Nogomet

Drava ostaja v prvi ligi

Izola, 08. 06. 2008 20.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Bonifike so na povratni tekmi kvalifikacij za Prvo Ligo Telekom premagali Dravo z 1:0, kljub temu pa bodo v prvi ligi ostali Ptujčani.

Bonifiki je tako kot lani le korak zmanjkal za preboj v prvoligaško konkurenco. Potem ko jo je lani na zadnji stopnički zaustavil Interblock, jo je letos Drava. Ptujčani, ki so že pred dvobojem veljali za favorite, so si lepo popotnico priigrali že na prvi tekmi, ko so slavili z dvema goloma prednosti. Lečič je Primorcem sicer na začetku dvoboja vzbudil nekaj upanja, saj je že v tretji minuti izkoristil najstrožjo kazen, toda želenega drugega zadetka izbrancem Alfreda Jermaniša ni uspelo zabiti.

Drava kljub porazu ostaja v prvi ligi.
Drava kljub porazu ostaja v prvi ligi. FOTO: Jani Dolinšek

Tekma se je za domačine začela sanjsko, saj so gosti že v prvi minuti v svojem kazenskem prostoru podrli Kremenoviča, sodnik Perič pa je zato pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec enajstmetrovke je bil Lečič in vzbudil nekaj upanja domači ekipi. Še posebej, ko Ptujčani niso bili nevarni, zapretili so le enkrat, ko je Kelenc namučil Rupnika.

V 18. minuti je Lečič zgrešil po podaji z desne strani, v 23. minuti pa je v gneči v kazenskem prostoru zadel vratnico. Ptujski nogometaši so poskušali predvsem s streli od daleč, enega izmed teh je Grbec v 27. minuti poslal malo čez okvir Bonifikinih vrat.

Drugi polčas se je začel z izključitvijo Šterbala, ki je zaradi prekrška na sredini igrišča dobil rdeč karton. Toda gostitelji številčne premoči niso znali unovčiti. Do konca tekme so si namreč priigrali le še dve priložnosti. V 72. minuti je s 16 metrov nevarno zapretil Pepelko, a je Murko s skrajnimi močmi žogo preusmeril v kot, v 84. minuti pa je Lečič z glavo s šestih metrov meril za las mimo gola.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

captivo
08. 06. 2008 22.15
mi navijamo za plave, za igralce ptujske drave! za koga, za koga?? za dravo in za boga! loooooooool
marjanr
08. 06. 2008 21.37
mi smo navijači ptujske drave mi navijamo za belo plave HAHAHAHAHA gusteki