Nogomet

Drogba po težko pričakovani zmagi Arsenala nad Chelseajem zbodel nekdanje rivale: 'Ko mačke ni doma ...'

London, 25. 09. 2016 15.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Londonski derbi Arsenala in Chelseaja je po letu 2011 v Premier League spet pripadel topničarjem, ki so se s tremi točkami utrdili na tretjem mestu na lestvici. Mestni tekmeci so z zahoda prestolnice so bili v časih Didierja Drogbaja praktično nepremagljvi za moštvo Arsena Wengerja in legendarni Afričan tega ni pozabi.

Drogba je na derbijih Arsenala in Chelseaja zabil veliko več zadetkov kot Walcott (na fotografiji), ki se je v soboto vseeno veselil v postavi topničarjev.
Drogba je na derbijih Arsenala in Chelseaja zabil veliko več zadetkov kot Walcott (na fotografiji), ki se je v soboto vseeno veselil v postavi topničarjev. FOTO: AP

Navijači Arsenala so na sobotni ligaški tekmi s Chelsajem končno sprostili frustracije, ki so se na derbijih z mestnimi tekmeci nabirale zadnjih pet let. Topničarji so že dolgo ne tako prepričljivo opravili z zahodnjaki in se utrdili pod vrhom lestvice Premier League. Eden izmed strelcev Mesut Özil pravi, da je Arsenal z zmago (3:0) utišal kritike, ki so se nadenj spravili po osvojeni točki na prvih dveh tekmah nove sezone. Toda četrta zaporedna zmaga je severne Londončane vrnila v boj za naslov prvaka, ki se klubu izmika že več kot desetletje. "Veliko tako imenovanih strokovnjakov nas je že odpisalo po drugem krogu. Toda sezona v Premier League je dolga in trenutno se izboljšujemo iz tekme v tekmo," je za Goal povedal Özil, ki ga zdaj čaka obračun z Baslom slovenskega reprezentanta Andraža Šporarja v Ligi prvakov. "Zdaj moramo pokazati, da to ni muha enodnevnica in enako dobro moramo odigrati na tekmi z Baslom. Če nas bodo naši navijači v sredo podpirali tako, kot so nas danes, potem bomo kar najbolje pripravljeni za igro," še pravi nemški reprezentant. Med strelci je bil tudi napadalec angleške reprezentance Theo Walcott, ki pa se ga je na družbenih omrežjih premeteno lotil nekdanji član Chelseaja Didier Drogba. Legendarni Afričan je bil dolga leta neustavljiv na obračunih s topničarji in eden glavnih razlogov za izvrstne rezultate na derbijih, tudi med slavjem v severnem delu mesta pa je tja poslal šaljivo "čestitko", Walcott pa je bil na Twitterju njen naslovnik. "Čestitke za zmago, brat, a lahko je mišim plesati, ko mačk ni tam," je sporočil Drogba.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gostujočemu trenerju Antoniu Conteju ni bilo do smeha in Italijan je lahko videl izjemno slabo predstavo svojih modrih v prvem polčasu, ko je bila tekma ob vodstvu Arsenala s 3:0 na stadionu Emirates že praktično odločena. Gary Cahill je nezbrano zakuhal vodilni zadetek, žogo mu je ukradel in jo mojstrsko mimo Thibauta Courtoisa poslal Alexis Sanchez, nato je po izjemni moštveni akciji z neposredne bližine zadel še Walcott, Özil pa je po hitrem protinapadu, ki ga je začel sam, z volejem poskrbel za 3:0 po podaji Sancheza. Conte, čigar varovanci so prvič v okvir vrat Petra Čecha merili v 82. minuti, je modrim zabrusil, da morajo še dokazati, da niso veliko moštvo zgolj na papirju. S sobotnim porazom so padli na osmega mesta in po Liverpoolu (1:2) izgubili še drugi večji derbi sezone. "Kaj se je zgodilo? Mislim, da od prve minute nismo prikazali pravega odnosa," je pred kamerami BT Sport bentil nekdanji trener Siene in Juventusa. "Mislim, da smo odigrali slabo tekmo proti naporni ekipi, zelo organizirani, zelo pripravljeni v taktičnem in telesnem vidiku. Mislim, da moramo po današnjem dnevu razmišljati o tem, da moramo velik odelati, saj smo zdaj izvrstno moštvo le na papirju. Mislim pa, da težave ne ležijo v posamezniku, temveč so ekipnega značaja. Če ekipa deluje, potem posamezni igralci odigrajo dobro tekmo. Ko nič ne deluje, potem je posameznim igralcem težko odigrati dobro. Manchester City je sezono začel zelo dobro. Igrajo dobro, toda vsi morajo zdaj za težavami gledati v našo hišo. Zdaj je pomembno, da gledamo v našo hišo, ne v druge hiše."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

big247
26. 09. 2016 09.19
+1
Kot zgleda bo Chelsea letos spet kot lani. Če bo res tako kot pravim bojo težko še kam prišli ker nobeden dober igralec ne bo hotel več v Chelsea in še te dobri ko so se bojo prodali.
Hachi
25. 09. 2016 22.22
+1
Bane, Oscar, Cahill, Matic, Pedro upam da med zimskim prestopnim rokom odidejo, ker niso nobena dodana vrednost, ampak prej prednost za nasprotnika. Hvala za vse, a enkrat se zgodba zakljuci. Potrebno pa absolutno ob povratku Terryja in Zoumaja dodati se vsaj dva branilca, vsaj enega izrednega kreatorja in enega ofenzivnega vezista. drugace enostavno ne bo slo.
Iniesta
25. 09. 2016 22.05
-1
Conte ne bo docakal Boxing Daya v čelsiju ... po osvojitvi naslova predlani, je polovici mostva padel jermen in je edina resitev v menjavi te polovice ...
taft01
25. 09. 2016 16.51
+2
Zal mi je Conteja, nevem kaj je sel iskati v tako brezvezen klub
SAF1
25. 09. 2016 21.24
-2
€€€€€€€€€, Že kaj jasno?
big247
26. 09. 2016 09.17
+1
taft01 brezvezen si ti šel je ker je videl izvi in tudi zaradi denarja.
jani.st
28. 09. 2016 15.59
Salamandros
29. 09. 2016 12.29
Je bil vsaj poceni, poglejte Pogbaja hahahaha umreš od smeha