Nogomet

VIDEO: Zavrč zadal Domžalam drugi zaporedni poraz, remi Krke in Celja

Domžale, 04. 10. 2014 16.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

V 12. krogu prve slovenske nogometne lige so Domžale gostile Zavrč in doživele drugi zaporedni poraz. Gostje so zmagali s 3:1. Velenjski Rudar je z 2:0 premagal Kalcer Radomlje, Luka Koper je bila boljša od Gorice (1:0). V edini nedeljski tekmi sta Krka in Celje remizirala (1:1).

Potem ko so Domžalčani v prejšnjem krogu v Celju doživeli prvi poraz v sezoni, so danes brez točk prvič ostali še pred domačimi gledalci. Dolgo je kazalo, da se bosta tekmeca razšla z delitvijo plena, a tik pred koncem tekme je Zavrčev rezervist Dino Kresinger z dvema zadetkoma gostom priigral sedmo zmago v sezoni, s katero ostajajo v vrhu lestvice. Trenutno so pred njimi le Domžalčani, in sicer za pet točk.

Uvodne minute so minile v igri brez priložnosti, zatem pa so bili konkretnejši domači nogometaši, ki so si pripravili nekaj (pol)priložnosti, med drugim je v 12. minuti strel Sashe Aneffa obranil Marko Ranilović, v 28. minuti pa je Aladin Šišić, ki je bil sicer v prepovedanem položaju, sam prišel pred Ranilovića, a žogo poslal le malo mimo vrat. Na drugi strani so Zavrčani nase opozorili v 14. in 19. minuti, ko je najprej Nejc Vidmar posredoval po strelu Lovra Cveka, nato pa je domžalski vratar s konicami prstov odbil žogo čez prečko po strelu Roberta Brdarja. Izid se je spremenil kmalu po začetku drugega dela, ko je po kotu Erika Janže z glavo lepo zadel Maksimović za vodstvo domačih z 1:0. A to ni dolgo zdržalo, saj je v 55. minuti Šafarić uspešno izvedel enajstmetrovko, ki jo je z igranjem z roko zakrivil Žiga Kous. Isti igralec je v 66. minuti prišel sam pred vratarja Zavrča Ranilovića, a nato s približno desetih metrov zgrešil cilj. V nadaljevanju pravih priložnosti ni bilo več, z izjemo poskusa Darka Zeca v 86. minuti, po katerem pa je žoga postala Ranilovićev plen. Zato pa so gosti malo pred koncem tekme prišli do malce nepričakovane zmage. V 89. minuti je po lepi podaji Andreja Dugolina z leve strani z glavo zadel Dino Kresinger, isti igralec pa je zmago potrdil v sodniškem dodatku, ko je Vidmarja premagal še s strelom po tleh.

Zavrč je dosegel zmago v Domžalah.
Zavrč je dosegel zmago v Domžalah. FOTO: Miro Majcen

Velenjski nogometaši so do tega kroga na 11 tekmah zabili le deset zadetkov. Strelsko formo so si skušali nekoliko popraviti med tednom na pripravljalni tekmi proti Šoštanju, ki so mu nasuli deset golov. Novincu v ligi Radomljam jih niso toliko, dva sta bila povsem dovolj za četrto zmago v sezoni. Na drugi strani so Radomljani, ki so doslej mrežo zatresli vsega skupaj osemkrat, ostali pri skopem strelskem izkupičku in po devetem porazu še naprej tičijo na dnu prvenstvene lestvice. Uvodnih 25 minut ni ponudilo kakšne resne priložnosti, v 30. minuti pa so domači prišli do vodstva, potem ko je po podaji z leve strani Elvedin Džinić žogo z glavo poslal čez vratarja Vjekoslava Andrića. V drugem polčasu so prvi resneje sprožili gosti, v 58. minuti je Goran Vuk zadel zunanji del mreže Rudarjevih vrat. Le nekaj trenutkov pozneje je na drugi strani po protinapadu do strela prišel Mario Babić, vendar je Andrić žogo ustavil. V 70. minuti pa je Dragan Jelić podvojil prednost domačih, ko je žogo poslal v prazno mrežo po dobri podaji Denisa Klinarja z desne strani.

Koper se je veselil zmage na primorskem obračunu.
Koper se je veselil zmage na primorskem obračunu. FOTO: Miro Majcen

Koprčani so bili do tega kroga edina ekipa v prvoligaški konkurenci, ki pred domačimi navijači ni osvojila niti točke. A tokrat so kanarčki le prišli do zmage, in sicer proti drugi najslabši ekipi v gosteh, Gorici, ki je doslej na gostovanjih zbrala le dve točki. Bonifika za Novogoričane torej ostaja neosvojljiva trdnjava že več kot tri leta oziroma od avgusta 2011. Koprčani ostajajo na šestem, Gorica pa na z vsega dvema zmagama na osmem mestu prvenstvene lestvice. V 18. minuti so gledalci videli edini zadetek na tekmi. Na robu kazenskega prostora gostov je žoga prišla do Ivice Guberaca, ki je z leve strani z natančnim diagonalnim strelom premagal goriškega vratarja, sicer v minuli sezoni tudi vratarja koprskih rumeno-modrih. V začetku drugega dela so pobudo prevzeli nogometaši iz Nove Gorice. Kljub kar dopadljivi igri kratkih podaj pa razen strela Ezekiela Hentyja z 20 metrov nevarnejših situacij za domačega čuvaja mreže ni bilo. V končnici tekme je bilo znova bolj zanimivo. V 87. minuti je Koper izvedel protinapad. Rezervist Nenad Srečković je žogo lepo podaljšal do Jake Štromajerja, ki je z roba kazenskega prostora dobro streljal, a je bil Simčič na mestu. V sodniškem dodatku so imeli priložnost tudi gosti, a je po strelu Simoneja Napolija z glavo odlično posredoval domači vratar Ermin Hasić.

Nogometaši Krke so remizirali s Celjem
Nogometaši Krke so remizirali s Celjem FOTO: Damjan Žibert

Nogometaši Celja nadaljujejo s serijo tekem, v katerih ne poznajo poraza. Neporaženi so na zadnjih desetih tekmah, morajo pa priznati, da je bilo gostovanje v Novem mestu, kjer se je končala podobna serija Olimpije, zelo zahtevno in stresno. Celjani so po prvem delu zaostajali, na začetku drugega dosegli gol, v 55. minuti pa ostali brez izključenega Benjamina Verbiča, poleg tega pa je imel tekmec na voljo enajstmetrovko. A izkazal se je vratar Matic Kotnik, ki je nato do konca še nekajkrat rešil kočljive položaje in je zagotovo najbolj zaslužen, da se Celjani iz Novega mesta vračajo s točko. Krka je bila večji del tekme aktivnejša in nevarnejša, a v prvem delu so se njihovi poskusi v večini končali pred kazenskim prostorom, izjema je bila 31. minuta, ko je Tomislav Jurić z natančnim strelom z 20 metrov premagal vratarja Kotnika. Celjani v prvem delu niso sprožili niti enega strela v okvir vrat, prebudili so se šele v zadnjih trenutkih pred odhodom v slačilnico, ko je dvakrat poskušal Benjamin Verbič, a obakrat meril mimo vrat, enako se je zgodilo tudi Mislavu Oršiću.

Povsem jasno je bilo, da bodo gosti v nadaljevanju napadli z vsemi močmi, do cilja pa so prišli na ekspresni način, z diagonalnim strelom je izid izenačil Valon Ahmedi. Toda v 55. minuti so Štajerci ostali z igralcem manj, ko je Verbič v svojem kazenskem prostoru igral z roko, Novomeščani pa so imeli z 11 metrov enkratno priložnost, da spet preidejo v vodstvo. A je niso izkoristili, nesrečnik je bil Josip Fuček. Z igralcem več so krkaši zagospodarili na igrišču, toda Žiga Kastrevec, Antun Palić, Jurić in Nikola Žižić niso znali premagati razpoloženega Kotnika.

Izidi:
Domžale - Zavrč 1:3 (0:0)
Rudar Velenje - Kalcer Radomlje 2:0 (1:0)
Luka Koper - Gorica 1:0 (1:0)
Krka - Celje 1:1 (1:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Houdor
05. 10. 2014 18.58
+0
Možno je, da se bo Aluminij prebil v prvo ligo, saj je do sedaj prejel le 4 gole. Potem bo pa mešal štrene ekipam v prvi ligi. Šmartnu 1928 pa bolj slabo kaže, kajti dosegli so le 5 točk in izpad iz druge lige bo vedno bolj verjeten, ako slučajno ne spodrsne Dravinji Kostroj, ki ima trenutno 8 točk.
AjdeMiPopuši
04. 10. 2014 20.19
-15
0:2 za olimpijo trenutno bwahahahaha bravoooooooooo
Rolo956
04. 10. 2014 19.46
+3
dajte vsaj popravit tabelo ker od kdaj je 7 zmag+1 remi+2 poraza enako 11 tekem.
nets372
04. 10. 2014 19.44
+2
to je bilo za pričakovat-začetni zalet domžal je trajal dokler je sedaj pa se vračajo na mesto kamor sodijo-okoli sedmega mesta-Bravo Zavrč!!!!
pridnaov?ka
05. 10. 2014 05.46
-5
ka te je to zacvrč, pove že njegova gol razlika...
pridnaov?ka
04. 10. 2014 18.32
-20
..ka te je to,zacvrč ? ?
whatever girl mb 1
04. 10. 2014 19.03
+10
Klub, ki ima več točk kot tvoja olimpija, zato to ni najbolj umestno vprašanje.
ANTIŽABAR89
04. 10. 2014 18.32
+12
Še enkrat več so Štajerci dokazali nadvlado nad ljubljančani ;)
Mungos2
04. 10. 2014 18.51
-15
Mislil si verjetno, Hrvati nad Domžalami!!!
ANTIŽABAR89
04. 10. 2014 19.31
+18
Nisem vedel da so priimki kot so Aneff, Parker, Morel itd. domžalski priimki ;)
sweethac
04. 10. 2014 20.11
-3
so so, že njihovi stari starši so v okolici domžal krompir sadili, pravi naši domači, tako kot vsi ostali opankarji, ki se za futbal zanimate.
Mungos2
05. 10. 2014 00.38
-3
Seveda niso Aneff, Parker, Morel, slovenski priimki, vendar bi pa moral ločiti vsaj, da Domžale NISO Ljubljana in da niso Štajerci premagali Domžal, ampak štajerski klub s hrvaškimi ( večina ) igralci. Pa brez zamere.