Na tabeli pa je: 9. Gorica (predzadnja) in 10. Kalcer Radomlje (zadnje mesto), oba imata 0 točk in gol-razliko -3! Torej: ali je tekst napačen ali tabela (po mojem) ni ažurirana, ker kljub enaki gol-razliki, bi Kalcer bil 9, zaradi več doseženih golov...A pri vas ni nobenega, ki to kontrolira?
Juzni
03. 08. 2014 22.47
+3
Letos bi Domzale lahko bile zanimive vsaj tako kaze po treh kolih vendar Olimpija,Koper in Mariboro morajo odigrati zaostale tekme.
štajerc46
03. 08. 2014 12.07
+7
Čestitke Domžalam! Čim več kvalitetnih klubov tem bolje za slovenski nogomet! En klub ena čast! MARIBOR Pozdrav iz MB
Widzew&V89Maribor
02. 08. 2014 19.59
+15
25 let proti vsem, zvestoba ponos slava že od '89, vse najboljše vsem violam, FORZA VIOLE !
Mungos2
02. 08. 2014 06.31
+17
Bravo Domžale !!!!!!!!!!!!