Nogomet

Druga finalna vstopnica v roke Chelseaja: Na Wembleyju padel Southampton

London, 22. 04. 2018 18.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V drugi polfinalni tekmi pokala FA sta pomerila Chelsea in Southampton (2:0). Varovanci Antonija Conteja so se po zadetkih Alvara Morate in Oliviera Girouda veselili finalne vstopnice, na Wembleyju se bodo pomerili z Manchester Unitedom.

Nogometaši Chelsea so že v uvodnih minutah skušali unovčiti vlogo favorita, v 7. minuti so po strelu Williana zatresli prečko, vendar pa so na prvi zadetek morali počakati vse do začetka drugega polčasa.

Nogometaši Chelseaja bodo po izpadu iz Lige prvakov rane celili v finalu pokala FA.
Nogometaši Chelseaja bodo po izpadu iz Lige prvakov rane celili v finalu pokala FA. FOTO: AP

Olivier Giroud je pred vrati Southamptona sprejel lepo podajo in se kljub zgoščeni obrambi uspel prebiti do strel ter zatresel mrežo. Po zadetku so se modri umaknili na svojo polovico, pobudo pa so prevzeli nogometaši pod vodstvom Marka Hugesa. V 74. minuti so tako uspeli premagati Wilfreda Caballera, vendar je sodnik zaradi prekrška zadetek razveljavil.

Tudi v nadaljevanju so si na spodbudo Charlieja Austina zagotovili nekaj priložnosti, ki pa jih niso znali pretvoriti v zadetek. Chelsea se je maščeval z akcijo v kateri je Cesar Azpilicueta s podajo zaposlil Alvara Morato, ki je iz bližine z glavo premagal nasprotnega vratarja. Southampton bi lahko obstal v igri z novo akcijo Austina, ki je na nesrečo navijačev treščila ob vratnico, tako je zmaga ostala v Londonu. Chelsea se bo v finalu FA pokala pomeril z rdečimi vragi, ki so si vstopnico priborili po zmagi nad Tottenhamom.

Chelsea – Southampton 2:0 (1:0)
Giroud 46., Morata 82.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krneki_123
22. 04. 2018 21.38
+2
Uf, to bo poslastica ;)