Nogomet

Zidane po drugem zaporednem porazu miri navijače, ki Ronalda pošiljajo na Kitajsko: 'Ne skrbite!'

Madrid, 19. 01. 2017 10.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

"Smo v slabem trenutku," je bil po drugem zaporednem porazu madridskega Reala primoran priznati trener kraljevega kluba Zinedine Zidane, čigar varovanci se po koncu rekordnega niza nepremagljivosti niso pobrali in izgubili na prvi četrtfinalni tekmi španskega pokala s Celto Vigo (1:2).

Ronaldo zapušča stadion Santiaga Bernabeua po porazu, ki je odprl kar nekaj starih ran.
Ronaldo zapušča stadion Santiaga Bernabeua po porazu, ki je odprl kar nekaj starih ran. FOTO: AP

Tokratni poraz je po povratku iz Seville prišel pred domačimi navijači, kjer je Zinedine Zidane izgubil le še mestni derbi z Atletico Madridom na začetku svoje samostojne trenerske poti. Vse od poraza v minuli sezoni Lige prvakov v Wolfsburgu se je z belim baletom francoski trener podpisal pod rekorden niz neporaženosti, ki ga je Realu minuli konec tedna v Primeri Division odvzela Sevilla. Poraza z 1:2 na stadionu Ramona Sancheza Pizjuana beli baletniki očitno še niso povsem predelali in v sredo so razočarali še precej prazen Bernabeu, kjer je Celta Vigo pridno izkoriščala napake domačih za veliko zmago na prvi tekmi četrtfinala španskega pokala. V madridskem hladu, temperature so padle pod ledišče, je Celtin napadalec Iago Aspas kmalu po začetku drugega polčasa zabil prvi gol na tekmi, ko je izkoristil slabo izbijanje Realove obrambe, a je z izjemnim volejem, ki se je v mrežo odbil tudi po zaslugi enega od Galicijcev, hitro izenačil Marcelo. Žvižgi so se hitro spet hitro razlegli po največjem stadionu v prestolnici,kjer je Jonny v norih šestih minutah zabil zadnji gol na tekmi in izkoritil kardinalno napako kapetana Sergia Ramosa ter Marcela. Mediji so neizbežno hitro obudili spomine na zadnjo sezono Carla Ancelottija, ki je z varovanci podobno navduševal, nato pa je moštvo po koncu niza 22 zmag povsem razpadlo in ostalo brez naslovov.

"Tekma je bila precej čudna. Tekme nismo začeli po željah. Nismo vedeli, kako bi se na pravi način spoprijeli z njo. Celta je dobra ekipa, ki ti res lahko škoduje," je na novinarski konferenci videno ocenil Zidane, ki je bil tudi sam pred leti član Realovega moštva, ki je visoko letelo, nato pa v spomladanskem delu sezone zelo nizko padlo. "Smo v slabem trenutku, tega ne bomo skrivali. Dva zaporedna poraza, nekaj se dogaja. Temu se moramo zdaj posvetiti in videli bomo, kaj lahko storimo, da čimprej zamenjamo čip. Iz tega se bomo izvili s skupnimi močmi," je nadaljeval Francoz, ki je bil za niz naslovov od prihoda na klop Reala (državnega in pokalnega naslova sicer ni osvojil) deležen rednih pohval v medijih. A situacija je zdaj drugačna, po Zidanovem mnenju pa je na tokratno predstavo vplival tudi poraz v Sevilli. "Začeli smo slabo, to se po porazu lahko zgodi, a težko smo tudi prišli v tekmo. A šli bomo skozi to. Do sedaj so nam uspevale dobre reči, zadnji tekmi nas ne moreta veseliti, predvsem v rezultatskem smislu. Dobro smo igrali proti Sevilli, danes malce slabše, a ni razlogov za skrb," je še povedal Zidane.

Marcelo (desno) je zabil edini zadetek za Real, ki je zaradi poškodbe izgubil tudi obetavnega napadalca Marca Asensia (na tleh).
Marcelo (desno) je zabil edini zadetek za Real, ki je zaradi poškodbe izgubil tudi obetavnega napadalca Marca Asensia (na tleh). FOTO:

"Zdaj moramo analizirati, nekaj se namreč dogaja, gotovo. Telesno smo v dobri formi, a morda je bilo igralcem v glavah po tekmi La Lige težko. To je imelo negativen vpliv, predvsem na našo intenzivnost. Res je, da to ni dober trenutek, dva zaporedna poraza, a morda smo morali izgubiti, da bi našli rešitev za to situacijo. Moramo biti sproščeni, mirni. Ekipi je težko po porazih, a moramo biti intenzivnejši, bolj energični, to pa nas bo pripeljalo ven iz tega razočaranja. Vemo, da lahko gremo tja (v Vigo, op a.) in obrnemo današnjih 1:2," je še dodal Zidane, ki je po vnovičnih kritikah bočnega branilca Danila ("Odigral je dobro tekmo!") spet branil Brazilca. Ta bo najbrž dobil še več priložnosti ob informacijah, da zaradi poškodovane stegenske mišice njegov kolega z desnega boka Daniel Carvajal kakšen mesec ne bo na voljo za igro. Razočaral je tudi uradno najboljši nogometaš na svetu Cristiano Ronaldo, ki pred vrati tako kot kasneje rezervist Karim Benzema (grdo je zgrešil z nekaj metrov v zaključku drugega polčasa) ni imel svojega večera. Navijači so jima skupaj s soigralci večkrat nejevoljno zažvižgali. Ronaldo je glasno zahteval tudi enajstmetrovko ob koncu prvega polčasa, a ga za razliko od enega prejšnjih obračunov s sinje modrimi glavni sodnik ni uslišal. Dnevnik AS je po tekmi opravil nekaj pogovorov z nezadovoljnimi navijači, eden je ob vprašanju o Portugalcu v mikrofon zabrusil: "Če pride milijonska ponudba s Kitajske, za sto milijonov evrov ... Naj spakira kovčke in gre!"

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (127)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RdečiKarton
20. 01. 2017 08.51
+3
Moram priznat, da pridem na ta portal zaradi komentarjev navijačev in niti ne toliko zaradi člankov samih saj namreč preberem kar me zanima v tujih medijih malo prej preden objavijo tu. Članki o španski ligi na tem portalu niti niso tako zanimivi (razen slabi prevodi ni razl. lapsus lingue, kar naredi branje malo bolj zabavno), so pa zato toliko bolj zanimivi komentarji!
bobrock46
20. 01. 2017 08.00
-2
Žal so bile Zidane tudi tvoje menjave zgrešene. Dati v igro Kovačića in Benzemaja, to je kot bi se vnaprej predal. Sploh pa neka menjavanja sistemov, a si se to od Murija naučil? Če veš kaj hočeš od igre, vedno igraš po istem postopku. Če izgubljaš daš noter napadalno usmerjene nogometaše, ne pa defenzivca in hloda.
rolica
19. 01. 2017 22.17
-1
Na svet 24 si poglejte video o Ramosu. ..
RdečiKarton
20. 01. 2017 08.24
-4
A tisto ko oponaša Messya? Bolha je znan po tem da pljuva po igralcih nasprotne ekipe.
nikajzadodat
20. 01. 2017 18.56
Ramos je pravi kapetan Reala. Je pozdravil vse igralce od Seville, čeprav mu ni bilo lahko po tistem avtogolu.
Drago Kugler
19. 01. 2017 20.33
+3
adijo zlate žoge
POVEMRESNICO
19. 01. 2017 20.27
+2
kaj Kitajska, gre naj v BUTALE. Saj edino tja spada.
mmmmmmmnnnnnnmmm
19. 01. 2017 18.24
-5
ronaldo kot najbolši igralec real madrida in po izboru fife najboljši na svetu ostane v realu ostale povprećneže od ramosa do modriča in še in še pa nagnat,,ker ni nič od njih
ays1979
19. 01. 2017 21.07
-3
Bigbadjohn
20. 01. 2017 15.40
Saj Bog itak vse sliši, tak da je to že urejeno. Misli si pa svoje....
ELPhenomeno
20. 01. 2017 17.24
Vse rekorde osvojil in še kr kekcom ni dovolj :D smeh res :D pa igral so prot Sevilji a ne prot Interblocku 6 lige haloooo... :D
LocoBlanco
19. 01. 2017 17.59
-3
Čestitke Celti za zmago! Kar se tiče pa CR-a, je pa že res da ni z glavo pri nogometu, ampak še vedno je tu ostalih 10 igralcev, ki je krivih za poraz vključno z trenerjem! Verjamem, da bo ekipa naredila vse kar mora, da naslednjo tekmo proti Celti zmaga, ampak brez CR-a kateri deluje ekipno nemotivirano in tako to prenaša na ostale igralce! Zidane je že tako ali tako spoštovan, ampak še bolj bo, če bo CR-a za voljo ekipe, navijačev itd. ostal na klopi! Dosti je mladih, ki bi z svojo trenutno formo gladko nadomestili CR in še koga iz A ekipe! Na koncu pa ne glede vse ostajamo na 1. mestu v prvenstvu in imamo še 'popravni' izpit v Pokalu, pa CL itd. Skratka vse je še na voljo! Glavo gor in ponosno naprej za grb RM-a! #iHALA MADRID!!!
CURVANORD Zanetti
19. 01. 2017 18.45
+0
Bigbadjohn
20. 01. 2017 15.42
pikachujekul
19. 01. 2017 17.24
+15
Igra Ronalda že 2 leti ni prava. Če ne bi bilo Ramosa, ne bi osvojili nič. Ne spomnim se kdaj bi bil Ronaldov gol tisti odločilen, ki bi nam prinesel lovoriko. NIkoli
ays1979
19. 01. 2017 21.09
+3
pa kaj ti govoris? CR je na vsaki tekmi najboljsi in najbolj pomemben igralec reala, le poglej kaksne individualne lovorike ima
apodgraj
20. 01. 2017 08.25
+1
Eno so lovrike , drugo pa je njegova igra na igrišču. Nič nimata skupnega in vsak gre v nasportno smer.
Barbarezo
19. 01. 2017 17.13
+4
cr,pepe,benzema,james,navas itd itd zamenat komplet vse predvsem pa trenerja..to kar dela Zidan z ekipi je isto delal Benitez.. samo razlika je v tem,da so Zidana sprejel Beniteza pac ne
ays1979
19. 01. 2017 21.09
265004
19. 01. 2017 17.08
+12
kako se v enem tednu začne vse obračat fantje a ne?A ste še prepričan da ste že osvojil naslov tko kot Obrez?Vseskozi vam govorim-BALE fantje BALE.Brez njega ni pravega Reala.Igra vsi na Ronalda se ne bo obnesla.Trend sorry k spet Ronalda omenjam ,ampak to vam je glavni problem.Vem da sem najbolj dosadan z njim ,ampak že dve leti vam govorim to kar se dogaja.Drug teden lahko izpadete v pokalu,prvenstvo bo spet zanimivo,če Zidane ne bo nekaj spremenil.Spredaj ni idej,ni pa jih ker mora Ronaldo dobiti tričetrt žog in vse skupaj izgleda nesproščeno.Vi lahko iščete postavo ki bi igrala spredaj,ampak jo ne boste našli.Zakaj?Če ste opazili se Ronaldo seli celo tekmo iz ene na drugo stran.In ja ,končno pravi navijači Reala opažate da je Ronaldo kar breme v tem trenutku za Real in bi blo dobro da se vsede.Ne skrbite bo imel še kakšno dobro tekmo,ampak po moje bo bolj škodoval kot koristil.Zato še enkrat napišem da sem prav vesel da je podaljšal pogodbo!
apodgraj
20. 01. 2017 08.44
+1
Semprebarca - tudi jaz na to stanje v zvezi s Ronaldom opozarjam že dolgo časa, ampak pri g. Trendu sem že dobil etiketo osovraženega človeka, da prosto mrzim njegovega zvezdnika. Bilo bi vse lepo in prav . če se okrog njega ne bi dogajalo toliko nesprejemljivih anomalij , s katerimi, te želijo prepričati , da ne razumeš nogometne igre in da gledaš tekme z zaprtimi očmi in ne piši neumnih komentarjev , ker ne obvladaš gramatike. Nisem prepričan , da nam bo uspelo vsaj nekoga prepričati , da je glavni problem v ekipi Reala trener Zidan , ki nima jajc , da tudi Ronalda postavi na klop za rezerve . V letošnji sezoni , bi lahko kar pogosto grel klop za rezerve .
kameltrajbar
19. 01. 2017 17.01
+7
..nvem kaj cvilijo...ni ekipe,ki bi zdržala celo sezono....)
kameltrajbar
19. 01. 2017 17.02
+0
..no je..arsenal je l.04 zdržal brez poraza...:)
peresni
19. 01. 2017 16.42
+3
Pustite Kristino na miru....zdaj bo s Pahorjem delil zlazo ribico
Maxx365
19. 01. 2017 16.42
+0
Ne skrbite, še bodo porazi
Toxix
19. 01. 2017 15.40
+1
Jajca dam bek rezat, če Real povratne tekme ne zmaga. Pa ne zato, da bi bil boljši ampak je enostavno prevelik in finančno zmogljiv klub, da se ne bo podkupovalo. In to 100%, le v javnost ne bo prišlo. Mediji, Perez itd.. tega enostavno ne bodo dopustili, da bi tako velik klub izpadel proti Celti. Visca Barca, danes na zmago <3
Masterofpupetz
19. 01. 2017 17.22
+6
Bigbadjohn
20. 01. 2017 15.53
xxman.y
19. 01. 2017 15.22
+5
pred nekaj dnevi sem napisal, da se jim bo ta sreča zadevanja v zadnjih minutah enkrat obrnila. Ampak neglede na vse...mislim da Real ni v krizi... Se bodo vrnili.
idiu3krasne
19. 01. 2017 15.23
+1
se bojo ...se morajo saj je kup tekem za igrat
ddolores
19. 01. 2017 15.17
+11
Predvidevam, da je napočil čas, da dobi zlato žogo najboljši strelec kitajske lige! To bo še smeha!
ddolores
19. 01. 2017 15.12
+16
Ramos zabija v ligi prvakov odločilne gole za Real, Ronaldko dobiva zato pa zlate žoge! Po tekmi s Sevillo se je lepo videlo kdo je velik igralec. Ronaldko je od sramu hitro pobegnil, kapetan Reala in njihov najboljši igralec Ramos je pa vsem igralcem Seville čestital in jih objel!
rolica
19. 01. 2017 15.19
+2
Bigbadjohn
20. 01. 2017 15.54
mptour
19. 01. 2017 14.42
+13
Ha, ha. Zlata žoga. Pa ja de. Kitajska druga liga.
Bigbadjohn
20. 01. 2017 15.55
intelektor
19. 01. 2017 14.35
+24
@KoroškaUršlja oz ex "Graz", kako to, da nisi vedel, da sta bila nekoc C.Ronaldo in G.Pique soigralca oz. klubska kolega? (ce kdo najde ta post doticnega osramocenca in osmesenca in ga prilepi, bo to zanimivo se1x prebrati, ker je ze dolgo tega ... ) Toliko o tvoji neverodostojnosti, nerazgledanosti, neznanju, ne vedenju in nesposobnosti zdravega/postenega/pravicnega presojanja kogarkoli ali cesarkoli. Ob tem imas pa tudi zanikren znacaj in umsko defornacijo, saj se ponavljas v nedogled s svojo obsedenostjo z Messi-jem, ki nima nic skupnega s tvojo dejanskostjo in resnicnostjo, kar je preverljivo v strokovnih krogih in v mnozicah pristnih, razumnih ljubiteljev sporta. Z objektivnostjo si si tujec in subjektivnost je tvoja patologija. In ti bi naj bil navijac/simpatizer Manchester United-a in C.Ronalda, kot posameznika ... Nisem te se zasledil, da bi kadar koli napisal kaj koristnega ali konstruktivnega, saj so tvoja sporocila le enoznacna in (samo)destruktivna, kar prenasas na druge, ko se najdejo izzvani ipd. Nedvomno imas osebnostno motnjo, ki jo tako izrazas in izkazujes tudi v virtualnem svetu(tukaj). Seveda nisi edini, ker vas je, tako in/ali drugace, v navideznem okolju, mnogo, saj je virtuala optimano mesto za tovrstne degenerirance, da je to ze davno postalo leglo skrivacev pred stvarno druzbo. Zdravit se pojdi in hvala bogu, da pa midva res nimava nic skupnega. Moja sreca in tvoja smola ter poguba. Pa srecno novo leto vsem prisebnim, za kogarkoli navijali, bolnim pa obilo pomoci na raznih nivojih in v mnogoterih oblikah. Pacientu sem navrgel ustrezno terapijo in vas vse(seveda tudi njega) lepo pozdravljam, Vas terapevt.
fihner
19. 01. 2017 15.53
+7
TomažNovak
19. 01. 2017 15.56
+4
Pacientov je veliko na beli in na modro-rdeči strani. Je pa res, da je njihova olajševalna okoliščina nedozorelost, puberteta in morda je še upanje, da jim bo šlo kdaj na bolje.
idiu3krasne
19. 01. 2017 16.50
+2
bobrock46
20. 01. 2017 13.55
LaFerrari
19. 01. 2017 14.04
+8
sedaj pa čakam samo še komentar velikega strokovnjaka KoroškeUršlje !!!! CR7 se bo dokazal še v kitajski ligi medtem ko messi blesti samo v BARCI !!! bogi revež primorski !!!
dajno
19. 01. 2017 14.24
-6
LaFerrari
19. 01. 2017 14.27
+4
MaunelNeuer
19. 01. 2017 16.15
-7
ja ti si pa res tručnjak ja, CR vem da ni več v formi, messi pa res blesti samo v barci, samo jega vidiš druge pa ne, pa ne mislim CRja s tem. recimo Lewndowski, Griezman, Ibrahimovič. jaz sem bodi revež primorski ka si pa ti? pa,ja,co, še Viole govorijo da si bogi v glavi